Tisdag.

Vilken dag det varit idag. 
Har busat med Svante, eftersom vi varit lediga idag. Tänk om man hade samma energi som den grabben alltså. Fram och tillbaka i "korridoren". Sitter man där matplats angränsar till vardagsrum så springer han som en tok fram och tillbaka (ca 10 meter kanske?)  om man bara räknar 1-2-3. Han räknar själv ibland. Också springer han. Och tycker det är såå roligt. 

Sen gick vi på en promenad, och medan jag höll på monta vagnen som alltid förvaras i bagagen så sprang Svante iväg. Grannarna, om dom var hemma, måste ju tro att jag inte är rädd om ungen, det är ju faktiskt en väg där. Men jag vet att han älskar trappor, så han sprang bara till huvudentren som vi inte använder och klättrade uppför trapporna. Så stod han där och väntade på mig, för att hålla en i handen när man går utför. 

Men han har börjat trotsa lite, testa gränser. Ibland är han bara elak. Vad gör man för fel liksom. När vi var ute och gick idag så börjarde han prata om "min mamma". Så jag sa till honom att "Svante jag är din mamma".

"Nä!" 

Gulligt barn. Bilar körde förbi. "Bilbilen! Brrrrmmmm". Bussen körde förbi. "Daaaaktoooo" (Traktor). Så jag sa till honom, Buss. DAktoo. Nä Buss. Daktooo. Buss. Daktoo. Buss. Brrrrrrmmm, dakto. Buss. Brrm. 
Envis liten kiddo. Men det är så roligt nu när han pratar mer. Även om man knappt förstår hälften. Han brukar ställa sig i spjälsängen och ropa efter vatten. Det förstår jag iallafall. Hahah.


Nu ikväll gjorde vi ett ryck och bar ut lite skrot ur källaren. Det blivande Biorummet har påbörjats, panel har slitits ner från vägg och det som är skrot ska snöras - såklart - och ca 35 plankor ska vi behålla för att den del av gillestugan som inte blir bio ska bli enhetlig, istället för en fondvägg i gips. Så vi ska försöka återanvända några paneler och sätta upp när skiljeväggen är på plats. Woh. Bra att det går framåt någonstans. 
Vi sa det att nu måste vi börja försöka göra typ ett ryck på 1-1½ timme när han somnat så att vi faktiskt gör något. Städar, eller bygger. Så det går framåt i huset och inte bara... kaosar. Och det blir ju lättare ju ljusare det blir ute. Man får mer ork. Och tappar man dessutom några kilos övervikt (det finns och ta bordi) så blir det ju lättare på så vis. Haha! 

Imorgon är det woorkwoork igen, sen frisören. Som förhoppningsvis inte är Sören. Frida tror jag min frisör hette. Så det är nog lugnt. . Får komma ihåg att komma från jobbet i tid bara. Fick en påminnelse idag. Glöm inte din klipptid imorgon kl.... Jaja! . 
Blodcentralen också. Fick inte en påminnelse idag, men alltså dom kan det där med att tjata. Jag blev kallad i slutet på februari men har inte kommit mig dit. En rast räcker inte riktigt, dom har aldrig öppet när det passar och jag kan ju inte gå dit och ha svante med mig. Han river ju stället. Så än har jag inte hittat en öppning, men jag får väl försöka fixa det snart. Sen är man förkyld emellanåt och då får man inte och det är väl på dom dagar det passar bäst dessutom. Ha. 


Nä nu ska man väl hoppa in i duschen så man inte får nån att kräkas imorgon. ^^ 

Frisören Sören

Imorgon har jag tid för klippning. Och jag får alltid sån ångest, särskilt när jag ska gå till något nytt ställe. Och jag har inte bestämt helt hur jag vill ha, men funderar på att fråga om frisören har ett förslag. 

Jag är lite halvinne på lugg. Jag trivdes jättebra i lugg. Frågan är väl om det passar med ansiktsformen, jag har dessvärre gått upp ett antal kilo sen senast. Jag vill som behålla längden på håret också, men samtidigt inte. Det är jätteskönt att kunna fläta håret på kvällen. Men det borde man ju kunna än om det är axellångt. Och om det är axellångt kanske behovet av att fläta håret inte finns heller. 


Som sagt, lite ångest över frisörbesök. Även om jag oftast är nöjd. 
När jag klippte mig i Burträsk (första och sista gången?) (när jag hade kort hår) (typ 2004?) så klippte hon alldeles för på huvet och alldeles för långt i nacken. Hur man nu klipper för långt. Inte tillräckligt. Så jag hade typ hockeyfrilla. Jag var inte alls särskilt nöjd, och heller inte modig nog att säga ifrån.
Så det slutade med att Chrill fick agera frisör när vi kom hem och klippa mig lite mer i nacken. Hockeyfrilla, big nono.

Kanske ska säga det till frissan imorgon. "gör vad du vill så länge det inte blir ho-ho-ho-hockeyfrilla". 

Monday. .

Åh vilken dag. 

Åkte till jobbet med sommardäck, livrädd as usual efter incidenten med saapen. (Nyss bytt till sommardäck = mer troligt att det sker något tänker jag, eftersom däcken inte är fastfrätta av salt och rost). Men, survival! 
Ensam att styra köttet idag, då kompanjonen var hemma sjuk. Gick ändå bra, eller... tror jag iallafall. 

Sen åkte jag hem, eller på dagis och hämtade Svonko. När jag klädde på han overallen sket han ner sig. 

Roger dealade att jag skulle göra middag (eh) och han fick leka med Svante. Leka. Jag införde skärmförbud, eftersom vår som är waaaaaay för fäst vid teven. När han vaknar på natten med ont i magen vill han se teve. När vi kliver upp på morgonen vill han se teve. När vi har ätit frukost vill han se teve. 
Han är inte ens 2. Det är inte bra att han hellre sitter och tittar på teve än att leka med leksakerna. 

Men jag gjorde middag. Och skar mig. Skar av mig fingertoppen på långfingret på vänster hand. Tur kanske att det var just vänster, eftersom jag är högerhänt. Och tur jag är ledig imorgon. Men ändå... skit alltså. Det svider, också kommer man åt tangenter med den när man skriver också vill man dö lite. Jag blödde typ i 45 minuter, trots plåster. Men fingertoppar är ju känsliga. Och blödiga. 
Men ändå skitonödigt. 


Det är måndag idag.

..

Snart är det helg igen! 


En helg

Den här helgen är över snart, alldeles för snabbt.

Åkte till Burträsk i fredags, åt middag hos mor och gjorde en blixtvisit hos far bara för att han skulle få träffa Svante lite. Vi har ju typ inte varit förbi sedan jul, så det var väl hög tid...
Sen tillbaka till mor, snöra isäng Svante, snöra isäng sig själv kort därpå. Inte sova så mycket, vakna 5.23 av en vaken kille som vägrar somna om. (Svante alltså). Försökte få han att ligga still iallafall med Stadens hjältar på ipad, men det dög bara en stund sen ville han ut. Han kan ju öppna dörrar själv nu, och ännu finns det inget för trappen där eftersom det inte ännu varit ett problem. 

Sen kom Lars och Mona ner. Dom var på besök från Stockholm, så man får passa på. Det är många som ska träffas på kort tid. Så mormor hämtades, och sen fikades det och sen droppade det av folk eftersom. Och sen blev det porterstek. Och vi åkte hem utan Svante för att hinna pyssla på lite. Så vi la om golvet i hallen eftersom det inte blev helt rätt från början, och skruvade upp en gardinstång och gick och la oss. Ny dag imorgon tänkte vi.

Och en ny dag blev det, men eftersom vi inte ställt något alarm vaknade vi inte förrän 10.20 - av misstag egentligen, jag höll på kissa på mig och var tvungen att rusa på toan ^^. Och vi kom oss väl inte ur sängen före klockan 11.20. Att det ska vara så skönt att ligga och dra sig... Sen kände vi oss inte särskilt utvilade heller. 
Så griljera lite helgskinka, klä på sig och sådär (inte i den ordningen kanske) och åka in till Umeå. Vi skulle ju bara snabbt köpa några grejer för att fortsätta projekten. Det där snabbt gick inte så bra, snabbt flög 3 timmar iväg. 

Vi åkte på Intersport för att köpa skor till Roger, men dom hade inte rätt storlekar. Svårt när man behöver flodpontoner. Så åkte vi till K-rauta för att inhandla lampor till badrummet innan det blev helt kolsvart, inte så bra när 2 av 6 lampor lyser och dessa har börjat flimmra ... Och hyllkonsoler skulle vi ha, till datarummet. ... Njet. Dom var för små. Så då fick det vara. 

Sen åkte vi till Avion. Gud förbjude. Hahaha. Var rätt lugnt ändå, inte så vursting på en söndag. Gick runt runt runt och sökte efter skopunkten (3 för 2 ju!) men hittade inte, och hittade inte. Googlade och hittade en karta samidigt som vi träffade en bekant som gick samma föräldragrupp. Nedre plan sa han, vänstra svängen härifrån. 

Precis som vad kartan sa. Och jo där låg det. Och vi köpte skor. Blev medlem. Åkte hem, eller försökte. 
Tog fel avfart i en rondell och hamnade på ikeas parkering. Vände där, och såg att bilen efter gjorde precis samma. Dom skrattade, hade också missat att det var flera avfarter i just den rondellen. Bästa på hela dagen ^ . 

Bilkö påvägen dit och bilkö påvägen hem. För att jag glömde att den snabbaste vägen är den förbi maxi, men vi tog den genom stan. Rödljus, rödljus, rödljus. Sen kom vi hem, snörde in dörrkarmen i dörrhålet och städade bort lite och sorterade sista kläderna. (Vi har fixat walk-in-closeten, och jag lovade att jag skulle snöra några kläder när det flyttades tillbaka).

Sen kom mamma med Svante, vi åt middag, drack kaffe och mamma städade köket åt oss. Oklart varför, om man ska ta det som en diss eller så... Så jag skickade några kläder som jag sorterat ut med henne. Några markandsshorts jag aldrig använt, något fleeceunderställ som Roger inte använder och sådär. Sen har jag några saker jag ska lägga ut på Sävar Återvinning (köp&sälj) på facebook. Har snart så jag kan fixa en loppis ^ ^ 
 
Också fick Svante feber ikväll, han har varit omatfrisk i helgen, och var väl lite varm igår men ikväll när vi la honom så steg den 0.5 grader på 15 minuter. Inte bra, tempen ska ju gå ner när man vilar. Och eftersom Roger har mycket på jobbet just nu, eller snarare viktiga saker, så blir det jag som får vara hemma imorgon, och Vabba. Jag hoppas det går över snabbt för bubbas... 

Nu är det väl dags för sovläge. Än om jag inte ska upp 4.30 så är det ju bra om man kanske är lite utvilad när det andra larmet (Svante) går. Brukar ju variera mellan 5.30 och 8.30...  Håll tummarna för det senare.. 

Klatterarsel

Igår snackade vi försäkringar med folksam. Det finns inget värre än att jämföra försäkringar. Men det är ju bra att ha allt samlat på ett ställe. Men vi blev lite lurade kom vi fram till igår. Men vi känner oss ändå rätt nöjda. Och nu när jag tänker efter så blev vi nog inte lurade, alls.
Vi skulle få 1000 kr billigare på bilförsäkringen på forden (på ett år). Vi flyttade över fordens försäkring - som därmed blev 100kr dyrare på ett år. Och tog villaförsäkringen där också, vi har pratat om att byta varje år och nu när Roger ändå pratade med dom p ga en sak som hände 1:a april (jättebra timeing) så frågade dom om vi inte skulle byta till dom på det också. Den blev 70 kr dyrare per månad = 840kr på ett år + bättre försäkring (enligt säljaren). Så .. nä. Vi sparade ju fasen 40 spänn/år! Wooopwooop! 


Tror inte jag blev så jättelurad på 1:a april heller. Glass med smak av falukorv, smulfritt rostbröd, brandbilar som spelade glassbilstrudelutten. Ölledningar in i kommunhuset, Ikea börjar sälja snaps. Nja, jag tror att jag klarade mig helt okej. Trodde däremot att Rogers händelse var ett skämt. Tyvärr var det ju inte det då.. .


Idag har vi varit hemma bara. Roger har inte mått så bra, och jag har haft min lediga dag. Svante bestämde sig för att vakna 5, och har varit årets pain in the ass hela dagen. Jag har bara velat lägga mig ner och dö, och Svante har hoppat omkring, på mig, kring mig, tryckt på knappar och balanserat och verkligen påfrestat tålamodet en aning. 
Jag har inga problem att vakna och stiga upp före 5 i vanliga fall, men när man inte har fått sova hela natten heller så blir man lite smågrinig. 

När jag lagade middag - min favorit !NOT! - Jul/påsk/helgskinka och potatis. Så skar jag mig. 2 gånger. På samma hand. Med samma kniv. Och ungefär av samma orsak. Klantröv. Sen klämde jag fingret i bestickslådan. Så den nivån ligger jag på idag. 

RSS 2.0