-.-

Om jag inte visste bättre skulle jag tro att jag var sjuk. 

Men det är bara vinter, och deprimerande. Kan inte snön komma snart? 

För engångsskull längtar jag till jul också. Även fast jag troligt jobbar på julafton. 

Byggarbetsplats

Ikväll har vi börjat riva toaletten. 

Mest för att Roger var uttråkad.
Men det känns bra att det äntligen händer något. Nu ska man bara ha lite ångest över pengar osv. Pengar är det eviga bekymret för mig. När jag har en buffert på 90 000 igen kan jag andas ut igen, but there's a long way dit. Jag har 3500 just nu. 

Jag är så glad att det är lön imorgon. 
Och att jag är ung så att jag har orken att jobba extra. Och att vi båda har den inställningen, så ingen blir arg eller känner sig bortglömd. 

Jag berättade väl... Nä det kanske jag inte gjorde? Vi har beställt fönster. 66000 kommer det att kosta. Så vi ska trolla fram dom strålarna tills i juni. Vi snabbräknade. Det innebär ungefär att vi måste lägga undan 5500 var i månaden. Yeeehaaaaw. 

Har någon ett välbetalt extrajobb jag kan få ha utöver mitt ordinarie? Det vore awesome. Eller om nån kan vinna på lotto åt oss. För triss verkar då inte fungera alls.

Fiesta

Ikväll har det varit personalfest. Jag åkte hem ungefär halv elva av flera anledningar. Många anledningar. Vissa mer övervägande än andra. 

1. Jag hade bestämt redan innan att inte bli för långvarig. Halv elva är ändå något slags nykterhetsrekord för mig. (Alltså, ovanligt länge att stanna när Elin inte är full). 

2. Jag är som en pensionär, jag blir trött tidigt och kan inte värja mig mot den. Den smyger sig liksom på som en freakin' ninja. Sen sov jag inte så bra inatt heller. Drömde mardrömmar om huset och pengar... As usual.

3. Det är, på riktigt, psykiskt påfrestande att umgås med 100 onyktra personer när man själv är nykter. Det funkar inte. 

4. Jag mådde inte så bra. Eller mår inte så bra. Både illamående, ont i huvudet och ont i käkarna (!?). Sistnämnda förmodligen en följd av ovanstående (nr3). 

5. Jag hörde inte mina egn tankar. Volymen var så hög på både folk och musik att jag inte hörde något. Jag har ju svårt att höra folk som det är ibland. 

6. Jag behövde gå på toa. Och jag går inte på "offentliga toaletter". Särskilt inte när jag har en jävla rustning på mig. Tar man av sig strumpbyxor osv så får man aldrig på sig dom igen. Någonsin. Det var nog den minst invägande grejen, jag har en rätt stadig blåsa ^. 

7. Jag blir bakis även om jag inte dricker. Jag blir bakis bara jag umgås med fyllon. I synnerhet när Roger har druckit så blir jag bakis. Jag tar liksom över bakfyllan. I don't know why, och jag önskar det inte var så. Ju kortare tid I hang around, desto mindre risk!


Men det var bra där. Bra mat, bra folk, efterrätten sådär - eftersom jag inte gillar kaffe. Musiken superb, dock som sagt lite hög volym. Inte visste jag att grannen var en sån lirare. 

Upptäckte saker om folk, eftersom jag observerar. Bland annat att alla andra har så mycket mer sociala skills än jag. No wonder I'm alone. Vissa är bara sociala, men inte på ett bra sätt. 

Nu ska jag lägga igen öga och se om jag slipper vakna med ågren imorgon. Och får se när karln orkar släpa hem arslet. 

Disneyland after dark


There is something inside me
And I know it's good
But understanding is missunderstood
At the end of a smile there is a laugh and a half



Man skulle vinna på lotto. Men då måste man förstås spela på lotto först.

Det har inte hänt så mycket sedan sist förrutom att jag varit utomordentligt kass på att blogga. Men har man inget att blogga om så blir det så. Nä nu ljög jag, det finns alltid något man kan skriva. Jag har bara inte haft lust.

Förra söndagen var vi på k-rauta och köpte väggmaterial. Fibo-trespo. 14000 slutade det på, men det känns helt värt det. Det kommer bli så jävla snyggt! Nu fattas det bara golv och golvvärme och .. lite småfix. Golvbrunn, rör och lampor och såntdär. Lite planering. Kanske kan börja riva innan jul. Yey!

Vi har planer på att börja riva i källaren också, vi ska plocka bort några garderober och bygga litegrann och sådär. Roger's idé. "En bänk där du kan vika kläder." . Jaha. Tack? Där jag kan vika och sortera kläder. Det är ju visserligen sant, det är ju jag som viker kläderna. Och när vi väl har skaffat oss en torktumlare så blir det väl ännu bättre, eftersom då kommer kläderna faktiskt vara där nere så det är lönt.

Vi börjar känna att vi har vilat tillräckligt nu. Jag har börjat fundera på hur man kan bygga hyllor i vår walk-in-closet. Eller walk-in-bombnedslag som jag kallar det. Det är därför det behövs hyllor och lite organisation där inne. Tur det finns en dörr man kan stänga ^.

Och sen har jag funderat på hur det skulle bli om man rev garderoben i hallen, huvudentrén som ingen använder eftersom vi inte kan låsa upp den utifrån. Haha. Eller ja, pappa använder den och några av Rogers kompisar som inte riktigt har förstått det där med att vi går in via carporten. Det skulle vara så najs om vi kunde få till och kunna använda huvudingången, för att det är ganska trågt/risky att använda den andra på morgonen eller om man är fler. Trappen är ju ganska brant, jag har varit påväg utför flera gånger.

Jag tycker vi har tillräckligt med garderober så att vi inte behöver den i hallen. Men ... ja. Jag vet inte hur drygt det är att riva en garderob, eller hur det ser ut bakom. Men om vi skulle ta bort den så skulle det ju faktiskt gå ha ett sidoljus. (Avlångt fönster bredvid dörren.). Eller så köper man bara helt enkelt en dörr med fönster. Det är ju så grymt mörkt i vår hall. Samtidigt gillar jag vår dörr. Men den är väl ganska gammal, så frågan är ju hur välisolerad den är. En röd dörr kanske vore snygg.... Åh. Utgifterna som kommer med ett hus. Blä! Är det konstigt att jag måste jobba jämt?! 

Roger har börjat kolla på öppna spisar. Jag tycker han felprioriterar. Igår kollade vi på teveapparater på Mediamarkt. För att vi inte behöver en ny teve. En större tycker Roger vi ska ha. Minst 62". För att bräcka svärfar. Men... det blir ingen teve innan vi har nytt golv, och när vi har nytt golv så lär ju dagens teveapparater vara omoderna.

Ingen som vill skänka oss sådär... 18 000? Så vi kan köpa nytt golv direkt? Det skulle vara sjukt awesome. Dom vi har är så jobbiga att städa. Gammal korkmatta. Huuugha! och dom är ju inte snygg heller. Och lagade med tejp på sina håll. Menmen, toan först.

Jobbar du jämt eller?

Jag kollade mitt schema över hur jag har jobbat dom senaste torsdagarna. Jag brukar, som känt för dom flesta, ofta jobba extra på dessa torsdagar.

Normalt är jag alltså ledig varannan torsdag. Men jag har jobbat varenda en sedan vi kom hem från Belgien. Alltså 4 gånger. 

Och folk har börjat fråga på jobbet. "Jobbar du jämt Elin? Är du aldrig ledig? Vet du hur man är ledig?" 

Och ja. Det kanske ser illa ut, egentligen. Jobbar jämt = arbetsnarkoman. Är alltid på jobbet = gillar inte att vara hemma = kärleksrrubbel. 

Men det är faktiskt inget sånt. Möjligen arbetsnarko, men det är ju bara för att jag gillar mitt jobb så grymt mycket ! (Oftast, bör jag kanske tillägga, ibland blir man trött och grinig). 

"Blir det julklappspengar eller?" 

Nja. Snarare badrum/nytt golv/nytt tak/nya fönster/nya termostater/torktumlare/ny bil/tilläggsisolering/ny ytterdörr/nya lås/nya garageportar/avbetalning/sparande/tapeter/uppdaterat kök/biorum/gym/relax/////pension/osvosvosv. 

Vi köper inte julklappar längre. Vi kör julklappsspelet. 300kr var. Typ. 3 saker, 100kr styck. Billig jul. 

Så ja. Jag både vill och måste jobba. För jag vill ha pengar Nu! Jag vill renovera Nu! När vi börjar renovera igen kommer jag inte jobba lika mycket. Precis som i somras. Mycket jobb hemma = inte så mycket extrajobb inte hemma. 

Så länge det känns bra för mig, ey? 

Jag lär känna mig själv

Jag har haft en sån här konstig dag idag. Jag var väl hyfsat glad och nöjd i morse men sen blev jag irriterad och halvt folkilsk och bara grinig. 

En sån dag då man helst ska gå och gräva ner sig. Också har jag blivit såhär "stirrig" också. Alltså jag fäster blicken på något utan att riktigt märka det och ser väl inte direkt föremålet jag tittar på. Typ bara glo rakt ut i luften, och försvinna i tankarna och sen återvänder man till verkligheten och inser att man kanske har stirrat på någon. Kanske. Jag vet inte. 

Jag har märkt många saker med mig själv på kort tid. Som jag nog redan visste, men det har nog blivit mer uppenbart för mig. 

1. Jag är sjukt dålig på att ta komplimanger. Jag kan inte hantera det typ. Jag är inte van, typ svältfödd, så jag vet helt enkelt inte hur man reagerar. Jag tyckte jag blivit bättre men idag var jag ju bara kass. 

2. Jag har ganska uselt självförtroende. Och om inte jag tror på mig själv, vem ska då göra det? 

3. Jag observerar rätt mycket. Särskilt folk, i sociala sammanhang. Förmodligen för att jag själv är ganska crapy själv på det sociala. Eller folk överlag. Folk är intressanta att titta på. 

4. Jag kan inte hantera ögonkontakt. Jag vill kunna se folk i ögonen utan att det känns obehagligt, men som sagt är jag inte så bra på det sociala. När jag ser någon i ögonen känns det typ som att jag utmanar någon, haha! Så har du lyckats hålla ögonkontakt med mig längre än en microsekund - känn dig hedrad. 

5. Jag har lite kontrollbehov. Jag vill gärna ha koll på allt. Samtidigt. Hela tiden. Och jag är lite perfektionist. Jag tror det är därför jag har varit på dåligt humör idag, varför det vände. Jag har inte hunnit det jag har velat idag. Blä! 


Ny dag imorgon. Då stället vi in oss på strålande humör och allt kommer vara perfekt. Och då borde jag nog gå och lägga mig nu.

Two days

Mmmh, jag vände. 

Det blev en tvådagars. Förmodligen den första under mina 23 år. Just nu känns det rätt okej. Resten av herrskapet drog till bodegan, så jag roar mig på youtube. Aloha fluffy! Gabriel iglesias, wonderbar! 

Jag mådde så dåligt i morse. Jag hoppas att det inte blir repris imorgon. Uscha då dör jag. 

Ganska dålig deal egentligen.

Det är dagen efter man kommer ihåg varför man inte dricker oftare än ca två gånger per år. Fy fasen vad jag har mått dåligt, eller mår dåligt fortfarande. Bakis, kan man nog kalla det. Trots att jag inte tycker att jag drack så mycket igår . . . Sen tänker man tillbaka, och ställer det mot att man dricker - som sagt - ungefär 2 gånger per år. Jag tål nog inte alkohol så bra, och har man dessutom sovit dåligt natten innan och klivit upp 4.30 + ätit dåligt.. Mmmh, ja nä det är väl inte så märkligt att jag mår såhär idag.

Roger tyckte att jag såg tärd ut i morse. Alltså halv tolv när jag vaknade. Innan han åkte till verkstan för att skruva lite frågade han hur jag mådde (det var väl ungefär halv tre).

"Som sju tunnor bajs". Moget jag vet ^. "10 tunnor så är man död".

Jag ska nog överväga att ändra planen om alkoholförtäring vid den stora personalfesten, som är om 3 veckor. Igår hade vi - som jag nämnt i tidigare inlägg - avdelningsfest á la mexico. Det var så jäkla nice. God mat med härliga kollegor kan ju inte bli annat än rätt. Jag kan inte fatta att jag inte tänkte gå från början.
Min kära sambo ska kanske ha fest ikväll. Han vet inte själv än, det beror väl lite på. Så jag måste städa. Och då undrar alla varför jag måste städa om han ska ha fest. Jo. För att jag vill gärna ha nån ordning här om det kommer folk. Och min andra hälft bryr sig inte så jättemycket egentligen. Också har vi ingått en deal att han ska handla massa onyttigheter till mig på ica innan ha far till grabbarna för att höra läget inför ikväll ... och i gengäld så städar jag.


Så det är väl bara att sätta igång då. Det finns två möjligheter här, antingen mår jag bättre av att göra nåt. Eller så kräks jag och får städa ytterligare lite till. Vi får väl se.

RSS 2.0