Förträffligt

I helgen har jag varit ledig men det känns sannerligen inte som det. Igår tog vi bilen till "sandgropen" för att åka madrass(som vi sa i Burträsk. Här vid kusten heter det tydligen skrana) & bob (som tydligen ska kallas snowracer så alla bergrip). Ja, vi försökte iallafall. 

Vi åkte till sandgropen (som på sommaren förmodligen är sand?) men nu är det alltså fina sluttningar med snö. Och vi gjorde upp en brasa, grillade lite korv och hade det trevligt. Och vi försökte åka både bob, madrass och pulka. Men Svante ville verkligen inte. 
Han var ganska lugn och avslappnad till en början, när det bara var vi (& vårt sällskap) där, men sen invarderades stället av bullrande skotrar och fler barn och familjer som verkade sakna den sociala radarn. Jag må vara socialt missanpassad, men jag känner iallfall av när jag står ivägen. 
Svante åkte tre åk iallafall. Ena (första) gången övertalades han att åka halva backen och "krascha mamma". (He loves that). Sen gick dom uppför hela backen och skulle åter igen krascha mamma. Eh. Det gick ju sådär kan man väl påstå. Ingenting var optimalt. Svante sitter såklart framför - och vi hade glömt skidglasögonen - vilket såklart innebar att han fick massa småflir i ögonen och ansiktet. Eftersom det gick så fort och skakigt så blev han dels rädd - likaså Roger som åkte bakom - vilket ledde till att han reflexmässigt lutade sig mer framåt = Svante fick inte så mycket plats. Sen var det ett gupp mitt i backen. Efter den åkturen grät Svante. . 
Sen försökte vi med madrass i den andra "mildare" backen. Motvilligt åkte han med - åter för att krascha mamma längst ner i backen. Men då fick han definitivt all snö på sig då Roger satte ner/gled av med fötterna. 

Idag försökte vi igen. Han vägrade. 
Så nu vet vi inte riktigt vad vi ska göra för att få han att sluta vara rädd för att åka utför igen :/ 
Men, helgen är inte helt misslyckad. Svante har fått busa med nya bästisen både lördag och söndag och gått loss totalt hemma hos dom. Värsta radarparet, det är så fantastiskt gulligt att se. 

Idag skulle tydligen "farfar" Edor fyllt 76 år. I mars är det 5 år sedan han gick bort, av ett snöras. Känns så sjukt stört, och jag minns det som igår. Jag var hemma hos mamma och hade tappat rösten och trodde det var halsfluss men det var det inte. Mamma kom hem från sin arbetsplats - som hon bekant delar med min far - och berättade vad som hade hänt. Eller inte vad som hänt, men att Edor hade förolyckats. Fantastiskt bra timeing, eftersom jag precis satt vid laptopen och surfade runt och skulle läsa dom lokala nyheterna. Och jovisst. Där fanns det ju en bild som kändes bekant.. det var ju .. infarten till farmor och Edors hus... ? 
Men jag hade inte hunnit se det än. . Som väl tur är. 

... 


Annars idag då. Svante kom och hoppade på oss kvart i fem i morse. Då pulade vi i han lite klämgröt och försökte få han att sova lite till. Det gick en stund. Vaknade av att han försökte publicera videos från min mobil - Han är livsfarlig! - och då gömde jag bort mobilen. Då ylade han i en kvart ungefär, innan vi fick han att lägga sig och "sova" ett tag till. Nån slags vila fick man väl. 
Halv åtta ungefär klev jag upp och städade köket, snörde igång en till tvättmaskin och fixade frukost innan det bar iväg till Svantes bästis igen. 

En helt förträfflig helg med andra ord, med fantastiskt väder.



Ikväll

Ikväll har jag känt mig som en modernare pensionär...ish. Nä inte pensionär, men inte ungdom iallafall. Först kollade jag på Skavlan på SVTplay. 

Efter det så hamnade jag på Så ska det låta.
Och nu sitter jag och funderar på om det inte är dags att göra natt. 

Ja. Ni hör ju. 
Skicka hjälp!

Wannabe

Jag satt och kikade på youtube (vilken överraskning!) och hamnade på James Corden's carpool kareoke med Adele och då sjöng dom Spice girls Wannabe, vilket fick mig att söka efter Spice girls original, och sedan efter fler covers. Och då hamnade jag på en video, med en snubbe som gjorde en cover på den. Metal style. Och det var faktiskt ganska bra, haha! Nu ska jag lyssna på fler covers han har gjort. 

 

Ps. Vilket nostalgi förresten att lyssna på Spice girls igen. Dom var ju liksom stora då vi gick i lågstadiet och guuud vad man lyssnade på deras musik. Wannabe tror jag dessutom var en stor favorit. Måste googla vilka andra låtar dom hade, och lyssna på dom också ^^. End of Ps. 

3 saker om tidningar

Jag blir lite störd när jag går in på tidningar och läser, alternativt försöker läsa. Här kommer tre saker som stör mig något oerhört. 

- När tidningen avslöjar något som är "hemligt". T ex Anton Hagmans hemliga flickvän. FO&O's hemliga kärlek. För att ta exempel som figurerar nu. Ptja, om större tidningar skriver om det så är det ju antingen inte SÅ hemligt, eller så har ju precis nämnda tidning förstört hemligheten som förmodligen var "hemlig" av en anledning? 

- Alla dessa "du kan inte aaana vad som hände sen! *omg*". "Det barnet säger sen är helt förfärande"*omgomg*. Sen är det kanske inte alls förfärande. Och jag kan visst ana vad som händer sen. Nu verkar dessutom dom större tidningarna (minns inte vilken jag såg det på men...) använda sig av old new för sina clickbait-klipp. T ex nu i samband med melodifestivalen så dök det helt plötsligt upp klipp igen på då Gina "helt hänsynslöst lurade Frans". Ungefär så. "Se reaktionen då han inser blåsningen". 

- Allmännyttiga artiklar som är låsta för dom som inte är prenumeranter. "Så klarar du dig igenom årets fattigaste månad". Ironin i att man måste betala för att läsa dom tipsen alltså. Man kan i grova drag få reda på vad det handlar om i en artikel, men vill man då läsa efterföljade lite mer fördjupade artikel får man glatt bli prenumerant. Och jo, jag förstår ju att dom som jobbar med det måste kunna livnära sig på något sätt. Men jag tänker att dom har 100miljoners babiljarder med annonser som borde täcka upp det mesta. Pop-up annonser. Försöker man se ett klipp, nä men då måste du först se 1 minut reklam innan. Sen är det reklam innan texten, vill man kommentera en text måste man vara inloggad och samma sak om man vill läsa vad någon annan skrivit om texten. 


Slagen hjälte

Så har ännu en helg bara swishat förbi. På onsdag förmiddag åkte jag till Burträsk med superbusen för att spendera lite tid med min mor. Och eftersom att mor jobbade sent onsdag så hann jag även med att hälsa på hos min far, så han fick mysa lite med Svante. 

Halv nio fick jag isäng sonen den kvällen. Men då hade han visserligen powernappat i bilen påvägen till Burträsk. Han var supertaggad, hade tänkt åka i bara tröja och blöja. Klädde på sig skor och mössan och tjatade om att åka till mormor. 

På Torsdagen visste vi inte riktigt vad vi skulle hitta på. Så vi drog en stadstur, där jag egentligen inte köpte någonting vettigt. En ny mackgrill fick följa med hem, eftersom den gamla har börjat släppa teflon. Annars blev det inte så överdrivet mycket andra grejer. En pulkvariant som var på utförsäljning för 100kr. 

Sen åkte vi hem, åt och försökte få Svante att sova. Klockan 21 var jag tvugnen att ge upp och överlämna problemet till min mor och börja bege mig. Jag skulle ju jobba dagen efter och hur sent som helst kan det ju inte bli. Mamma var ledig på fredagen och eftersom jag och Roger båda jobbade igår så skulle Svante vara där så det var ju smidigt att bara kunna lämna honom där. Svante var dock lite för peppad. "Hejdå mamma! Mamma åka jobba!". Ja .. men inte nu. Men puss på dig gulle. 

Så ikväll har jag hämtat tillbaka hjärtegullet. Han knappt ens glad att se mig, typ "Hej mamma *fortsätter leka bilkö*".. Sen fick jag tillslut en kram. Och vid middagen började vi liksom förbereda Svante mentalt på att vi skulle åka hem. Liksom berätta vad som komma skulle. Att vi skulle borsta tänderna, byta blöja, ta på pyjamas. Åka bilen, och åka hem till pappa.

....Suuupertaggad...
Han sprang till hallen och klädde på sig skorna, hjälmen och vantarna. ÅKA NU! 
Men jag var tvungen att flytta över bilbarnstolen först och han blev så ledsen över att vi inte skulle åka nu på en gång. Men han var ganska trött också. Tillslut så kom vi oss iväg, men det var banne mig på håret. Det var glashalt så jag spann bara. Så då började jag "gunga" bilen och fick tillslut nog med fäste för att kunna åka. 

När vi kom hem sov Svante. Så hårt att han inte ens vaknade när vi bar in honom, eller klädde av honom overall och skor. Jag tror att det har varit ett par hårda dagar i Burträsk, haha. Som tur är så blir det nu 2 lediga hemmadagar innan det blir fullt ös på förskolan igen. 

I´ve proved you wrong?

Jag har ju som bekant fått ganska mycket kritik för min tysthet genom åren. Jag har ju till exempel, ett flertal gånger, berättat om min "mentor" i högstadiet som menade att "iiiiingen kommer ihåg någon som bara är tyst och inte tar för sig och hörs och syns. Du MÅSTE prata mer". Och jag vet/antar att det var liksom välmenande, och att det bara var kanske illa valda ord att säga till någon som redan har dåligt självförtroende/taskig självbild. 

Men jag tänkte bara skriva ett litet "in your face Ulla-Britt" inlägg här. 

För trots att jag inte pratade eller syntes eller tog för mig i skolan, så kommer folk ihåg mig. Eller ska jag säga känner igen. En klasskompis/sportkompis till min käre bror levererar bröd emellanåt till oss. Och på något mystiskt sätt så har han ändå lyckats koppla det till att jag är "Lars syrra". Och det är ju ändå 12 år sedan vi gick skola ihop då då. 

Och jag har väl inte förändrats jättemycket gällande sättet. Ljudnivån eller antalet ord som lämnar mina läppar då det inte finns orsak till ljud. Men ändå blev jag ihågkommen, av en butikschef som jag bytte ett fåtal ord med för några månader sedan som jag åter sprang på i veckan, i hans butik. Så jag var alltså civilklädd och i en annan stad - och blev ändå igenkänd som "hon jag träffade på Maxi i Umeå för ett tag sedan". 

Det är ju nästan så att man börjar tro att man är så utomordentligt ful att folk minns en iallafall. Att man har ett sånt säreget utseende att folk helt enkelt inte kan få bort den ohygliga synen från näthinnan. Eller är det kanske så att man kan göra intryck på folk även om man inte överöser dom med ord? Can´t be, can it? Måste ju vara förstnämnda. 

14 dagar in.

Här har det varit tystnad sedan alla hjärtans dag. En ganska hajpad dag.

Här hemma firar vi den knappt, tidigare har den 14:e februari alltid inneburit tårta då Svärmor har fyllt år då. Men sedan gick ju hon som bekant bort, och efter det har alla hjärtans dag istället blivit en dag då man blir extra påmind om hennes onärvaro. 
Jag kan visserligen komma på mig själv med att tänka på henne ganska ofta. Minst var tredje dag. Man ser en kund som går ungefär som hon, eller som ser ut som henne bakifrån. När man hör en kund med samma fantastiska skratt. När man möter en taxi före klockan 6 i Sävar. När någon pratar om diabetes. När man har så ont i huvudet så det känns som att man fått en hjärnblödning, men man inte längre kan använda den parallellen för det står för nära. 
När Svante gör något urgulligt, eller bara är sig själv och man bara önskar att hon kunde vara där och få uppleva det. Att hon kunde ha fått leva ett tag till så hon hade kunnat få höra alla ord Svante har lärt sig, se hur mycket Svante vuxit och vad mycket han har lärt sig. 

När man bara saknar. Och får lov att acceptera verkligheten. 

Vi firar på ungefär samma sätt varje år nuförtiden. Roger köper oss varsin ask med geléhjärtan  - trots att vi sagt att vi inte ska ge varann något. Sedan så äter vi hela asken på kort tid och börjar må illa istället. Och då går man och lägger sig, och hoppas att man vaknar utan att ha den här kräkkänslan. En underbar dag.


Mommo

Imorgon ska jag och Svante åka till Burträsk och hänga med mommo. Jag höll inte på att få med mig Svante från föris men när jag sa att han var tvungen att komma om vi skulle kunna åka till mormor så blev det en himla fart på honom. Då blev han eld och lågor och sprang till en av bästisarna och berättade exalterat om att han minsann skulle åka till mormor, också vart det ett snabbt hejdå. 

Lilla gullegris alltså. Men jag hade tänkt packa ikväll så vi bara behöver åka imorgon. Men jag är så sjukt otaggad. Dels för att det innebär att jag måste röra på mig (har smällt i mig en hel ask med gelehjärtan så mår typ illa). Dessutom så kom huvudvärken krypande. Och för att packa måste jag gå ner i källaren, hämta upp alla rena & torra kläder och vika dom. Blärrggh. Funderar på om man ska hoppas på att man har bättre il imorgonbitti och kanske bara göra en tidigkväll ikväll. 

Åh. Sängen känns himla lockande iallfall. Jag blir inte piggare och får inte mindre huvudvärk av att sittar här. Törs jag påstå. 

200?


Ikväll tar vi en nostalgitripp bland bilderna. Denna är ju en klar favorit. Frågan är ju vilket år det kan ha varit? 
 
 

En kväll i Skellefteå

Det känns vansinnigt fel att traska hem kl 13, då man är van att jobba till 15. Det känns liksom som att man smiter. Men jag var ju schemalagd så, så jag har inte gjort något fel. Det positiva med att sluta så tidigt är ju att man har tid att laga fläsklägg till middag. 

Igår var jag, för den som inte läser Chrillos blogg, hos just Chrillos. I Skellefteå. Att försöka hitta en dag som passar samtliga är ju fantastiskt enkel. Roger tyckte att jag skulle stanna hemma och följa med och åka bob(snowracer för dom mindre beresta) med våra/rogers nyfunna vänner. Jag har bara hunnit träffa dom vid ett tillfälle ännu, då Roger och Svante brukar smyga dit då jag har min arbetshelg. 

Och det hade jag ju jättegärna gjort, om det var så att jag kunde träffa mina egna gamla vänner lite närsomhelst och hursomhelst. Men att hitta en dag då jag är ledig, Chrillos är ledig och det finns någon annan som är ledig som kan ta hand om vilddjuret (det är oftast enklast så) och det ska finnas nog mycket tid för att vara där typ en hel dag med tanke på att man måste köra 13 mil (dööötråkig väg) enkel väg. Det är inte tvärgjort kan man säga. 
Så jag hävdade att jag med största sannolikhet hellre kan följa med och åka bob en annan helg inom en snar framtid än att det är troligt att jag och Chrill kan hitta en gemensam dag att spendera ihop. 
Så att så vart det. 

Vi började med en tur upp på Solbacken där vi slog personligt rekord i att shoppa lite. Aldrig någonsin förr tror jag, har jag varit in på en lågprisbutik med massa krimskrams och kommit ut med endast en duschtvål. Också åkte vi på biltema där jag införskaffade pyssel i form av pärlor. För min eller för Svantes skull? Det kan man ju fråga sig. 

Sen rockade vi loss på Max hamburgerresturang. Och så fruktansvärt gott det var. Och onyttigt. Men man kan ju inte banta hela dagen. Sen snacka vi massa skit, och lyssnade på musik från tonåren. Och det är ju helt makalöst att man kommer ihåg texten till låtar som man inte ens kommer ihåg vad dom heter eller vem som spelade/sjöng. Eller som man inte ens förstår vad dom sjunger om (Vaattet pois). 

Och vilka känslor som är connectade med låtarna. Som Snow (Hey oh) med RHCP, som är så starkt länkad till klassresan i nian, 16 timmar tågresa till Göteborg och det var den enda låten som gick på repeat i vår kupé. Eller The Reunion Show - Television som tar en tillbaka till tiden då man nötte ATV-spelet hemma hos Christina. 
Eller Midtown - Become what you hate, som endast får mig att tänka på då jag körde i diket efter att ha spenderat en nyårshelg hos Roger och precis "skrytt" om det faktum att jag aldrig kört av vägen. (Jag hade haft körkort i 4 månader - så wow!). 
Eller att man inte kan texten alls, förutom just den där lilla, lilla frasen som man gillade så oerhört just då. Och för att man hette det på MSN. . 

Iallafall hade jag en supertrevlig dag/kväll igår och ser fram emot nästa gång vi kan rodda ihop något. Även om det innebär att jag måste kamma mig och ställa upp på en groupie. 


100 frågor med svar

1. Hur gammal är du om fem år?
Om 5 år är jag 31½. På riktigt. Det känns helt stört att man börjar närma sig 30. *känner hur en livskris smyger sig på*

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? 
Minst 2 timmar? Roger och Svante har jag ju varit med hela dagen. Sen har jag ägnat 2 timmar åt teven. Säkerligen 2 timmar vid datorn också. Möjligt att vi även var hos Ann & Fredrik(?) i 2 timmar också.

3. Hur lång är du? 
Nu är det ju länge sedan jag mätte mig, men jag skulle tippa på att det är där kring 175-177cm. Jag vet inte om jag har krympt, men jag lär knappast ha blivit längre iallafall. 

4. Vilken är den senaste filmen du sett? 
Ser ju film vansinnigt sällan. Men är relativt säker på att det är Zootropolis eftersom den går varm här hemma. 1 gång per dag minst, känns det som iallafall. "Mamma, se teve, Niiinen och lääääven!". 

5. Vem ringde du senast? 
Easy, Roger. Igår fredag för att höra om det behövde shoppas något till tacogratängen.

6. Vem ringde dig senast? 
Roger, för att meddela att han skulle bli lite sen hem. 

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? 
"Olla Pepsi". (Olá, pepsi) Från Roger. (Han ville att jag skulle köpa pepsi. Och alla som nån gång sett Gabriel Iglesias lär känna igen den). 

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? 
Det beror mycket på situationen. Är det mycket info som måste förmedlas/bestämmas/kommas fram till så föredrar jag att ringa. Men i det stora hela så skriver jag hellre eftersom jag inte är så jätteförtjust i att prata i telefon egentligen.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? 
Skilda sedan innan jag såg de första strålarna solljus.

10. När såg du senast din mamma? 
I söndags, 5:e Februari. Roger fyllde år.

11. Vilken ögonfärg har du? 
Den eviga frågan. Skulle säga blågrönish. Om jag ska säga som jag gjorde i högstadiet så "det beror på humör och väder". Men ja, blågröngulish. 

12. När vaknade du i dag? 
Vaknade 6..24 något kanske. Gav Svante en klämgröt och fick han att sova ett tag till och sen vann vi ytterligare någon timme på att Svante fick mobilen. 9.30 klev vi upp iallafall. (Rekord!) #Mammaficksovaförengångsskull!

13. Vilken är din favoritjulsång? 
Maxis egen tomtesång. 

14. Vilken är din favoritplats? 
Plats som i ort eller plats som i ställe i typ huset? Efter en riktigt hård arbetsdag så är det liksom höjdpunkten att sätta sig i bilen och bara sitta. Andas ut, höra tystnaden och känna lugnet någon sekund. En bra morgon så är favoritplatsen sängen, med Svante nermysad bredvid sig. 

15. Vilken plats föredrar du minst?
I bilen, efter en traktor, på enkelfilig E4 och man är sen till jobbet. 

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? 
Jag skulle tro att jag fortfarande bor i samma hus i Sävar. Att jag fortfarande jobbar på Maxi och att livet fortsätter. 

17. Vad skrämde dig om natten som barn? 
Min brors snarkningar (vi delade rum tills jag var 10ish). Tanken på att björnar skulle bryta sig in och äta upp oss. Spindlar. Mörker. Konstiga ljud. 

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? 
Bööh.. Att riktigt LOLa? Svante och hans tokigheter får en ju att skratta varje dag.

19. Hur stor är din säng? 
Vår säng är 180cm. Vilket förmodligen borde innebära att min är halva, så 90cm. Men då får man ju kanske räkna in att Roger ofta sover på diagonalen, och att Svante kommer emellanåt.. och ska sova bredvid mig, gärna mellan mig och Roger. Och sen gör han allt han kan för att tränga ut en så långt ut på kanten det går.

20. Har du stationär eller bärbar dator? 
Jag har både en stationär, två bärbara (varav ingen fungerar), en ipad (trasig) och en smartphone (som knappt går skriva på för den hittar på egna ord och plockar bort ord jag skrivit. Idag skulle jag t ex förmedla att det var en skittelefon. Men nä, då när jag skulle fortsätta skriva så raderade den det ordet. Smartphone får en helt ny innebörd. #taingenskit

21. Sover du med eller utan kläder på dig? 
Inte naken. Men inte med kläder heller, cause that would be weird. 

22. Hur många kuddar har du i sängen? 
4 kuddar har vi. Oftast får jag behålla båda mina. Kommer unge Herr över mitt i natten så stjäl han en av mina. 

 23. Hur många landskap har du bott i? 
The one and only, Västerbotten.

24. Vilka platser har du bott i? 
Vilka platser har jag bott i? I? Verkligen? På säger man väl? Född och uppvuxen i Burträsk. Varannan helg i Robertsfors. Sen gick jag gymnasiet i Umeå och var då inkvarterad för varje termin. Mariehem i "studentrum", 16 kvm med en liiiiten toa. Haga som inneboende hos en då spelare i svenska damlandslaget (det ni!). I tvåan bodde jag i en källare på Grubbe. En källare som var fylld till bredden med spindlar. Och sista året så hyrde jag en övernattningslägenhet precis bredvid cykelbron i centrum. Den bästa. Dock tre trappor utan hiss, men ändå, bättre läge fanns ju inte! 
Sen flyttade jag hem igen, till Burträsk. Sen började jag jobba på Maxi, så då flyttade jag in med Roger och hans föräldrar i Sävar. Och sen flyttade vi till en ombyggd etta med konstig planlösning (Rönnstigen). Köket låg innanför sovrummet, och om inte det räknas som konstigt så vet jag inte vad. Sen bytte vid sida av ån, och bodde något år på Sportlovsvägen innan vi slutligen köpte ett hus, och kom tillbaka på rätt sida om ån. (Tallstigen). 

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? 
Ute eller inne? Hemma eller på jobbet? Jag har nog gärna sockar på mig. På jobbet skor också. 

26. Är du social? 
Det är ju inte så att jag aktivt söker kontakt med folk. Men om folk börjar prata med mig så pratar jag ju oftast tillbaka. Är det nytt så kanske det inte blir fullt så socialt, eftersom jag inte känner mig bekväm i nya situationer. Sen är det ju olika från dag till dag.

27. Vilken är din favoritglass? 
Sia Laktosfri krossad choklad. Mumsig. 

28. Vilken är din favoritefterrätt? 
Efterrätt i sig är väl en favorit. Det är ju inte så att jag blir besviken om någon dukar fram "fel" efterrätt. Så länge det innehåller socker så är jag nöjd ! Hahaha. 

29. Tycker du om kinamat? 
Tror jag tycker det är gott. Tror det var det jag åt med Chrills senast, och jag kunde knappt sluta äta.

30. Tycker du om kaffe? 
Nä. Jag har inte lärt mig att tycka om kaffe, och jag förstår inte heller varför jag ska lära mig att dricka något som jag inte ens tycker om från början. 

31. Vad dricker du till frukost? 
Oftast så äter jag inte frukost. Men när det blir frukost - eller fika på jobbet - så är det vanligtvis oboy eller varm choklad.

32. Sover du på någon särskild sida? 
Jag sover på höger sida av sängen. Menas någon särskild sida av kroppen, nä jag tror inte det. Ibland sover jag åt vänster, ibland åt höger. Ibland ligger jag på rygg, men oftast på mage. Och då tenderar jag att vrida mig åt höger. (Ut från sängen)

33. Kan du spela poker?
Nä. Så om någon ska lura av mig pengar så är det bara att dra igång ett parti poker och försöka förklara reglerna. Jag har ingen koll på om stege är bättre än triss eller sådär. Själva spelandet är nog inte så svårt i sig.

34. Tycker du om att mysa/kela?
Mysa är ju typ det bästa som finns. Om man inte är supertrött och antingen vill dö eller sova. Då vill jag inte mysa, och det har dessvärre både Svante och i synnerhet Roger, fått lära sig den hårda vägen. :>

35. Är du en beroendemänniska? 
Nä jag tror inte att jag lätt blir beroende av saker. Men självklart finns det saker jag är beroende av. Som pepsi max tillexempel. Varje gång jag försökt avvänja mig så får jag fruktansvärd huvudvärk och sen börjar jag dricka pepsi igen eftersom "det är ju helg". Man lär sig aldrig. 

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? 
Nope, hittills är det bara jag. 

37. Vill du ha barn?  
Jag har barn. Så det kan man ju hoppas, hahah! Men ja, jag vill ha fler barn också.

38. Kan du några andra språk än svenska? 
Engelska. Vissa ord tyska. 

39. Har du någonsin åkt ambulans? 
Ja, när jag ramlade på löpbandet på sminhallen och slog axeln ur led så ringde dom en ambulans. Så då fick jag åka tuttutbilen till akuten. Ganska besynnerligt när man tänker på det, att jag som kunde gå själv fick åka ambulans när man titt som tätt läser om folk som inte fått ambulans trots att dom liksom inte kan andas. Men det är enda gången. Det är ju förresten en lite rolig historia som jag inte tror att jag berättat förr. Den är helt fantastisk. 

40. Föredrar du havet eller en bassäng? 
Jag föredrar ju torra land, men om jag måste välja så skulle jag nog säga sjön för då kan man gömma sig i vassen ;(

41. Vad spenderar du helst pengar på? 
Vad jag helst spenderar pengarna på och vad jag spenderar pengarna på är ju helt olika saker. Jag skulle hemskt gärna spendera pengarna på typ kläder, smycken och andra roliga grejer men den största delen av våra pengar går till mat. Och det är helt okej, för jag älskar mat också.

42. Äger du dyrbara smycken? 
Nja. Nä det skulle jag inte vilja påstå. Nu har jag ju inte riktigt koll på vilka av mina smycken som är "äkta" och inte men det mesta jag äger är köpt på glitter eller ur&penn, så det är inte direkt några karathalter vi talar om.

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? 
NCIS (alla tre varianter). CSI (alla tre varianter). Morden i midsomer. Mord i paradiset. Graham norton show. QI. Undercover boss.8 out of 10 cats. Bones.Skam. Sherlock.
På teve via Netflix - IZombie. Sleepy Hollow. The Killing. Lie To Me. 

44. Kan du rulla med tungan? 
Ja.

45. Vem är den roligaste människan du känner? 
Roligast på vilket sätt? Erik på jobbet är något av en expert på att få en på bra humör.

46. Sover du med gosedjur? 
Nej.

47. Vad har du för ringsignal? 
Same as always. Empty apartment - Yellowcard. 

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ja några få. Råttorna hade varit och gnagt i mycket :( 

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? 
En kork till en päronsoda.

50. Flirtar du mycket? 
Nej. Inte avsiktligt iallafall.

51. Kan du byta olja på bilen? 
Kan, kan jag. Jag vet hur man gör ja. Men jag behöver aldrig någonsin göra det eftersom Roger i princip jobbar med det. :) 

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? 
Nej, det har inte hänt ännu. 

53. Vilken var den senaste boken du läste? 
Jag tror inte jag har läst någon bok sedan jag läste ut Analfabeten av Jonas Jonasson. 

54. Läser du dagstidningen? 
Bara på nätet, och där får man ju i princip bara läsa rubrikerna eftersom alltinge är låst för prenumeranter. 

55. Prenumererar du på någon veckotidning? 
Nej.

56. Dansar du i bilen? 
Ibland.

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? 
Jag brukar bläddra mellan tre olika. Men senast var det nog faktiskt NRJ.

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? 
Vad böckerna jag är intresserad av att köpa heter. (Matens pris & Introvert - den tysta revolutionen).

59. När var du i kyrkan senast? 
När Svärmor begravdes........

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? 
Eh. Öh. Va... Eh. Jag minns fasen inte vilka lärare vi ens hade i högstadiet. Tror att hemkunskapsläraren var okej. Anette hette hon tror jag? Det är ju för fasen mer än 10 år sedan. Jag har med stor möda försökt att förtränga allt som har med det att göra ;P 

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? 
Några dagar antar jag. Två-Tre nätter när man var liten.

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig? 
När jag häromveckan fick ett halsband av svärfar. Ett hjärta graverat med Elin på ena sidan och en graverad bild av Svante på andra sidan. <3

63. Vad lyssnar du på just nu? 
Ed Sheeran - Castle on the hill

64. Har du varit med i tidningen? 
Ja för lääääänge sedan, i samband med ett Umeå Open.

65. Vad är det konstigaste du ätit? 
Ostron? Bläckfisk? Sushi? Jag vet inte riktigt, men det är inte jättemärkliga saker jag har stoppat i käften törs jag nästan lova.

66. Vem såg dig naken senast? 
Roger. Hoppas jag.

67. Vad är det för färg på din tandborste? 
Den är i huvudsak vit, med rosa detaljer.

68. Hur imponerar man på dig? 
Äh. Det är nog inte jättesvårt egentligen, men jag kommer inte på något konkret. Att inneha förmåga att tänka själv, att typ kunna tänka logiskt.Eller nåt. Jag vet inte. Men jag tror inte att jag är så svår att imponera på. Eller så är jag just det? Hmm ..

69. Vem ringer du när du är arg/ledsen? 
Ingen. Jag stänger det inne och får ett psykbryt senare.

70. Har du någon piercing? 
Öronen antar jag räknas. Jag har ett hål i vardera öra. När jag var yngre drömde jag om att vara "cool" och inneha fler hål i öronen samt hål i läppen. Gärna flera... 

71. Din största vinst? 
På samma lott? Eller på ett tillfälle? För är det vid ett tillfälle så är det väl cirka sådär 230 kr. *woop*

72. Civilstånd? 
Sambo. Ogift. Syndar. Eh? 

73. Vilka hemsidor besöker du dagligen? 
Facebook, Instagram, blogg, Vk, Folkbladet, Aftonbladet, Expressen, iPool och sen läser jag väl några bloggar också.

74. Är du fåfäng? 
Vem är inte det, egentligen? Jag kan åka hemifrån och se ut som en skabbräv, det kan jag. Men jag föredrar att sminka mig innan offentliga uppträdanden. Jag tänker att om jag åtminstone ser snygg ut i fejjan så kanske folk har överseende för resten. ^^ 

75. Ångrar du någonting du gjort? 
Man ska väl inte gå genom livet och ångra sig, men ja det finns väl saker jag ångrar. Personer jag ångrar osv. Saker jag önskar att jag hade mod att göra då, saker jag ångrar att jag gjorde då. Men å andra sidan så är det väl händelserna fram till nu som har format mig till den person jag är idag. Fast vissa saker hade jag ju kanske kunnat vara utan med fördel.

76. Hur gammal är din pappa? 
Pappsen fyller 53 i år. Det har jag minsann koll på eftersom han fyllde 50 samma år som Svante föddes. 

77. Vilket är ditt drömjobb? 
Förmodligen ett där man inte behöver göra så mycket men få maximalt betalt. Fast samtidigt tror jag att jag behöver ett fysiskt krävande jobb. Jag älskar ju mitt nuvarande jobb, så det kanske är det som är mitt drömjobb?

 78. Finns det något du verkligen skulle vilja göra men inte haft tillfälle, tid eller råd till? 
Jag hade väl gärn byggt ett eget hus från grunden. Få designa varenda skrymsle och vrå själv och få det exakt precis så man vill ha det. Men utgångspunkten vi har idag är väl inte fel heller. Men man skulle ju vilja vinna en miljon på lotto så man kan byta kök och bygga färdigt i källaren i ett svep och sen bara ha det ur världen. 
Annars hade man väl velat resa, se platser osv. Det vanliga.

79. Vad har du haft för husdjur? 
Katt. 

80. Vilken är din favorit dinesyfilm? 
Zootropolis än om jag är lite less. Men den är välgjord. Ska man gå på dialekter och sådär så älskar jag, fullkomligen älskar, jag björnbröder. Älgarna i Björnbröder. I synnerhet när den ena älgen "totalkvaddat en mammut". 

81. Svär du ofta? 
Man försöker väl undvika det när man har en son som snappar upp ALLT. 

82. Sverige när det är som bäst? 
Ja dess bästa tid är väl inte nu. Svensk sommar är ju inte heller fantastisk. Våren kanske? Då har man överseende med att det kan vara lite kallt och jävligt, men man är så jäkla glad att vintern äntligen är över och att solen börjat lysa igen. 

83. Kan du åka slalom? 
Har kunnat. Jag vet inte om det är sån information som försvinner om man inte underhåller den eller hur det är. Men jag har inte stått på ett par slalomskidor på säkert 15 år. 

84. Vad har du ätit i dag? 
Rostade mackor med ost och marmelad på. Oboy till. Sedan åt vi Tacogratäng till middag. Sen har jag pulat lite snarra och chips på det och jag har en liten glasspinne som väntar på mig nere i frysen. Magnum double peanut. Man måste ju testa den innan den utgår!

85. Vad har du för utbildning? 
Gick Livsmedelsprogramet i 3 år, så någon slags utbildning är det ju. Varmkök, kallkök men framför allt styckning. Gris, till största del. Vi fick se på när läraren styckade en kvarts ko, men då lär man sig inte så mycket. Men jag har styckat någon ko själv sen efter det, och det har gått bra. Det är ungefär samma anatomi som hos en gris. 

86. Vilken kroppsdel är du mest nöjd med? 
Uh. Hjärtat. It keeps me alive!

87. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?  
Vad ska man välja. Fötterna? Mina tår ser ut som hej kom och hjälp mig och då skojar jag inte ens. Jag har flera gånger funderat på om jag borde ta fram motorsågen och bara amputera dom. 

88. Vilken är din bästa egenskap? 
Är det här nån jäkla arbetsintervju nu eller? Jag är smart. Eller Jag brukar vara smart. På senaste tiden har jag varit lite outvilad och disträ och det påverkar allt.

89. Vilken är din sämsta egenskap? 
Jag kan gärna vilja ha saker gjorda på mitt sätt. Men jag kan vara dålig på att förmedla ut hur jag vill ha det. 

90. Nämn två historiska personer som intresserar dig?
I ärlighetens namn så är jag inte superintresserad av historia, och inte av specifika historiska personer heller. Inte den här tiden på kvällen i synnerhet. Vem räknas som historisk? 

91. Saknar du något?
Massor med pengar på kontot. 

92. Är det viktigt att fira födelsedagar? 
Nä, på senare år har det tappat tjusningen till stor del. Det är mest bara en ursäkt för att samla alla och äta lite tårta, men det är ju trevligt det också.

93. Vad gör dig ledsen? 
Vissa dagar så kan absolut allt göra mig ledsen. Då krävs det inte många motgångar innan jag vill krypa in i ett hörn i köttkylen ochs

94. Vad gör dig glad? 
Precis som innan, så blir jag glad för småsaker om rätt saker klaffar på rätt dagar. Ibland så blir jag ju överlycklig bara jag får sova någon timme extra. Ibland blir jag glad över att jag bara fick den lilla plogvallen, istället för den dubbla som vi brukar få. 

95. Har du varit gift eller förlovad? 
Har inte varit gift, och är inte förlovad. Väntar fortfarande tålmodigt. 

96. Vad ska du göra i helgen? 
Sova sa jag när jag gick av jobbet i fredags. Men ändå sitter jag här klockan ett på en lördagnatt och svarar på konstiga frågor. 

 97. Vad är det knasigaste du gjort?
Dummaste. Träffat okända folk från internet med den enda tryggheten att "Chrill vet att jag skulle träffa den här personen". Ja. Och hur visste vi då att personen utgett rätt info om sig? Ibland tänker man ju att det fan är ett under att jag lever.

 98. Vad har du för laster?  
Pepsi max. Socker. 

 99. Vem är din förebild? 
Jag vill gärna säga mig själv.

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? 
Med tanke på att mina ögon börjar gå i kors och hjärnan börjar stänga ner så är det nog säkrast att gå och lägga sig och få sig lite välförtjänt sömn. Har redan nickat till en gång, så det är väl ett tecken. Kanske, om jag har tur (otur?) så kommer den försvinnande drömmen tillbaka till mig när jag går och lägger mig. 


Om en dröm

När jag vaknade / väcktes i morse så var jag mitt i en dröm som jag inte minns. Det är sjukt frustrerande, för jag vet att jag tyckte väldigt mycket om drömmen. Men jag kan inte komma ihåg en enda detalj. Inte ens när jag vaknade kom jag ihåg vad det var jag hade drömt, jag vet bara att jag var så sjukt besviken över att ha vaknat/blivit väckt. 

Och i vanliga fall när man blir väckt eller vaknar mitt i en dröm så brukar man ju minnas den. Så jag vet inte alls vad det var förnåt jag drömde, måste ju ha varit något väldigt snuskigt eller fel om till och med min egen hjärna censurerar det för mig. ;>

Tystnadsterroristen

När jag satt och klickade runt på youtube för någon vecka sedan - som så många andra gånger - så snubblade jag över ett klipp från nyhetsmorgon som jag bara kände att jag måste se. 
Rubriken var *trumvirvel* "så hanterar du tystlåtna och pratkvarnar". Och jag tänkte bara "ah men det här kan ju vara intressant." 

Sen i klippet kallas det för något annat. "Monologmoster och tystnadsterrorister". Och ja, dom kan väl få kalla det vad dom vill, men jag känner spontant att man kanske inte direkt terroriserar någon om man inte säger något. Medan man kanske gör det om man bara pratar och pratar och pratar men inte får något gensvar. . Kort och gott, jag skulle vilja byta plats på dom. "Monologterrorister och tystnadsmonster". Typ. 
Också står experten och pratar om vad dom olika "står för" och hur man hanterar dom. 

Och jag vet ju att jag är introvert. Det har jag vetat ett tag. Jag fick tips om en bok jag borde läsa/låna/köpa men jag har glömt bort vad den heter. (Chrille?). Men många punkter passar in på mig. Och är självklara för mig. 

Till exempel: Medan ett monologmoster pratar för pratandets skull (som dom säger i videon) så pratar "tystnadsterroristen" för att säga något. Och så är ju jag i mångt och mycket. Om jag inte känner att jag har något att tillföra konversationen eller känner att jag kommer att höras så bemödar jag mig inte att öppna käften. 

Och man känner ju igen mycket i scenariot dom målar upp också, att ett monologmoster kliver in i ett tyst rum (i mitt specifika fall fikarummet) och häver ur sig "Oj! Här var det tyst!" och börjar prata. Tar kontroll över pratandet och förstör ron för samtliga i rummet. (Kanske lite överdrivet) (Men ibland vill man ha det lite tyst och lugnt. Nästa gång ni är i en medelstor buitk (eller ett maxi) när det är måttligt mycket folk så kan ni väl stanna upp och reflektera en sekund över hur många ljud som cirkulerar i ens öra då man jobbar i butik.) 


Det var iallafall en ganska intressant video. Och jag har reflekterat över det tidigare, eftersom varenda person som någonsin "utvärderat" mig tagit upp det faktum att jag inte säger så mycket. Som något negativt, såklart. För att tysta människor gör extroverta människor obekväma. 

Min son

Måste ju få skriva lite om lillagubben också. Svante alltså, inte Pippis häst. . Han har ju börjat spruta ord, trotsa och kunna allt själv. 

Häromdagen (förra veckan tror jag bestämt) så satt jag vid köksbordet, Roger stod vid spisen och lagade mat(!) och Svante var i sitt lekrum och lekte och tjollrade på. Förra julafton fick han Härmapan. Det är precis som det låter, det är en apa som härmar allt man säger. Fast vi brukar ju försöka att ha den avstängd, eftersom den är sjukt störande. 

Iallafall, Svante satt i lekrummet - med apan - också hör jag bara hur han väldigt lugnt och pedagogiskt berättar för apan att han inte får hoppa i sängen, för man kan ramla och slå sig. Fast med färre ord då. Typ "apa inte hoppa sängen, man kan ramla slå sig". Jag tror det är hans favorit, för på förskolan hade han även berättat - inte sjungit - hela texten för sin bordskamrat Julia. Jag vet däremot inte hur själva historien togs emot. 

I tisdags var vi på children's house för att förhöra oss om det är dags för ytterligare en ny bilbarnstol eftersom han sitter som en liten korv. Nu åker vi ju inte bil så jätteofta, men dom gånger vi gör det så kan det ju vara kul om Svante typ sitter bra. Men vi har några månader kvar i på stolen, såvida inte Svante tvärskjuter i höjd. 

Iallafall, på children's house finns ju inte bara bilbarnstolar, där finns ju i huvudsak leksaker och gosedjur. Och såklart fick han syn på en figur ur Babblarna (barnvänligt på tuben). Närmare bestämt den röda babblaren, Bobbo, som han även har som ett mindre gosedjur hemma. Och när han var i fasen att vi skulle sjunga om alla gosedjur varje kväll så fick han representera ett hjärta - varpå jag sjöng den klassiska "Apu apu". Vilket ju också var vad Svante ropade till när han fick syn på den här bjässeversionen då. APU! APU! Och Roger blev förvirrad och en annan förälder som var där visste på en gång att det var Bobbo. Och jag visste på en gång att det inte alls var Bobbo Svante tänkte på. Utan låten vi sjunger om Bobbo. 

"I medelhavet sardiner simmar
apu apu. apu apu
men i mitt hjärta där simmar du
apu apu. apu apu".
(Fast jag sjunger ju den "norska" versionen)
"I medelhavet sardiner simmar
apu apu. apu apu. 
Men i min blodpump där plasker du
apu apu. apu apu". 

Och i morse när Roger klev upp med Svante och höll på göra sig i ordning så hörde han att det prasslade på i koket och sen blev det tyst. När Roger sedan gick för att hämta Svante för att åka på förskolan så var Svante borta. Men Roger hittade åt honom, i ett av lektälten vi köpte på children's house, där han stod och mumsade på en bit sockerkaka - överbliven sedan Rogers "kalas" i söndags. 

Alltså gullegrisen.

Tuben

Min stora hobby på kvällarna har blivit att klicka runt på youtube. Det blir endel musik i form av Ed Sheeran (Shape of You & Castle on the hill) och sen upptäckte jag Lady Gagas nya låtar ("nya?")(Million reasons (den är bäst live) och Perfect illusion). Vidare därifrån så (åter)upptäckte jag Lady gagas äldre låtar, poker face osv. Sen hamnade jag på Lip sync battle. Och därifrån hamnade jag hos Lonley Island. Sen kom jag på att jag skulle kolla på Zara Larssons senaste uppträdande hos Ellen för att kolla in fusset. Förstod inte tjusningen, men hon är duktig jag. Sen blev det lite Lukas Graham, Mama said live från vad nu den festivalen hette. Sen upptäckte jag att han även sjunger i låten Golden & i Happy homes (men någon annan får credden). 
Sen kollade jag in lite Johan Stjernqvist i Talang. Med låten Olliollade. Fantastisk låt, välskriven. . Sen när jag ändå var inne på talang, x-factor och vilket-jävla-land-som-helst got talent så snurrade jag runt lite där. Kollade på "top 10 most watched" "top 10 greatest" "top 5 most chocking" .. osv osv osv. Sen trillade jag in på America got talent. Där jag såg en version av Britney Spears Toxic. Sen såg jag hela deras resa från första audition tills dom vann. 2013 var dom med. Jag har aldrig sett eller hört något av dom tidigare. Men jag tycker dom är fantastiska och tycker att den som har tid över ska klicka in och kasta ett getöga. 
Alex & Sierra heter dom iallafall. Toxic är låten. Och den har fastnat hos mig. Deras inspelade version är bra, men jag gillar den bättre live. . 

Är det konstigt att jag inte tar mig isäng i vettig tid på kvällarna. Är ikväll kvällen då jag tillslut lyckas? Nä. Jag ska ju gå och duscha också, så tveksamt att jag är i säng före 21. Men 21 är ju tidigare än 22.30 så då är det ju klara framsteg. 

Imorgon är det fredag. 
Jag är ledig i helgen. 
Kan det bli bättre?


När man egentligen bara är tröttast i världen

Det känns ungefär som att jag inte har sovit på två veckor eller så. Och ändå lyckas jag inte pallra mig till sängen tidigare en enda kväll. I morse tänkte jag att jag minsann skulle gå isäng där kring åtta. Men sen är det som att jag får ny energi efter maten - troligtvis på grund av maten - och så fastnar man vid datorn. Eller den senaste tiden har det varit datorn. Annars brukar det vara teven. 
Såg en väldigt bra meme som beskrev fenomenet mycket bra. Mombie. 

"A mom who is beyond exhausted but stays up late anyhow since it's her only opportunity for kid free time". 

Och allt blir ju så rubbat när man är trött. Dels funkar man inte för att man är trött. På jobbet häromdagen skrev jag under på en leverans. Inga konstigheter. Datumet hade jag koll på, det är ju annars det som man inte har koll på. Men sen blev det blankt. "Vad är det jag ska skriva nu?" susade genom huvudet som en sån marklöpare i en westernfilm. Vad ÄR det jag ska skiva nu. . Namn. JA! Ja just. Mitt namn. Det är bra att det klickar direkt så att säga. 

Jag fungerar inte på många plan när jag inte är så utvilad som jag borde. Dels fryser jag så mycket lättare, och är det då -18, som i morse, när man åker till jobbet så blir man kall och då är det svårt att få upp värmen igen. Och då jobbar jag inte lika effektivt. För att den mesta energin går åt till att försöka hindra en själv från att frysa ihjäl. Förstår ni dilemmat när man jobbar med kylvaror vilket innebär att man måste gå in och ut ur kylen flera gånger per dag. Hur mycket det tar emot i varenda muskel i kroppen när man kämpar mot hypotermi men man vet att man måste gå in i kylen och hämta/lämna/jobba. Och att man dessutom får en liten frysleverans som grädde på moset, det blir ju bara fantastiskt. 

Så kommer man hem. Och kan inte elda i kaminen för att sotaren ska komma. Åh! 

Man är trött. Man börjar frysa och får inte upp värmen. Påverkar på så många plan, likstelheten sätter in. Man känner sig oattraktiv(are är vanligt). Man får dåligt självförtroende, vilket leder till att man tvekar på saker som egentligen är självklara för en själv. Också fattar man dåliga beslut. 

Tydligen.

Eftersom jag sitter här och skriver ett blogginlägg när jag egentligen borde gå och skålla mig i duschen för att sova sen. Imorgon är det ju jobb igen. 4.20 ringer alarmet. Men imorgon, då jävlar, då ska jag ha med mig en underställströja så jag slipper få kramp i överarmarna för att jag spänner mig så hemskt. 

RSS 2.0