Open office

Sitter här på min lilla träpall och funderar och spånar. 

På jobb.
Saker som går förbättringar. 
Saker som skulle underlätta.
Saker som jag kan önska. 
Som jag föreslår. 

Men jag ska spåna vidare. 
Förtydliga. Komma på mer. 
Skapa en bild. 


Mjooordå

Igår kväll kunde jag inte somna. Jag gick och la mig strax före 22 och två timmar senare hade jag fortfarande inte somnat. Och precis när jag hade somnat så kom Roger och lös med sin strålkastare till mobilskärm. Så jag vaknade igen, men somnade lyckligtvis om direkt. Lyckligtvis för Roger, alltså. 

Men jag har varit så trött idag, eller i morse, efter fikat blev det bättre. Men fram tills dess så gick jag mest runt som en zombeaver och bara dreglade. Inte riktigt kanske, man nära på. 

En rätt tråkig dag att jobba på, inte så mycket kunder och det händer inte så mycket på lagret. Hann städa lite, och prata lite om förändringar vi ska göra. Så helt bortkastad har dagen inte varit. Jag funderade ett tag på att be om att få gå hem tidigare, särskilt när jag typ hade en halvmigrän i morse. Monster headache, men det gick över med några ipren. 
Men nu börjar man ju bli trött igen, också inser man att man fortfarande har saker kvar att göra innan man kan sova. Till exempel måste jag ta en dusch. För att inte lukta usch så att säga. Och Svante somnade sent idag, så det känns inte riktigt som man fått någon egentlig egentid. "Egentid". På min egentid brukar jag passa på att tvätta eller göra andra roliga saker som hör till hushållet som ingen annan gör. Fast på senaste har jag bara skitit i det. Vilket resulterat i årets tvätthög. Vilket drabbar mig i slutändan ändå. 

Men imorgon jobbar jag igen. Och Onsdag, Torsdag är jag ledig. "Ledig". 
Trots att Ikea precis öppnat i Umeå bestämde vi oss för att vara lata och beställa. Vi ska göra slag i saken och göra färdigt vår walk-in-closet. Så vi beställde väggskenor, konsoler och massa trådbackar. Och ett dra-på-lakan. Hahaha. Dom kommer på onsdag. Mellan 12 och 17. Dom specifika jävlarna ^^. Ikeas automatiska uppringning ringde upp och ställde frågor. Som t ex om man kan köra lastbil på gatan, om gatan har bärighet och om det är andra hinder. Om man kan stanna lastbilen precis utanför dörren, (nja alltså var kan man det egentligen). Men jag svarade nej och ja hejvilt så vi får väl se om det kommer fram någon lastbil hit på onsdag. Sommartid är det iallafall inte några problem för en lastbil med släp att köra på gatan. Såvida inte någon av grannarna tänker ha besök som parkerar mitt på vägen. Det händer ibland. 
Iallafall så kände vi att det var värt 500 spänn i frakt för att slippa åka in på Ikea (2 mil) och gå där (stånk) och kanske inte hitta alla grejer man ska ha. Att istället kunna sitta hemma, klicka hem allt man behöver och vara säker på att man får allt samtidigt är ju fan bara värt det. Den här gången iallafall. 

Jag känner inte att jag är så supersugen att åka till Ikea när det är så nytt. Avion är jag lite nyfiken på, men där kryllar det ju tydligen av folk. Så jag kanske sparar mig ett par veckor eller så, tills jag kan få med mig någon form av moraliskt stöd. Tragiskt nog dock har Roger redan hunnit vara dit haha. Före mig! Nä nu jävlar! . 

Skulle behöva boka en klipptid också. Och ge blod. Men det får jag göra en annan gång. Det krävs en aning planering för dessa saker när man har barn. Tydligen. Iallafall i den här familjen. Det är inte alla som kommer ihåg vissa saker, trots att man påminner precis innan. . . . <3
 
Och på torsdag ska Svante på BVC för Maguppföljning. Hur nu det ska gå... 

Me needy littely hjälpy

Försöker få igång ett spel på datorn.. Men jag är så oerhört tekniskt okunnig och blir bara arg och ingen hjälp får jag också klickar jag bara på en massa och blir ännu mer arg. Så min kväll blev totalförstörd. Helt kollapsad. 

Det borde vara enkelt. Jag har till och med en youtubevideo som visar steg för steg men det fungerar bara inte. Jag fattar inte vad jag gör för fel. Och det är frustrerande. 

Jag får nog begränsa mig till att spela spel som finns redan på datorn (MS-Röj! Woop!) eller online. 

Istället för att göra det behövs

Vaknade ganska taggad i morse, ganska utvilad, 9.22 (efter att klockan blivit omställd). 

Har påbörjat dagens projekt, tvätt. Halvstäd. Just nu sover Svanteman. Men så hamnade vi här, jag vid min dator och Roger vid sin. Sida vid sida på kontoret. Som är några små detaljer ifrån färdigt. Till exempel skulle jag kunna ta tummen ur röva och skruva upp gardinstången så det slutar eka. Lite mer ombonat. 
Så kanske det skulle gå plocka undan verktygen som inte längre behövs. 

Men man sitter hellre och varvar facebook och läser alla nyhetssajter man kommer över. Bara för att slippa göra det som man egentligen måste och borde. Tvätten är nog förmodligen klar också. Men som sagt, man kan ju sitta här och skriva ett inlägg som ingen ändå läser istället. . 
 
 

Allt på en gång

Ja alltså den här så kallade bloggen håller ju på att självdö deluxe. Men om alternativet är att blogga från mobilen så får den nästan hellre göra det.. 

Jag kollade som snabbast igenom vad jag skrivit senast. Har inte ens nämnt i förbifarten att jag börjat om och jobbat. För 7 månader sedan. Opsss. Man kommer snabbt in i gängorna igen, även om det var endel som förändrats så var sig det mesta likt. Mest är det väl folket som ändrats. Alltså ny personal. Folk flyttar, börjar plugga osv. Man anpassar sig rätt snabbt. 

I höstas var vi danmark också. Svärfar, Roger och jag. Vi lämnade Svante hos mormor och drog en roadtrip. Utan att ha bokat hotell/rum så kom vi fram till Brande. Fullt på hotellet. Fullt på vandrarhemmet bredvid. Men där hjälpte man iallafall tre förvirrade svenskar att ringa till ett typ motell i närheten, där det fanns två rum. Och det var en liten by, klassisk dansk landsbygd (som det kändes iallafall). Vi hade gått igenom hela byn på 15 minuter. Den bestod i princip bara av en huvudgata med gränder som gick in på var sida av gatan. Små gulliga hus, byggda precis invid trottoaren. 
Man sov i en byggnad på ena sidan av vägen. Inga märkvärdiga rum kan väl tilläggas, lite sådär halvkonstig färgsättning och heltäckningsmatta överallt. Frukosten serverades i bortre änden. Det var alltid bara vi som åt. Konstigt nog, eftersom att det skulle vara fullt. 
Middag köpte vi på krogen som drevs på andra sidan vägen av samma ägare. Ett gammalt danskt par, som knappt förstod svenska. Och vi förstod knappt dom. Och Roger som är laktosintolerant försökte göra sig förstådd. Lyckligtvis fanns det ett gäng danska typ ungdomar som råkade höra våra små försök att förklara att det inte får vara smör, grädde eller mjölk i sås eller dylikt. Så dom ropade till sig ägaren, som då var servitör också, och förklarade på danska.. 
Och portionerna var inte att leka med. Är ni vrålhungriga och passerar där någon gång så stanna. Dessutom var köttet från gården bredvid, och inte alls dyrt.

Och på tractorpullingen åt vi massor med pommes. Och dom gör verkligen dom bästa pommesen där. Dom är tjocka, frasiga och helt underbara. Det är bara synd att det enda man får till är ketchup. Curryketchup. 
Och sista dagen så regnade det, så vi "tväråkte" till tyskland och gränshandlade litegrann. Åkte tillbaka upp till Brande och kom precis i tid för att se första pullet för dagen. Men det blev lite segdraget där på slutet. Det tog oerhört lång tid och det var hela tiden överhängande risk för regn. Och dom man vill se är ju, alltid - spelar ingen roll vad det gäller - sist i tur. Alltid! För att publiken inte ska gå tidigt. 

Sen körde vi hem igen. Hela vägen upp till Norrland. 

Och nu är det 7 månader senare. Det första jag gjorde när jag började om att jobba efter mammaledigheten var att ansöka om semester för danmarksresan. 


Och nu är det påsk. En märklig högtid där man firar att en man led för flera hundra år sedan. Led, och dog, på korset för oss. Och sedan återuppstod för att åka till himlen. Eller? Jag vet inte. Jag hade en strof ur en psalm här på huvet tidigare idag. Men nu minns jag knappt vilken. Jo vänta. Jesus på korset offrat sitt liv, öppnade ögon herre mig giv mig att förlossa offrar han sig, då han på korset dör ock för mig. Mm jag erkänner jag googlade för att hitta dom rätta orden, men den nynnade jag på tidigare idag. 

Har varit en snabbest i Burträsk, igår åt vi surströmming och hela kvällen rapade man äckel. Såg let´s dance, led, och såg röstningen. Sen gick jag och la mig och sov till 5, då Svante började prassla på med täcket. Då skyndade jag mig, tyst, upp och drog igen persiennerna. Sen somnade jag om. Svante pratade på klockan 7 och tystade som sen, men när mamma stack in huvudet en halvtimme eller mer senare så låg han och filosiferade bara och jag låg som en klubbad säl. Så mamma tog med honom ner, och jag snarkade vidare till klockan 10. 
 
Ibland behöver man sova. Även om man inte känner sig utvilad sen. Jag känner mig lika trött som innan. Men jag har ju inte fått en full natts sömn heller, så jag borde väl egentligen gå och sova. Så jag lever imorgonbitti när Svante börjar röjja. 

Ikväll har vi varit och firat Rogers syster och Svantes kusin, på deras sammanslagna kalas. Mat och gofika och en angry Svante för att han sov alldeles för lite mitt på dagen. Sen busurladdning där. Också sprang barnen ihop och Svante flög med huvudet först in i min stol. Mammas lilla hjärta. 
 
 
Nä men sova nu kanske, så man orkar leva imorgon. Och med leva menar jag alltså ta itu med tvätt och städ och sånt kul som har blivit försummat på sistone. På måndag är det back to work, medan Svante och Roger är ledig ytterligare en dag. Ibland är man avis. Sen kommer man på att man ändå på något konstigt vis älskar sitt jobb, trots att man aldrig är ledig som alla andra. 
 

RSS 2.0