Sävar nödslakt

Sitter och väntar på att klockan ska gå lite till. Om 40 minuter ska jag infinna mig på Sävar Vårdcentral, aka Sävar Nödslakt, då Svante hade feber förra veckan i ca 3 dagar och sen försvann den för att återkomma igår. 

Tycker det känns lite jobbigt, som att man tar upp deras tid lite, om det skulle visa sig vara bra. Vi misstänker lite att det kan vara örat som spökar igen, och att det är därför han har feber av och till. Annars går det ju vattkoppor nu. En sak är ju iallafall säker, det är ju inte hållbart i längden att hålla på såhär. Något är ju helt klart inte okej. 

Så jag googlade litegrann och känner mig lite mindre "slöserinojjig", då det står på 1177 att om barn (vuxna också kanske?) har feber i en längre period ska man söka vård. Även om febern försvunnit under några dagar. Och så är ju fallet för oss nu. 

Han hade feber i ca 3 dagar som sagt. Sen var han feberfri i typ 4 dagar, men ganska slö, och sen fick han tillbaka febern igår på förskolan och idag är det borta igen. Frustrerande. Hoppas dom hittar något fel. Eller alltså egentligen inte. Man vill ju inte att det ska vara något fel på ens barn, men jag vill ju veta vad som orsakar febern. Han har som inga andra symptom heller. Nä nu kanske man ska börja göra sig klar att rulla.

Lite duktig iallafall

Tänk vad snabbt det går att göra vissa saker som man bävar för. Igår så gick det ju skitsnabbt att iallafall sätta in alla skitpapper i pärmarna jag har. Det blev ingen omstrukturering om man säger så. Dock fick jag lite ångest när jag insåg att jag ju bara sparat fakturorna på vissa av dom större jobb vi gjort, inte "kvittot" på att vi har betalat. En faktura är ju inget "bevis" att man har betalat. Dock så upptäckte jag att bankens register jag kan se sträcker sig tillbaka 3år, så jag kan iallafall skriva ut kvittot på fönsterna. Jag antar att jag måste vända mig till banken för att få ut för längre tillbaka än så.... 

Idag jobbar Roger till 12. Så jag har varit lite, betoning lite, duktig iallafall och kört bort matförpackningarna. Det blir ju ett projekt när man även ska lura med sig en treåring som inte vill. Mutor funkar alltid. Sen har jag plockat ihop all pant, som jag hoppades att vi skulle kunna köra när Roger kommer hem igen. 

Funderar på om jag ska renbädda sängen också. Det är ju som najsast att göra det när båda är lediga dagen efter. För nu jobbar jag dom två helger som kommer och sen är jag ledig två helger *haaaalleelujah*. Det blir dock två veckor efter varandra där jag jobbar 6 av 7 dagar. Varav den ena blir 7 dagar i sträck att börja 6. Det brukar vara lite slitsamt. 

Hade tänkt hinna duscha också innan 12, så jag är lite osäker på exakt hur stort projekt jag hinner dra igång... 

Pappersarbete

Jag fick ett ryck och bestämde mig för att sätta in alla lösa papper i pärmarna. Som jag egentligen borde göra varje gång det betalas räkningar, men som jag oftast är för lat för att göra. Och nu medan jag satt och försökte sortera in papperen i rätt pärm så slog det mig att jag kanske borde ha ett helt annat system. 

Eller ett system. Punkt. 
I nuläget så är det väl ganska bra indelat. En pärm är enbart för mina lönespecar, för att jag gillar att spara på dom. (Logiskt?) Jag har kvar mitt första lönebesked från mitt första sommarjobb, sommaren 2015. 50kr i timmen tjänade jag då. Vissa saker har då blivit bättre må jag säga. 

Sen har vi en pärm för räkningar för el, telefoni, internet och Barnomsorg. 
En pärm för facket, försäkringskassan, folksam hemförsäkring, VLL, Ica, och mina pensionspapper. 
En pärm för Radiotjänst, Umeva(Vakin)(Vattenavfall), övriga hushållsutgifter som sotning elektriker osv. Och en flik för Forden. 
Sen har vi en pärm som heter pensionsmyndigheten, nordeafond Elin. Vilket inte känns logiskt, för jag har ju en flik med pensionspapper? Och vilken fond? 
Sen finns det en renodlad Nordeapärm med alla lånavtal från dag 1. Flera av dom har blivit omförhandlade, men.. fullkomlig oordning i den pärmen. 
Vi har en pärm som heter Svante, och en Roger och i dom sätter jag bara in papper som rör dom utan någon som helst ordning. 

Den bästa pärmen av alla är den som heter Kvitton. . Där har vi samlat samtliga kvitton från varenda liten pinal vi har renoverat med. Försökte hålla ordning. Gick inte så bra. Så nu är det KAOOS. 

Och nu sitter jag alltså och funderar över hur jag ska sortera. Och eventuellt om jag kan minska papperna på nåt vis. Jag är lite inne på att ge Folksam en egen pärm, eftersom vi har husförsäkring, samtliga bilar, barn och även mig själv där. Det kommer med andra ord endel papper från folksam. 

Åh. Jag vet inte.
Jag kanske gör det onödigt komplicerat.

Störande

Här kommer en lista på saker som stör mig för tillfället: 

- Att det är dyrare att leva för vissa. Och nej, jag menar liksom inte matmässigt, boendemässigt eller så utan t ex att män slipper den extra utgiften vad gäller mens. Att folk som inte har dålig syn slipper den här extra kostnaden vad det innebär att köpa linser och/eller glasögon. (Jag tar dom exemplen eftersom jag är blind och kvinna). 

- Att Nestlé barnmat stänger "gåvoshoppen" och ska fylla på den tills dess den stänger men allt är alltid slut och "inkommer snart". Varför inte bara låta alla beställa det dom vill beställa och sedan beställa in så mycket? Jäkla dynga. 

- Andra bilister. I synnerhet folk som inte vet hur man använder pinnen som gör att det blinkar, folk som inte vet hur man kör i en rondell (t ex tror att det är stopplikt påväg in?!) eller folk som helt enkelt bara kör som dårar även om det utsätter andra för fara. Då tänker jag främst på när folk kommer på tvåfilig E4 i 3dm snömodd och ska köra om i 130km/h. Det är inte värt det.
Andra trafikrelaterade grejer som stör är när folk skyndar sig ut ur en korsning när man är den enda bilen så långt ögat kan nå men hade inte mer bråttom än att man kan köra 30km/h under anvisad (max)hastighet. Och även dom som lägger sig så nära röven på bilen att den liten dutt på bromsen skulle leda till en seriekrock.  

- Folk som frågar om saker innan dom ens letat själv på grund av lathet. Som när folk frågar om öppettider på speciella affärer och skriver "jag har googlat men kan inte hitta". Men vad googlade du då för att INTE hitta öppettiderna? För att ta ett exempel. 

- När folk kommer och pratar med en trots att det är tydligt att man pratar i telefon, med en annan person eller helt enkelt ser på en film/serie på tv. Det går att göra sig sedd utan att avbryta och vänta på sin tur. 


Ja. Det var några punkter. Jag skulle kunna fortsätta.



Ute eller inne

Jag blir alltid på lite dåligt humör när jag känner att jag vaknar "för sent". När jag sover, eller ligger kvar, lite längre i sängen än jag hade tänkt när jag gick och la mig. Idag kom jag mig ändå upp typ kring åtta, halv nio. 

Nu kanske ni funderar på om jag har en son som sover så länge, men jag kan tala om för er att så är inte fallet och att han kommer och lägger sig med oss i vår säng där kring 6:00 senast dom flesta dagar. I morse stängde han av larmet för mig till och med, som jag ställt för att Roger skulle komma i tid till jobbet. Nu hann vi ju vakna ändå, eftersom Svante ju ändå tog lite tid på sig. 

Svante nöjer sig med att ligga kvar i sängen så länge han får pjöllra på med mobilen. Vilket ju inte är jättebra egentligen, men det har varit lite för många morgnar då man bara vill ligga kvar och man har gett honom telefonen. Så han kan ju det där, han vet hur man låser upp, han vet var man hittar apparna och sen är det bara att köra. Som sagt, inte jättebra. Särskilt inte när man tänkte från början att man skulle stiga upp innan Svante ens hittat telefonen. 


Men vi har tagit oss upp, vi har fått i oss frukost. Jag har hunnit stöka litegrann inne. Nu börjar det väl bli dags för en eventuell lunch, men jag sitter mest och funderar på om jag ska fortsätta att stöka (inne) eller om jag ska bota det dåliga samvetet och bara droppa allt och gå ut i solen istället - än om jag vet att det ser härligare ut än det är. Det hade förmodligen varit lite mer rofyllt också ifall studsmattan var monterad så man bara kunde stänga in vilden där. . 

Jag vet att jag har ett uteärende iallafall, och det är ju att jag måste gå på Ica och köpa mjölk och yoghurt. Hur ska vi överleva utan mjölk och yoghurt? Det går ju inte. Så jag måste gå på affären. Annars har jag några vika-tvätt åtaganden, lite tvätta-tvätt åtaganden. Lite städa-undan-mer åtaganden och även rensa-garderoberna-från-skit åtaganden. Det finns ju även sätta-upp-hyllor-och-tavlor åtaganden, som jag har lite mer ångest för eftersom jag inte vet var jag ska sätta upp hyllorna exakt och blir det dåligt så blir det ju fula hål i väggen om man flyttar på dom. Ungefär som när jag gjorde en "tavelvägg" i Svantes sovrum i all hast, tavlorna hänger snett och inte särskilt välkomponerat och jag är ganska missnöjd men jag vågar inte flytta på tavlorna/spikarna eftersom det ju då lämnar hål (!) i väggarna. Våra "ny" tapetserade väggar. (Det är ju TVÅ år sedan?! REDAN?!). 

Jag skulle även behöva städa ur bilen som snabbest, eftersom vi ska lämna in den imorgon för lagning av det som var fel sist vi lämnade in den för hjulinställning. Vilket innebär att jag kommer att få köra Geten (Yettan) till jobbet imorgon. Kul! Ingen radio och den lever om som fan. 

Åh. Hur ska jag hinna allt.

Optiker

Ikväll gjorde jag något som sker väldigt sällan. Jag bokade en tid hos optikern, vilket väl sker med ungefär lite ojämna mellanrum som jag bokar tid hos frisören. Det har dessutom blivit ännu mer sällan sedan Svante föddes, eftersom det blir ett större projekt. 
Antingen ska man ha med sig Svante, som då river hela stället. Eller så ska man sno ihop det så att det passar med jobb, hämtning, middag, nattning osv. 

Men jag kände att det är dags. Jag har inte varit till optikern på kanske 2 år eller så. Det har blivit knepigare sedan dom flyttade från Strömpilen (där Maxi ligger). Annars kunde man ju springa på lunchen. Egentligen ska man ju kolla synen varje halvår om man har linser, men senast (och gången innan?) så beställde jag från lensway för att jag hade inte tid att gå till optikern. Nu är jag inne på mitt sista linspar och känner lite att om en lins hoppar ur eller går sönder eller what not som kan hända så MÅSTE jag ha glasögonen. Och det vill jag inte. Så det är dags, och jag har kasserat linskartongerna så jag minns inte vilken styrka exakt det var och sen är det ju det här med storlekar hit och dit. Jag tror dom har gjort det krångligare än det är att beställa för att man helst ska se en optiker först. (Haha, se en optiker, kul elin!). 

Det är väl på tiden. Jag är nästan misstänksam på att jag kommer åka på ytterligare en starkare lins. Eller mer .. luftig lins. Usch, jag gillar inte att gå till optikern. 

"Ser du bättre såhär...*kliklick* eller såhär?"
Eeeh...

Utgifter

Jo hörni, nu är jag här igen. 
Sist jag skrev funderade jag på att köpa en cykel. Och jag gjorde slag i saken, vi tog skåpbilen och dammade av in till storstan och inhandlade först en cykel åt mig. Eller förlåt, rättelse, jag köpte en cykel åt mig själv för egna pengar. Jag ska inte få det att låta som att vi bekostade något tillsammans här. Och sen måste man ju ha hjälm och sånt jox, så att det slutade i runda slängar på 5500kr. Och det får man väl säga är helt okej. Den rullar bättre än min gamla cykel, och det var absolut inga problem att cykla 2 mil med den på jungfrufärden. 

Jo. Jag fick ju lite ont i baken, men säg vilken cykel som inte ger en ont. Jag hade ett litet missljud också, när jag växlade upp till högre växlar. Kedjan tycks ta i armen som flyttar växeln, just på högre växlar. Jag antar att det borde vara något som går justera, alternativt leva med. Jag menar, hur ofta cyklar man på dom högsta växlarna? Jag googlade ju lite efter cykelturen. Tydligen så jobbar man onödigt hårt/mycket om man cyklar på dom högre växlarna - man får inte mer kraft. Så här blir det väl lite omskolning då i cykling. 

Det var fantastiskt skönt iallafall, att ta en kvällstur i gott sällskap. 


Efter att vi, förlåt jag, köpt min cykel så åkte vi till Avion, klev in på Toys 'r us och spanade in studsmattan som stod där. Den var maffig som fasen, men det stod inte vilken storlek det var så Roger frågade i kassan (som var precis bredvid) och det där var ju den mindre. "Det finns ju en större som heter 426...."
"Har ni nån sån?"
"Det finns en på lager"
"Vi tar den!"

Det var 25%, så vi kände att det var lika bra att passa på. Så vi äger nu en studsmatta som vars diameter är 426cm. Vi har inte satt upp den ännu, så vi vet inte helt exakt hur stor den är. Men nån dag här framöver kanske vi får lite tid över. Också har vi köpt en cykelvagn. Är det nåt man ska spendera pengarna på är det väl på saker till barnen. Fast den köpte vi vid ett annat tillfälle, på torsdagen innan. 

När vi köpt studsmattan åkte vi på Maxi och storhandlade, för att jag klarar inte av att hålla mig därifrån två dagar i sträck. Så på en härlig söndagsförmiddag lyckades vi totalt, tillsammans, sprätta sådär 13000 eller så. Det känns väl rimligt. Underbart att det inte är så varje söndag. Synd att man inte tjänar igen 13000 genom att arbeta en söndag. 

Ett inlägg emellanåt

Hmhm, vad har hänt sedan senast då? Sist skrev jag om resan till Stockholm, så det är ju ca 3-4 veckor sedan då. På måndagen försov jag mig. Jag sov igenom fem larm (!) och tryckte bort första samtalet från jobbet. Alltså.... medarbetare of the year here I come!
På söndagen veckan efter försov jag mig (i söndags alltså). Jag som aldrig försover mig också sker det två gånger på två veckor! What?! 

Valborg kom och passerade. Jag jobbade valborgshelgen (det var själva valborgsmässoafton som jag bara snarkade förbi alla larm). När Svante kom 6.27 och bonkade mig i huvudet med vattenflaskan och krävde mer så blev det bråttom. 7.00 pick stämplade jag in, hur fantastiskt?

Valborgskvällen knallade vi över till Roger och Svantes BFF's och var där i kaoset ett tag. Vad sägs om 8 vuxna och typ 8 barn - i åldersspannen 7-1år. Helt crazy var det en stund. Att två av dom vuxna dessutom hade en tidigare outredd dispyt som liksom dallrade i luften gjorde ju att det blev lite konstig stämning. Men vi hann nog vara där i knappt en timme innan det bestämdes att det skulle kollas på majbrasa. Som dom trodde inte skulle vara tänd, eftersom dom alltid är så sen på det utan det var mest för fiskedammen. Men hör och häpna, brasan brann och vi konstaterade att hade vi gått kring 21 som vi hade tänkt för att se elden så hade vi nog bara sett på askan. 

Svante konstaterade att "det binner!" innan han slocknade. 
Vi var nog vid brasan ca en timme innan vi började traska hemåt igen. Denna gång som 4 vuxna med 4 barn. Vi spelade ruter sju, tryckte kärleksmumstårta och käkade snarra. Jättenyttigt på alla möjliga plan. Där kring halv elva valde jag att avrunda eftersom jag trots allt skulle upp och jobba dagen efter. Roger avvek också, men till en garagefest för att gratta en kompis. 

I torsdags så fick jag smita tidigare från jobbet för att åka och lämna in bilen för att fixa hjulinställningarna. Det skulle ta ca en timme sa dom. Efter 45 minuter så fick jag sms att bilen var klar och redo att hämtas (jag gick iväg och smög runt i en butik bara intill). Men när jag kom dit för att betala så fick jag veta att ingenting hade gjorts, utan jag fick ett prisförslag med mig istället för att mina styrstag var glapp. Antar att det inte löns att göra någon inställning på något som ändå inte är still. Det sög endel. Strax över 2000 kommer det att kosta att fixa, men vi eller jag iallafall visste ju att det var något med styrstagen fram eftersom dom påpekat det på besiktningen men att det skulle påverka hade ju inte slagit mig. Väldigt bilmekaninskt lagd. Nope. 

Roger velade lite hit och dit om hurvida han skulle byta stagen själv, alltså om det skulle bli billigare. Men vi bestämde att tid är också pengar och den här gången så skulle vi kunna lämna in den så dom får göra allt på samma gång. Så så vart det. Den 17:e maj ska den lämnas in igen. 

Den 17:e maj jobbar jag. Vilken tid han bokade? kl 10. 
Var den här verkstaden ligger? På andra sidan stan. 
Så vi får väl se hur vi löser det. Antingen så avviker jag från jobbet en stund. Eller så lämnar jag bilen och cyklar tillbaka till jobbet. Eller så får Rogers pappa lämna in bilen som ändå inte jobbar för tillfället. Eller så får Roger avvika från jobbet en stund. Vi vet ju liksom inte hur lång tid det beräknas ta, om man bara behöver vänta i två timmar eller om det beräknas ta hela dagen. Det löser sig. 


Och idag mina vänner, idag har vi tagit ner lite mer än hälften av altanen. Så nu händer det i små babysteg här hemma. Jag funderar på att köpa en cykel som är lite mer lättcyklad än tantcykeln som står överdammad i garaget. Vi är även inne på att köpa en studsmatta till vår son. Eventuellt att jag kommer att våga ställa mig på den också. Såsmåningom.
 

RSS 2.0