Tired.

Det känns som att man borde gå och lägga sig om man är så trött att det känns som att ögonen bara ska lägga igen av sig själva. Om jag blundar lite för länge så kommer jag att somna, lätt. I synnerhet känns det som att man borde gå och sova när man inte får sova som man borde på nätterna.

Jag hade svårt att hålla uppe ögonen på lunchrasten till och med. Åh.
Dumma idol som ska gå så sent. Dumma mig som måste se idol även fast det är ganska dåligt och man mest bara blir arg. Antingen på juryn eller på dom som förstör en bra låt.

Jag ska duscha också.
Är lite nervös för hur håret kommer att bete sig efter det.
Kaos kanske, och då vill man ju vara utvilad imorgon så man har tid och ork att hantera det imorgon.. klockan 5. Eller hoppas på att jag har samma energi som i morse, när jag åter igen städade köket. 2 gånger på en vecka liksom, vad är oddsen? 

Nä. Det här går inte.

Ett inlägg om mörkret.

Ikväll så har jag det fredagsmys här hemma. Ensam visserligen, men det är ganska mysigt ändå. Jag har tänt nästan alla ljuslyktor jag har i vardagsrummet. Vilket är endel, 20 ljus har jag tända. Så det börjar bli lite varmt här nu, också kan jag inte riktigt slappna av heller för jag är så rädd att det bara ska säga "swoosh" i gardinen eller liknande.

Lugnet jag känner dock, inombords. Helt fantastiskt. Nästan så att jag borde släcka ljusen ifall jag skulle bli så lugn att jag slocknar. Man kan ju aldrig vara säker. Också börjar det, som sagt, bli lite väl varmt här.

God middag blev det idag också, älgfilé med pomamoresallad. Huuur gott är inte det? Och filén blev nästintill perfekt. Lite väl röd "längst fram", men dom bitarna tog jag då i matlåda så att jag kan micra dom några sekunder imorgon och få perfekt resultat.

Min andra hälft, babe, däremot, tyckte att dom var lite väl lättstekta. Så han skickade in sina bitar i micron, drog igång på full effekt 5 minuter och gick och satte sig vid datorn. Mästerkocken. Alla sätt är bra utom dom dåliga så att säga, och genomstekt blev det ju.

Nu ska jag gå och köra något annat i micron. Hallon. Och till det serveras kesella med smak av vanilj. Vårt nya nyttiga liv har börjat i veckan, och det har väl inte gått jättebra för min del.. alla dagar. Ska bli intressant att se på måndag ifall det har skitit sig totalt.
Jag måste bättra på min självbehärskning iallafall. Kanske försöka att tränga bort bortförklaringarna och bara snöra på mig promenadskorna och försöka hitta tillbaka ut i gåggingspåret.

Min största rädsla, och största bortförklaringen, är ju faktisk mörkret. "Slingan" jag körde i våras ligger ju mestadels i skog. Och jag är ju så fjompig när det gäller sånt. Mörker + skog = ingen elin. Vill nån skrämma ihjäl mig så passar det bra att bara prassla i skogen när jag passerar då det är mörkt ute.
Vad fan, jag blir ju till och med nervös då jag kör bil i mörker på en väg omgiven av skog.


Frågan är ju var den här rädslan har kommit från, för jag är ju uppvuxen mitt på en åker omgiven av skog. ca 17 år totalt har jag bott i skogen, störredelen av året omgiven av mörker. Tycker ju att man borde vara härdad. Nä, jag ska vara ärlig - jag var rädd redan som barn. När jag slutade före min bror och kom hem och var ensam från 2 till ... 4 typ, så låste jag in mig på toaletten och satt där inne (det fanns inga fönster där) tills någon kom hem.

Hahaha, jag vågade alltså inte ens vara i huset själv när det var mörkt ute. Fjant. Det är ju helt otroligt att jag lever idag. Men väldigt bra att vi inte köpte ett hus i närheten av skogen!
 
 
 

Finally home

Alltså, Martin Timell. Vad säger du? "Det ska bli ungefär som en bra svensexa. Så packat det bara går.". Den karln tänker inte alltid före han talar.

Jag sitter och ser på Äntligen hemma. Mest för att jag har sett allt annat intessant som går på teven just nu. Och man ska väl intressera sig för sånt här nu när man är husägare? Nåväl, häromdagen så sa herr Timell att målare hade fel när dom menade att man helst inte skulle använda någon viss tejp när man gjorde nåt speciellt. "Dom kan ingenting, det går alldeles uuuuuuuuuuuuuuutmärkt att använda".

Ja. Nä. Målare kan ingenting. Och herr Timell vet allt. Mmm. Nä, jag köper det inte.

Lugg.

Ärligt talat så blir jag lite orolig över min egen hälsa här. För jag mår så fantastikt bra och är på sånt absurt bra humör att när det är över så kommer det bara att gå helt makalöst mycket åt skogen. Jag vill inte vara around när det händer så att säga.

Jag tog ju på mig att jobba extra igår. Och som jag jobbade alltså. Jag var överallt. 2 timmar här, 1 timme där. Lite grill, lite kött, lite fisk. Men det var ju en spännade dag då också. 15.07 stämplade jag ut, hade tid hos frisören 15.15 så det blev att rappa på en aning. Kom dit ganska precis, och fick börja direkt.

Yey för att slippa vänta.
Sen så funderade vi lite på hur vi skulle göra. Jag tror inte riktigt att vi pratade samma språk på vissa plan. När jag säger att jag vill ha en lugg så menar jag en lugg, och inte en gardin...lugg. Vilket i och för sig är en lugg det också. Men vi lyckades kommunicera iallafall och komma fram till vad det var jag hade för bild i huvudet. Jag visade några bilder på telefonen. Typ den sista som typ avgjorde dealen liksom, när jag mekade lite hemma och fixade en egen lugg av mitt "nackhår". Mohahah.
Det var dock lite jobbigt att typ behöva övertyga frisören. Hon menade att det normalt inte blir så bra, eftersom jag inte har så långt ansikte. Att det blir som kompakt. Men jag tror ändå att hon blev rätt nöjd med resultatet. Men huvudsaken är ju att jag är nöjd.

Och jag är nöjd.
Apnöjd som Chrill uttryckte det.
Och min frisyr har blivit lovordad idag, som aldrig förr.

 

Hairy problemos !

Jag gick in på headlines hemsida och ... bokade en tid.

Imorgon.

Oooooh my. Bara att bli redo då. Jag är inte redo men jag får lov att vara redo. Man ska väl inte skjuta på vissa saker alltför länge. . . Kanske tappar jag mindre hår efter det här också. Jag är fan rädd att jag snart är flintis. Det är väl snyggt på tjejer? 

Jag har suttit på internet nu och provat olika frisyrer på mig själv. Är lite halvnyfiken på lugg. Halvsugen. Men jag vet inte om jag passar, och om jag skulle bli craaazy. Minns ju bara hur jobbigt det var att spara ut luggfan när hela håret skulle vara jämnlångt. Om jag skulle ångra mig.

Och. Då måste man väl klippa sig oftare, så att man ser något emellanåt ^ ^
 
 
 
 




But I dontzy knowzy.
Jag får rådfråga frisören och hoppas att hon vet vad som passar ens ansiktsformer ^

Hairy beaver

Jag insåg ju häromdagen att det var jättelänge sedan jag klippte mig.

Om jag ska säga ett exakt datum så var det 23:e November. 2012. Det är, 306 dagar. 10 månader. 43 veckor. Så det börjar väl bli dags, kan man väl säga. Men jag drar mig lite för det samtidigt.

Dels för att jag gillar mitt hår som det är nu. Det är lämpligt långt, lämplig färg också vidare. Mina "toppar" är fortfarande ljusare än resten av håret och jag gillar det. Men jag kan ju faktiskt inte vänta på att håret bara ramlar av av sig själv.
Och jag tycker inte att det är så slitet heller, men mitt hår är väl som en jäkla risbuske jämt. Det syns ju att det inte är nyklippt iallafall, hahah.

Dels är jag lite rädd för frisören. Majoriteten av alla gånger jag varit och klippt mig har jag inte varit supernöjd när jag gått därifrån. Förra gången var jag nöjd. Så jag kanske borde boka med samma frisör igen . . . . En av dom värsta gångerna var när jag klippte mig i Burträsk och det blev alldeles för kort och alldeles för långt i nacken.
Jag tror inte frisören gillade mig, för att jag hade aldrig låtit någon lämna min salong sådär ^.^

Sen inbillar jag mig att det kommer bli så himla stor förändring .. och sånt. Jag känner mig inte helt redo för det. Men jag ska gå in och kolla om det finns några tider, också får jag helt enkelt bli redo.

Sen vet jag inte hur jag vill klippa heller. Det är väl främst där skon klämmer, jag vet inte om jag vill behålla det såhär långt eller om jag ska korta av det. Inte så kort som jag brukar kanske... Men jag vill inte bara toppa det, hell no att jag betalar 500+ för att klippa någon centimeter ;I

13 dagar.

Ja, det här med att känna sig så sjukt taggad som jag konstigt nog gör är väl kanske inte alltid bra för hälsan. Och att precis fått lönebeskedet som var något av en disappointment efter en månad med 22 000 in.

Så jag loggade in på vår sida där man kan se sitt schema och lediga tider och så. Jobbmässigt alltså. Och vi vet väl alla redan här var det här tar vägen nu, för det blev ju som så att jag råkade ta på mig en extratid. På torsdag. Så det blir en 13dagars för min del.

Men det känns lugnt, för att jag är på ett strålande humör. Roger jobbar ändå hela torsdagen och jag älskar mitt jobb. Och vi har ju inget större projekt på gång förutom att spara pengar så att vi kan börja renovera toaletten. Och ska man spara pengar så kan man lika gärna jobba och tjäna pengar.
 
Det enda som blir lidande kan man väl säga är hemmasysslorna. Städning, tvättning, krattning.. Men det kan man ju göra efter jobbet som normala människor.

På tal om det så har jag lite tvätt att vika. Och tvätt att hänga. Och tvätt att tvätta. För jag hinner en maskin till. Eller två.

Amazing!

Idag har jag haft ytterligare en helt amazing dag humörmässigt. Jag fattar inte. Men jag vet att det inte kommer att vara forever så jag njuter.

Och man vet att det blir en bra dag om man har energin att städa köket innan man far till jobbet. Klockan 5 på morgonen. Nu ska vi bara se om vi kan hitta den där energin och kanske tvätta några maskiner och försöka bli av med berget i källaren. Kanske källsortera. Panta. Hänga upp tavlor.

Göra middag. Vad ska jag göra för middag? Lax kanske. Hmmm.. Eller soppa. Jag är ändå inte hungrig nu, jag tvärfick ont i magen. Något så fruktansvärt vad jobbigt.

Happiness!

Alltså.. igår var jag på så sjukt bra humör. Kändes det som iallafall, jag är inte säker på om min invärtes glädje lyste igenom eller vad man ska säga. Det där lät ju bara fel.

Och trots att jag bara har sovit 3 timmar (högst! sist jag kollade på klockan var den 1.15 och väckaren ringde 4.15. Första gången)... Iallafall, trots att jag bara sovit 3 timmar, max, så har jag varit på fantastiskt humör idag. Bättre än igår, vilket jag inte trodde var möjligt ^
 
Sen har jag känt mig betydelsefull också. Att jag är saknad när jag inte är around. Att jag är bra.

Inte ens ett gynekologiskt cellprov har förstört min dag. Jag var lite nervös innan, då någon skrämt upp mig med att det gör SÅ ont. Ja det var väl inte direkt bekvämt, men jag skulle inte säga att det gjorde direkt ont. Obehagligt är väl kanske rätt ord. "Har du gjort en gynundersökning förut?" Nervös som man är - "Ptja, 2-3 gånger är det nog. Minst 2!" Som om att det vore en merit ^ Hahaha.

Men jag blir ju så nervös, och när jag är nervös säger jag märkliga saker. Ibland är det inte ens riktiga ord som kommer ut. Stavfel i talet, bra Elin. "Jag står väl häl i hörnet". Ha! Ibland undrar jag om det inte är något fel på mig.

Burned

Jag har kommit fram till att jag och värme inte kommer så bra överens.

För att slippa ta ut så mycket semester för vår Belgien så bytte jag helg med min kollega, vilket i sin tur har inneburit att jag idag har ansvarat över grillningen idag.

Och det gick ju bra.
Typ. Den första timman hade jag hunnit bränna mig tre gånger. Som tur är på samma arm. Och två gånger på typ samma ställe. Typ inte ens en cm mellan. Sen brände jag mig några gånger efter det också, på fingrarna. Jag är tydligen inte lika värmetålig som jag varit tidigare. Hm. Men jag har väl å andra sidan då blivit mer kyltålig.


Men det har gått bra idag.
Jag har inte brunnit upp, och man får ju vara glad över det lilla.
Sen har jag varit på ganska bra humör. Trots att jag nästan försov mig i morse. Trots att det blev en sen lunch. Trots att jag bränt mig. Och trots att jag har haft huvudvärk. Det har känts lite som att jag varit ostoppbar.

Och nu ligger jag här i soffan och funderar på om jag ska gå och lägga mig.

Fel. Och rätt. Men fel.

Idag fick jag frågan hur länge jag jobbat på maxi.
Eller rättare sagt, jag fick frågan vilken avdelning jag jobbar på, och hur länge jag jobbat där.

2 år sa jag.

Och det är väl rätt. Och fel. Beroende på hur man ser på saken.

För jag har ju faktiskt jobbat med det jag gör i 3 år (!).
Men 2½ år bland färskvarorna. Och typ 1 år med fokus på köttet.

Så det blev ju faktiskt nästan inte rätt någonstans.
Men man kan ju inte ha koll på allt alltid.

Ohmy...

Pffjjt.

Det börjar ju inte bra.

Snacka om att förstöra en bra låt.
Wake me up. Ja snälla.

Svamel.

Ni anar inte hur skönt det var att bara få lägga sig i soffan ikväll.

Så här ligger jag som en korv och viftar på tårna. Väldigt oglamouröst, men varför ska det behöva vara det egentligen. Det är ju bara jag här. Mjukisbrallor och en filt på det, varmt och gött.

Försöker stå emot frestelsen att bara gå och lägga mig.
Och nu börjar ju Idol, så då kanske det går bättre. Men jag undrar vad Bard har på sig egentligen. Prickig skjorta. Prickig slips. Prickiga hängslen. Nej men gud.. han har en prickig fluga också.

Nåja, jag ska ligga här i soffan och vifta på tårna ett tag till iallafall, och se vad Idol har att erbjuda. Sen kanske jag ska gå och lägga mig. Jag jobbar ju trots allt i helgen. 7 dagar i rad blev det för mig. Det tänkte jag inte på när jag bad om att få byta helg för att slippa ta så många semesterdagar.

Nåväl, jag har ju överlevt en 12dagars förr, så det här ska nog gå bara finemang. Nu när vi inte har så mycket att göra, eller snarare inte kan göra så mycket, på huset.

Mu.

Jag har tänkt försöka skriva något slags inlägg om vår fantastiska bussresa till Belgien. Lokeren, Zele om det ska vara exakt.

Är inte helt hundra på om det är stadsdelar, regioner eller faktiska städer men det var i det området vi befann oss. Mest på ett hotell i ett industriområde inte långt från the highway. Preem, mcDonalds och en livsmedelsaffär var de enda väsentliga saker som fanns i närheten.

Men jag tänker inte skriva det här inlägget nu. Inte på mobilen. Och inte när jag tänkt sova.

Men inom en snar framtid. Medan det är färskt i minnet. Men det bästa med hela resan var nästa söndagen, och besöket på Brasseriet.


Mu. Kossa mu.
Priceless. Hade inte kunnat bli bättre avslut.


Torsdag

När jag vaknade i morse så var jag inställd på att den här dagen skulle bli så överjävligt dålig. Rent ut kass. 

Jag vaknade med huvudvärken från hell, och vi hade typ inget hemma att äta till frukost. Mjölken var sur. Men jag löste det med några hårdbrömackor. 

Och dagen blev inte så dålig. 
Den blev faktiskt ganska bra. 

Överjävligt bra. 

Jag är på så jäkla bra humör och jag har inte ens ätit middag. 


Helt fantastiskt!

It burns!

Gud vad det svider när man hackar lök! 

Jag glömde att jag hade brillorna på mig idag och inte linserna. Och det svider så fruktansvärt. Det svider aldrig när jag har linserna så jag blev ju utsedd till lökhackare på hemkunskapen i högstadiet. Lökhackare/diskare. Vilket inte gav mig bäst betyg men vadfan, man kan ju inte vara bäst i allt. 


Jag väntar på att Roger ska komma hem. "Är maten klar när jag kommer hem?" Ringde han och frågade. "Ja" svarade jag. 

Nu är han 30 minuter sen. 





Och det är förövrigt inte jättebra att hänga med skåningar i en hel helg. Jag har börjat tänka på skånska. Jag gillar det litegrann. Konstigt nog.

Idag

Jag sitter och väntar på sotaren. Han skulle komma mellan 7.5 och 11 så jag fick ingen sovmorgon trots att jag är ledig idag. 

Det är så fantastiskt att dom kan vara så specifika i sina tidsangivelser att man fasen inte vet om man ska skratta eller gråta. Nu har han ju visserligen bilen här utanför, men jag gissar att han kanske är hos grannen först. 

Jag hade ju kunnat sova 1 timme extra! 

Nåväl. Jag sa att jag skulle lägga mig sen man då är väl risken att jag inte man sova i natt. Bättre att hålla ut, kanske motionera lite, och istället gå och lägga sig tidigt ikväll så jag är pigg och utvilad imorgon när jag börjar jobba igen. Igen. 



Kan vara läge att köra en tvättmaskin också. . . Startade diskmaskin i morse, den luktade ju inte mums efter att ha stått i en vecka ^^

Tajt schema

Har haft lite mycket för mig dom senaste dagarna.. I tisdags började jag jobba 6, slutade 14 och gick och handlade och tappade bort mig litegrann i jakten på något slags godis. Det måste ju kanske sett lite lustigt ut. Inte bra när hjärnan blir gröt och tar semester..

Körde hem till burträsk och träffade först pappa och "tvingade" honom att bjuda på middag. Sen for jag förbi mormodern och monterade en bild i en ram och assisterade vid upphängning.

For sedan till Chrille och Fredrik och blev iPad-ägare. Vi åkte även till Christinas mormor, Anita och hälsade på världens förmodligen sötaste chihuahua. Charlie.

Jag åkte därefter hem till mamma och somnade med kläderna på och sov så i fyra timmar innan jag vaknade och gick och la mig på riktigt.

Klev upp på onsdagen, umgicks lite med mamma och mormor och styrde sedan kosan mot Robertsfors och farmor. Efter det åkte jag hem och packade och donade och sådär... Gick och la mig 23 igår.

Klev upp 1.50 i morse och gjorde mig klar. Just nu befinner vi oss strax utanför något slags köping. Ny kanske.

Vi har lite drygt 5 timmar kvar att köra idag. Och sen lika lång sträcka imorgon. Wheeei.


5 timmar

Jag har lite dötid här.

Slutade jobba 13 och har möte 18. Och jag orkar inte åka hem och komma hit igen. Ärligt så kan kan jag göra precis samma saker här som hemma . . Typ.

Också behövde jag tavelramar, från gallerix och classes. Så jag drog på med promenadskorna (nej bara skorna) och traskade in till centrum.

...

...

4km enkel väg. Asfalt. Stekande sol. Och stickad tröja.

Jag känner mig lagomt äcklig nu. Lite hälsosammare också.

Mötte polisbussen på cykelvägen påväg tillbaka till strömpilen. Oväntat. Tror dom sökte den försvunne mannen som är dement. Han som har rymt från sjukhuset.

Och nu sitter jag och ser Jamie's middag på 15 minuter. Och blir hungrig. Och mitt knä hatar mig.

Och jag kan inte klandra det. 8 km promenad på asfalt när man inte gått på 2månader typ är väl inte optimalt. Direkt.


Utvilad

Men vet ni vad. . . !

Det är så fantastiskt!

Inatt fick jag sova!
Och igår målade jag färdigt fönsterna.
Jag tror jag ser ett samband.


Klöver

 
 

Yes or no.

Jag gillar inte att rösta. Jag har alltid sån ångest över det. Ja eller nej handlar det bara om nu, inte vem som ska styra landet i fyra år.

Så nu är det bara två alternativ, istället för sju. Men det är ändå svårt. Och det är svårt då man inte direkt är insatt i vad man röstar om.

Och googlar man, (Google is My bestfriend) så hamnar man antingen hos en ja-sägare eller nej. Båda är ju då vinklade och båda har ju också en poäng.

Alla har rätt att bo kvar i sitt samhälle. Men om man återställer nedskärningarna så måste man väl skära nånannanstans? Det går inte trolla fram pengar så vitt jag vet. . .

Fy tusan vilken tur att det inte är val oftare. Jag skulle inte palla.

Nu ska jag klura vidare.


Problemlösare

Yes. Chrill löste mitt problem igår, med ramarna. Clas Ohlssons har ramar också får man göra en egen liten modifiering på fotopasseuen. Eller vad det heter ...

Så jag slipper bli galen.

Som tack för hjälpen köper jag deras iPad.

Haha nädå.
Jag hade köpt den ändå.
Problemet är att få den att hitta till Sävar innan onsdag. Eller tills på onsdag rättare sagt.

Vi klurar på det så länge. Just nu diskuterar vi att mötas halvvägs, men hon var visst inte så sugen på att cykla 5 mil enkel väg.

Hmm.


I'm gonna cry

Jag funderar på att gå och lägga mig redan nu. På en lördag liksom. Men när man liksom blir så frustrerad att man typ vill gråta för att man inte hittar en ram som passar tills ens bilder... så är det kanske dags.

Det finns visserligen sidor där man kan "måttbeställa" men sidan jag gillade sålde utan glas och bakstycke. Sen sidan jag hittade som sålde med bakstycke och glas visade inget exakt pris. Sen hittade jag en annan sida och då kostade det närmare 1200 för fyra ramar.

Seriöst.

Får man gråta?

Frustrerande

Jag var ganska frustrerad i morse när jag vaknade 1.20. 3.10. 4.52. 6.13. Och slutligen då när Roger graciöst tog sig ur sängen genom att sparka i dörrkarmen och ljuda ut några väl valda svordomar.

Frustrerad över att inte få sova när man både vill, får och tekniskt sett kan. Men jag kan inte. Uppenbarligen. Jag vaknar ju, 4 gånger inatt.

Jag kunde inte somna om sen heller. När Roger elefantat sig klart och lämnat byggnaden. Inte direkt iallafall.
Jag låg och blundade och fantiserade litegrann.. I typ 40 minuter. Innan jag lyckade somna.

Nåväl att bara få ligga och "vila" lite måste väl vara bättre än alternativet.


Det kanske är mörkret?

Jag mår fasen inte bra. Alls.

Imorgon kommer mamma. Hon skulle inte ställa någon väckare, men tror att hon är här kring 11-12. Jag tänkte inte ställa någon väckare, men jag har ju min egen klumpedunsväckare som åker på jobb imorgonbitti ändå. Och eftersom mamma kommer så ska jag ändå ställa en väckare. Men på typ 9-10 nåt sånt.

Och går jag och lägger mig nu.
Och faktiskt sover.

Så får jag ju ändå nästan 12 timmars sömn.
Och det är nog exakt precis det jag behöver.

För imorgon ska vi måla lite till. Mamma ska hjälpa mig. "Så ni blir klar nångång". Tack. Hon skulle höra om mormor ville komma också, då kanske jag får några rutor torkade också. Vilken lyx.

Men på söndag. På söndag ställer jag ingen väckare.
Eller förresten. Det måste jag. För att kunna sova på söndagkväll så jag kan vakna på måndag. Och tisdag. Men på onsdag... På onsdag kan jag... nä förresten... Och inte på torsdag heller...

Fan det här är min enda chans.
To the batmobile! Förlåt, jag menar såklart säng.

Counting stars

Everything that kills me,
makes me feel alive.

Lately I've been,
I've been losing sleep,
dreaming about the thing that we could be.
 
 

Autumn.

Ja.

Jag erkänner.

Sommaren har blivit ersatt. Det är höst. Sådär. Då var det officiellt.

Det positiva med att det blåser är att färgen torkar lite snabbare.
Det negativa är att jag har svårt att stå på stegen ibland.


Om inte om och men fanns ..

Vi såg trissvinsten idag på rasten på teve. Ni vet i Nyhetsmorgon på 4an där dom skrapar... Triss.

Och hon vann 100 000 kronor.
Också kom vi in på hon som vann 100 000 i månaden i 15 år. Alltså 18miljoner. Fast det var nån som påstod att det var 1miljon i månaden. .

Vi kom iallafall in på vad vi skulle göra ifall man vann en större summa pengar. Som typ, 18 miljoner.

Först tänker man att det skulle vara svårt att veta var man skulle stoppa pengarna, men såhär i efterhand tror jag inte att jag skulle ha några problem alls att spendera 18 miljoner.

Fast jag gjorde en mental lista nu och räknade och jag är "bara" uppe i 6 miljoner! Awesome.

Men jag skulle inte säga upp mig från jobbet. Kanske gå ner i tid så man hade tid att skriva den där jädra boken ^^.

Fast.... Med 18 miljoner kan jag ju hyra nån som gör det åt mig. ;)


Det kanske spökar.

Det känns som att jag skulle behöva en dag då jag bara sov. Sov och sov och fasen inte behövde kliva upp.

Tänk ändå om man kunde vakna pigg och utvilad nån gång. Inte sova för lite, eller för mycket. Och inte vakna 7 gånger under natten.

Jag fattar inte varför jag sover så oroligt när jag uppenbarligen borde sova som en klubbad jädra säl.


Är det verkligen på riktigt?

Alltså jag blir blir lika hänförd varje gång jag ser på lyxfällan. Jag fattar inte riktigt hur folk fungerar, hur deras hjärnor fungerar när man köper och köper och köper utan att egentligen kunna betala. Idag måste väl folk ändå vara smartare än så.

Jag fattar verkligen inte hur man kan sätta sig så mycket i skiten som dom flesta gör. Och vissa gånger så vill dom ju typ inte ens ha hjälp. Typ "jag vill ha hjälp men jag vill inte sälja några av mina lyxprylar här...". Var ska då pengarna komma från. . ?

Nä. Jag är förundrad över att vuxna människor kan ha så dålig koll på pengar som vissa verkar ha. Hur är det möjligt? Det är ju nästan pinsamt.

Boat

 

On the go


Blödig

Jag tog ledigt idag.

Jag har lagt mig i soffan och har inga intentioner på att resa mig någon gång snart. Jag är så jädra slut och trött. Och har ont i ryggen.

Kollar på något hemskt program om fläskkött. Jamie räddar fläsket eller nåt sånt. Dom visade precis hur det går till när man kastrerar kultingar.

Det var lite obehagligt. Och skriket från grisen var hjärtskärande.


Jag är ganska blödig för att vara styckare.


Mr goat


Akta väggen

Jag är rädd för att "gå in i väggen". Att faktiskt gå in i väggen kan jag göra nu och då, främst när jag inte har linser på mig.

Men jag är rädd för att bli utbränd. På jobbet har dom länge sagt åt mig. "Bränn inte ut dig Elin" och jag har väl mest viftat bort det, fnyst/skrattat och sagt "nädå, kommer aaaaaldrig att hända", som om att det vore absurt.

Också googlar jag av en händelse på utbrändhet och symptom och kanske råkar göra ett litet test (jag fick 25 och man bör inte ligga över 14). (Men det beror ju hur man räknar också).

Så helt jätteabsurt är det väl inte. Det kan hända även en som är "bara" 23 som "bara" har ett jobb - som inte är jobbigt att gå till. Det kanske är ännu mer risky då?

Jag har sovit dåligt på senaste tiden, och fått dålig balans. Var ju nära att trilla nerför berget när vi plockade blåbär. Höll på falla utför trappan då jag skulle ta på mig skorna en morgon. Kan stå helt still, eller gå för den delen, och plötsligt så börjar golvet luta. Från och till svårt att koncentrera mig på saker.

Lättirriterad, som går över snabbt. Känner sig ibland otillräcklig, ganska kass och dålig.

Allt kan ju betyda något helt annat också. Kan bara vara slumpmässiga symptom på olika saker.

Men de är också symptom på början av en krasch. Och även om jag tycker att jag är duktig på att pausa i mitt arbetande så kanske jag borde lugna mig lite.

Inse att man inte behöver göra allt själv, och att allt kanske inte behöver göras samtidig. På en gång, direkt.

Men.
Det är svårt när man inte direkt kan prioritera bort saker som är viktiga heller. Saker som måste göras. Nu. På en gång.

Jag är ju mer typen som biter ihop och ser glad ut, gnäller lite men inte kräver så mycket.

Tur jag tar en vecka ledigt nästa vecka. Och åker bort. Då kan jag verkligen inte jobba med nåt. Men desto mer måste jag kanske jobba innan.


Väntar post

Ledig idag.

Vilket på tallstigen 7 översätts till jobba som fan i solen tills du blir yr och börjar må illa.

Så jag har satt mig här i carporten ett tag för att svalka mig lite. Det funkar ganska bra.

Sen väntar jag på postbilen. Väntat paket som jag misstänker inte ryms i vår postlåda. Dumt att köpa en sån liten postlåda, men den är ju fin annars. .

Vi har en sån med lås, och smal brevspringa så att ingen ska kunna sno vår viktiga post. . . So Rogers linser igår, som inte rymdes i lådan så dom tryckte ner dom så gott det gick (2cm) och sen var resten ovanför lådan. .

Snyggt.

Jag väntar på paket från instabild. Jag är excited.


My house

Jag kan inte annat än njuta av åsynen när jag kommer hem från jobbet kring halv tio och möts av ett jädra snyggt hus.

Det blev så ruggit bra.


Vi måste ta tag i det här nu.

I morse innan jag klev upp så kom jag till insikt att jag måste ta tag i min viktnedgång igen. Strax innan vi flyttade hade jag ju gått ner 20 kg från då jag vägde som mest, men vi kom ju som av oss i flytten. Rutinerna har inte riktigt infunnit sig, men om vi bara kommer in på rätt bana igen så tror jag att det här kommer att bli ruggigt bra.
 
Vi äter förvisso inte så jätteonyttigt längre, egentligen, det blir lite godis nångång och inte varje dag som det kunde blir förr. Vi äter inte så jätteonyttig mat, förrutom kanske när vi äter pizza - vilket inte händer ofta. Annars är det potatis och en köttbit med lite sås, och inte sås med lite mat till. (Haha).

Det här med motionen har ju också rumpat ur totalt. Nu är vi visserligen ganska aktiva runt själva huset, men jag vet inte riktigt hur många kalorier man bränner på att dra en pensel upp och ner utmed en vägg. Visserligen klättrar jag mycket upp och ner.... men det är nog långt ifrån all motion jag behöver.

Vi har det väl i åtanke, men vi följer inte "programmet" maniskt.
 
Sen vi flyttade, typ på 4 månader, har jag gått upp 6kg. Nu känner jag mig förvisso ganska uppblåst idag, inte alls sådär "lätt och smidig" som man brukar/borde. Så vi kan väl kanske säga att jag har gått upp 5kg. Det brukar ju kunna variera +/- 2 kg på en dag, beroende på när man väger sig... Men ändå. 5 kg är inte bra. Det är lätt att lägga på sig och svårt att skaka av sig.
 

Så, jag kom iallafall till insikt att jag borde ta tag i det här nu. Nu. På en gång.

Också klev jag upp och tuggade i mig en Daim.

Bravo Elin. Ett steg närmare ett godisfritt hem.

Rofl


That's his name.
 

Du kan vara idol.

Ja. Här sitter jag och plågar mig genom idol, det är ju så jobbigt att lyssna på folk som inte kan sjunga. Och ja, det är väl kanske dumt att sitta och klanka ner på folk som ändå tror att dom kan sjunga och har modet att gå in i teverutan och göra bort sig inför hela svenska folket.

Men jo. Lite får man kanske göra det ändå. Jag vet att jag inte är så duktig på att sjunga så därför ställer jag inte upp i något där man ska sjunga ^ ^ Jag sjunger för mig själv, i bilen. Sällan när nån annan är med.

Hmm.
Ja, men det är lite plågsamt. Och samtidigt underhållande. Särskilt när dom börjar käfta emot och faktiskt tror att juryn bara är elaka och sådär. Jag tänker framför allt på hon som var så upprörd efteråt. "Jag har faktiskt varit listetta i ryssland osvosv".  .  

Också blir man arg ibland.

Idol är nog inte bra för hälsan.

RSS 2.0