Spelmannen

 
Sen i julas.
Mor är så stolt över sina gubbar i granen som följt med sen hon var liten.
Och dom är ju faktiskt ganska fina.

Aaaaahhhhhhrghhh!

Jag är på dåligt humör idag.
Jag har ont i huvudet, och jag sov lite för länge.

Och jag har så mycket jag vill/måste göra att jag inte vet var jag ska börja. Och då blir allt mycket bättre om man får sitta en stund framför datorn och bli ännu argare - för att man gör inget vettigt.

Så mår jag lite illa också. Så jag är inte sugen på att göra någon lunch/frukost. Men jag vet att jag bara blir mer illamående, får mer ont i huvudet och blir ännu grinigare om jag inte äter. Vilket dilemma.

Datarensning.

Jag har gett mig in i ett omöjligt projekt. Att rensa datorn.

Men jag hittar mycket roliga, spännande grejer. Till exempel hittade jag åt en film som jag och Los Crhillos gjorde en dag när vi var, vad jag bara kan anta, extremt uttråkade. Det är bilder, det är musik och det är vi som pratar. Och text. Och den är 4-5 minuter lång och täcker alla större händelser som skedde i våra liv 2006-2008. Vilket inte var så mycket, om det går begränsa till 5 minuter.

"Hittade" några intressanta men totalt ointressanta dokument på skrivbordet. Så att säga. Dom har ju legat där jämt, men jag har inte öppnat och läst på väääääldigt länge. Den ena var en slags praktikdagbok från min APU på Ica Gourmet. Det stod inte så mycket, och jag lärde mig inte så mycket mer heller. Jag blev mest konfunderad över alla namn.

Thomas och Victor kommer jag ihåg. Den andra praktikanten, Micke, eftersom det var en bekant till Roger. Frida kommer jag ihåg, men sen blir det som ett blurr. Ann-Louise kommer jag ihåg eftersom hon tabbade sig typ första dagen. Hon frågade hur länge det var kvar tills jag skulle ha. (barn). Hon trodde alltså att jag var gravid, när jag i själva verket bara var tjock. Eller tjock och tjock. ..

Massa intressanta saker.
Kan tänka mig att det finns mer intressanta saker på datorn som är hemma hos mamma. Det tar väl en hel vecka att gå igenom den.

Längdskidor.

Jag var hemma i Burträsk över helgen. Hurtade som fasen. Typ.

Mamma och jag var ute och gick varje kväll. 6 km, fredag, lördag och söndag. Igår var vi dessutom ute och rastade skidorna. Mamma har tjuvtränat och åkt några gånger och jag satte av för första gången på 6-7 år. 4,5 kilometer.

Otränad much?. Jag dog ju nästan. Nerförsbackarna var både en befrielse och nära döden upplevelse. Men något måste jag ju gjort rätt eftersom jag har träningsvärk idag. I ljumskarna, men ändå. Så nu är jag sugen på att köpa egna längdskidor och börja åka här i Sävar.

Men... Längdskidor är ju så jävla dyra. Kanske får slå till på utförsäljningen så man har ett par nästa år. Men grejen är ju att dom måste veta ens vikt för att montera skidorna rätt.. eller så. Så då måste man ju hårdbanta innan så man inte behöver skämmas ögonen ur sig ^^
 

Not only location

Vi har varit och tittat på ett hus idag. Vi hade höga förhoppningar om det här huset, hade redan börjat planera i princip.

Vilken besvikelse. Den här gången var det inte vidvinkelkamera eller nåt sånt som var fel. Att det var mindre än vi trott.

Och vi visste att det var oklart. Inte färdigbyggt alltså. Vi visste dock inte att det var så omfattande.

Det är inte ens värt att skambju. Det är det inte. Och 1,8 miljoner är rena fantasifasoner för det där. Nä.

Vilken besvikelse.


Öppet brev till gårdagens försäljare.

Enda anledningen till att jag öppnade dörren igår var för att du ringde på klockan två gånger, med en stunds mellanrum. En ringning - försäljare. Två ringningar - det måste ju vara någon jag känner.

Jag hade aldrig öppnat dörren om jag hade vetat att det skulle ta 3 timmar att bli av med dig. Jag hade aldrig i livet släppt in dig i min lägenhet, om jag hade vetat att det skulle vara så fruktansvärt jävla svårt att bli av med dig. Hade jag vetat att det hade krävts en mans bestämda nej och lite svordomar för att bli av med dig, ja då hade jag ringt hem karln redan efter första minuten.

Javisst, den där dammsugaren var fruktansvärt bra. Den var snygg, tyst och den var effektiv och det är precis en sån dammsugare varenda människa på hela jorden vill ha. Men finns det inte pengar, så finns det inte pengar och det borde väl till och med en sån som du veta.

Till och med en sån som du...
 
Jag förklarade ju situationen. Men din hjärna verkar ju ändra om saker till det du vill höra. Jag sa att det var en bra dammsugare. Jag sa att jag hemskt gärna hade velat ha en sån där dammsugare. Jag sa att vi absolut inte har råd just nu, men att om vi i framtiden skulle behöva en ny dammsugare så skulle det förmodligen bli en sån där. Underförstått - Jag hör av mig när jag är redo för en ny dammsugare.
Jag sa att min dammsugare var 1 år gammal. Jag sa att vi städar maximalt en gång i månaden. Det innebär att vi har använt våran dammsugare max 20 gånger.
Och du sa att en "normal" dammsugare håller ungefär i 5 år. Det innebär att vi, om vi har tur, kan använda våran "dåliga" dammsugare i ..... ja 8 år till iallafall.

Varför i hela jävla fridens namn skulle vi då byta dammsugare då vi redan har två fungerande dammsugare, varav den ena praktiskt taget just är född?! Varför i hela fridens jävla skitnamn skulle vi köpa en dammsugare för 18 fuckingjävla tusen, när vi knappt känner att vi har råd snyta oss i papper?
Var vänlig att förklara detta för mig.

Sedan la du fram månadskostnaden. 496 kronor i månaden. För en vars hjärna bara var gröt. Jag sa ju att jag varit vaken sen före fan och hans faster. 496 kronor i månaden låter ju som ingenting. Men såhär i dagsljus... Det innebär att man ska betala 30 tusen. För en jävla dammsugare. Inom loppet av fem år. Det känns inte som en bra affär.
 
Du är en ruggigt bra försäljare. Det måste jag ju ge dig. Och jag måste ju tacka för städningen. Men det enda du åstadkom hemma hos oss igår var att du gav mig en enorm rädsla för att öppna dörren när det plingar. Ett enormt missnöje.

Men du fick mig även att inse att min karl även är min hjälte.
Men vi kommer ändå inte att köpa nån jävla dammsugare.

One more year

Jag bloggade ju om vår helkväll med saaben - medan jag satt upplyft i saaben och babe stod under och förbannade den. Jag tänkte att om jag skulle dö i bilen så var det definitivt den kvällen, så jag är inte så oroad över en bilolycka längre. (Skämt åsido).

Både jag och Roger var ganska arga. Men han fick dit vajern, vajern fungerade som den ska. Dagen efter var det dags för nästa problem. Oljeläckage. Så världens bästa Svärfar svarvade en plugg att täppa till hålet där det uppenbarligen kom olja.

Sen på onsdagen så tog jag Rogers lilla bil till jobbet och Roger tog min och körde en motortvätt och sen bytte vi bil när jag skulle fara hem. Fick rekommendationen att byta en upphängning på onsdagskvällen för att annars skulle bilen kanske inte gå igenom.


...

Jag fattade som vanligt ingenting, och den där gummistroppen blev inte bytt. Men bilen gick igenom ändå, vilket alla - precis alla - verkar vara jätteförvånade över. Till och med besiktningsmannen verkade lite förvånad att det inte var mer fel på bilen då den gått så långt.
Roger och hans familj har ju sina teorier om hur jag fick igenom bilen. Mutor, sex och tejpade bröst med djup urringning. Fick ingen anmärkning alls, bara en "bra att veta" som borde åtgärdas innan nästa besiktning om ett år. Och det var något om några damasker, damaskusar, damm..... nånting. Framhjul. Båda sidor. Blablabla. Babe visste tydligen precis. Pappa också. Det lät jobbigt att byta dom.

Men bilen gick igenom, och det är huvudsaken. Jag får köra Saaben på allmänna vägar i ett år till utan att vara någon större säkerhetsrisk för någon eller miljöbov. Feels good.
 

Utför.

Det har ju som bara gått utför med den här bloggen sedan min skrivutmaning avslutades. Jag kanske borde hitta en ny lista att följa, så att de tappra människor som följer den här tragiska bloggen faktiskt har något att läsa om.

Jag skulle kunna avslöja min hemlighet. Men det gör jag inte. För det har fortfarande inte gått framåt, snarare bakåt. Faktum är att vi har en ny hemlighet. Mohahahha. Samma hemlis, men en ny - för att inte förvirra loschrillos som direkt gissade vad våran hemlighet var.
Förmodligen eftersom jag redan pratat lite om ämnet med henne. Eller så är hon bara jättesmart och känner mig jätteväl och vet precis vad jag har för mig. Kan vara så också.
 
 
Förra veckan var jag sängliggande torsdag-söndag. 39 graders feber hos nån som sällan har över 38. Inte att leka med. Jag missbrukade alvedon och netflix den veckohalvan. Hann se många bra och dåliga filmer. Nu känns det som att jag redan har berättat det här också. Skit samma.
 
 

Bara och bara

Vi skulle "bara" fixa min handbroms eftersom jag besiktar bilen på torsdag.

...

5 timmar senare håller vi fortfarande på. För det visade sig att det var, troligen, vajrarna det är fel på.

...

Och för att byta dom så måste man, för det första, ha nya vajrar. Hej biltema, check.
Sen måste man bort med konsollen mellan sätena. Och för att göra det så måste man upp med baksätet. Och mattan. Så vi har rivit halva bilen. Roger är arg på bilen och jag är less på bilen.

Det är inga ömma känslor här. Bajsbil. Skrotbil. Skitbil.

...

Höger vajer gick ganska smärtfritt. Vi (läs; Roger) håller på med vänster. Och tydligen måste man lossa tanken. Och svära ganska mycket.

...

Jag tror att jag kanske får vara glad om jag ens har en bil imorgon.


Oh! Ah! Åh!

Jag vill bara meddela att jag inte ändrade åsikt under dokumentärens gång. I slutändan fann jag faktiskt mig själv sittandes på kanten av soffan med öppen mun.

Så jag antar att jag blev fascinerad.

För vissa är bara dumma.

Jag sitter och kollar på dokumentärer. Jag tröttnade lite på film idag, så jag kollar på dokumentärer. Kollade på Grizzlymannen. Sen på Last day of Pompeii. Nu kollar jag på Mystery of the sphynx.

Jag har sett 20 minuter, och jag är redan upprörd. Jag tycker vissa av forskarna i den här dokumentären är oerhört korkade och barnsliga. Typ "Jag vill inte erkänna att vi hade fel". Dokumentären handlar förövrigt om att sphinxen kan vara dubbelt så gammal än vad man hittills trott, dels för att den blivit erroderad (vad heter det? nött iallafall) av regnvatten. Men den ligger ju mitt ute i öknen. Men .. för 9-10 000 år sedan fanns det vatten där, regn och sjöar. Men... enligt egyptologerna fanns inte sphinxen då, för dom är fast besluten om att faraoerna byggde den.

För det är heeelt otroligt att det finns en högt utvecklad population som bygger sphinxen, dör och 2000 år senare (eller mer) kommer en ny population och bara har samma idéer. Lejon är kung och huvudbonader och tjoho.

För det kan ju inte alls vara så att man kollade på den här jättestora halvt lejon, halvt människa och bara.. Cool. Vi kör på det. Fattar ni vad jag menar?
 
 
Jag har visserligen 3 fjärdedelar av dokumentären kvar, så jag kanske borde se vidare innan jag blir helt aggressiv och sen ångrar mig. ^^

Netflix

Nu när jag i princip varit liggande i 4 dagar har jag hunnit se en hel massa film. Vissa bättre än andra. Roger övertygade mig till exempel att se Killer klowns from outerspace. Ingen toppenrulle direkt kan man väl säga.
 
Har sett några bättre filmer också. Timeline, Illusionisten.

Grejen med Netflix är ju att dom tipsar om filmer som man kanske gillar eftersom man såg den och den filmen. Men oftast är det inte ens sammas stuk. Eftersom vi såg Killer klown..... så tycker dom att vi ska se armageddon, silent hill, polisskolan 3, Apornas planet.

Vissa filmer är ju så jävulens långa också. 2timmar och 20 minuter. Jag blir oftast less om filmen är så lång. Efter 50 minuter börjar jag skruva på mig och fundera om det snart är slut. Jag antar att man inte är på rätt humör för att se film då. . . Kanske.

Jag vet inte ens vad poängen med det här inlägget var så jag tänker sluta skriva nu.

Inga flygande täcken än så länge iallafall

När man blir sjuk så är det alltid mest synd om en i hela vida världen. Så även när Elin blir sjuk. 39 grader i vilotemp. Motsvarar ungefär 50 grader i min kropp eftersom att 37 i normala fall typ är feber för mig. Eller så är vår termometer sönder. Varje gång jag är stensäker på att jag har feber så visar den 37,8 eller nåt sånt.
Den här gången yrade jag iallafall. Och termometern visade på mer än "normaltemp".

Jag har till och med lyckats yra bort ett par underkläder. Jag vet att jag inte gick och la mig näck. Men jag kan inte hitta kläderna någonstans. How about that?

Har spenderat hela långa fredagen framför netflix. Jag har ätit 4 frallskivor på hela dagen. 5 glassar. Lite godis. Popcorn. Bara nyttiga grejer.
Den här jävla sjukan förstör allt för mig. Jag har inte kunnat jobba. Jag har inte kunnat fara hem till mamma. Så jag får sitta här och mata mig igenom film efter film för jag har inte ork att göra något annat. Blä. Tur att vi har Netflix iallafall, då finns det iallafall alltid nåt att se.

What?

Muahahaha. Jag har en hemlis. En bra hemlis.

En hemlis som känns lite överväldigande, lite spännande och en gnutta, bara en gnutta, oroande.

Men det löser sig. Men när det är definitivt så kommer jag att skriva mer om det.
Spännande, eller hur?

Soffläge

Jag har tagit semester idag. Än så länge har jag sovit, sett två avsnitt av modern family och nu ser jag nån ståuppkomik.

Eftersom jag bloggar istället så är det nog inte så bra.

Jag skulle vilja äta frukost. Men jag vågar knappt röra mig.

Vi har haft storstädning för Roger fyller år idag. Så vi väntar besök ikväll. Gud nåde om det stökas ner.


Mutual

Min handled är lite bättre idag men jag har den ändå lindad. Nu har jag istället ont i vänstehanden av och till.

Jag tror min kropp hatar mig. I så fall kan jag säga att det är ömsesidigt.


Elin 90år

Min arm och jag är inte polers idag. Så jag försöker strypa den. Det blir lite bättre då.


Precis vad jag behövde

Jag sov 16 timmar igår.

Inatt sov jag 5-6 timmar.

Jag är rätt pigg idag, och på ganska bra humör. Fantastiskt.


Jag lärde mig inget

Jag har ett brännmärke på låret.

Varför? Av en heldum anledning.

Jag fick det häromdagen.

När jag stekte kyckling utan byxor.

Det värsta är att jag förmodligen kommer göra om det.


RSS 2.0