För kossor är ju vilda djur.

Jag satt och läste lite kommentarer under en reklamvideo för norrmejerier som en vän till mig hade kommenterat. Det var angående att kossorna var så glada över att få komma ut på grönbete. Oväntat många var av den inställningen att "det är väl klart att du också skulle vara glad om du inte hade sett solen på 7-8 månader".

Folk .. Folk. Ja. Ibland undrar jag vad folk tänker med. Om dom använder huvudet till någonting vettigt överhuvudtaget. Nångång, någonsin. Djurplågeri att hålla djuren instängda de 10 månader som dom inte är ute. Jag vet inte riktigt hur många månader den här människan har på sitt år, men om kossorna släpps ut i början av maj. Och tas in igen när gräset börjar tappa sin näring, där i september-oktober så är det väl snarare 7 månader än 10. Och kossan skulle säkert tycka att det var skitkul att vara ute på vintern. När det inte finns något överhuvudtaget att äta och det är svårt som fan att ta sig fram. Ja. Då hade dom nog haft det mycket bättre än i en ladugård, där det finns mat och värme. Och nån som mjölkar dom.
Sen finns det ju inga fönster på ladugårdar. Det är mörkt. Svart. Kolsvart. Dom ser inte solen alls, någnång resten av året.

"Lustigt att kossan ska bli överväldigad och glad över att komma ut på grönbete fast det egentligen är där ute i naturen hon hör hemma, och inte inomhus i ett trångt bås där hon förmodligen får stå knädjupt i sin egen avföring och skyfflas levande fram med gaffeltruck. En “vanlig” kossa lever i 25 år, men vet ni hur gammal en kossa i mejeriindustrin hinner bli, innan hon är helt utsliten och hennes kropp enbart duger till bränsle? Svar: 4-5 år. Vad säger det egentligen om dagens köttindustri och djurhållning?"


Vad säger man? Någon kanske skulle ha läst på litegrann innan man uttalar sig?
Nr 1. Har ni nångång, nånsin, sett en vild ko? I naturen, där kon tydligen hör hemma. Jag har nämligen inte det. Ja. Alla djur har ju varit vilda en gång i tiden. Då är det väl fel att ha hund i koppel också antar jag. Som husdjur. För dom är i grund och botten en varg. Som hör hemma i naturen. Dagens tamkor härstammar från uroxen. I Indien. För 8000 år sedan. Kom till Sverige som tama, för 2000 år sedan. Men dom hör hemma i naturen. Precis som alla andra tamdjur då. För då är allt bättre. När man får vara sin egen.

Nr 2. Kossan får stå inomhus (ja) i ett trångt bås (nej) som är knädjupt med hennes egen avföring (gud, nej) och forslas fram med en gaffeltruck (jag vet inte riktigt i vilken ladugård den här personen har varit, men jag tycker att hon definitivt borde anmäla den).
En vanlig kossa. Jag vet inte riktigt vad en vanlig kossa är, men ja.. en ko kan leva mellan 10-20 år. Och med dagens köttindustri gör dom sällan det. Om man inte har kossorna för skojs skull. Närmare 7-10 år behåller man en ko, oftast, eller tills den inte producerar så bra längre. Tragiskt nog. Men då skickar man inte kossan till förbränning. Den skickas ju på slakt, och blir istället mat. Och möbler. Kläder kanske.

Många gårdar har lösdrift idag. Det vill säga att kossorna går löst inne i ladugården, (istället för att pulsa i snö eller vara ute och äta näringsfattig mat) under vinterhalvåret. Många kossor väljer även att vara inne på sommaren, även fast dom kan vara ute.

Rent generellt så tror jag faktiskt att kossorna har det bättre av att ägas, bli omhändertagna och matas än att dom skulle vara "fria" och få sköta sin egen framtid. Och det säger jag inte bara för att jag har jobbat i en ladugård. Jag vet att kossorna har det bra. Iallafall där jag jobbade. Dom har det rent. Dom får vara ute mer än dom ladstadgade 2 månaderna. Dom får mat på utsatta tider och dom mjölkas med jämna mellanrum. Dom får vård av veterinär och dom avlivas när dom lider och inte kan hjälpas. Kalvarna får dia och kossorna får till och med emellanåt gå till frisören. Vissa får ha BH för att juvret är för tungt, och dom får bada klövarna en gång i veckan för att förhindra sjukdomar. Skiten skrapas undan flera gånger om dagen, och dom får nytt sågspån 2-3 gånger per dag, beroende på hur skitit det är.

Jag tror inte att dagens kor skulle må bra om vi bara tjoff, släppte ut dom i skogen. Be free! Varsågod.

Tänk efter före.
Men jag har väl fel som vanligt.
Och eventuellt överreagera en aning.



För att allt är ju så jävla billigt också!!!!

Jag har suttit och räknat här lite ikväll.

Och mätt. Och räknat. Och mätt lite till. Och räknat.
Vad är det jag räknar på då?

Jo. Badrummet. Hur mycket kommer badrummet att kosta, om vi river ut skiten själv och gör det mesta av arbetet? Hittills har jag bara räknat på vad det kommer att kosta att inreda badrummet. Eftersom det är det mest självklara. Nu ska jag väl försöka räkna på vad det kan komma att kosta att göra det underliggande arbetet.

Grejen är bara att jag inte riktigt vet vad det underliggande arbetet innebär. Spackel och slipning? Golvet? Lecakulor och flytspackel eller va? Jag har ju aldrig någonsin varit med eller byggt ett badrum själv (duh) så det är ju inte jättelätt och det är inte superlätt att hitta på internet. Eller också får man typ dödsångest.

Jag googlade lite på kostnader på badrumsrenoveringar. Man får ju mardrömmar. "Ja, nä men vi har ett badrum på 4m2 och vår renovering gick lös på 100 000+.. . och då gjorde vi det mesta arbetet sjävla." Whaaaaaaat?!
Det är ju inte på något sätt realistiskt. Såvida dom inte valde en badrumsinredning helt i GULD!?!

Nä. Jag har räknat lite. Och själva inredningen, om vi väljer dom grejer jag har gluttat på, går lös på sådär en.. 28 000 ganska precis. Men då är det ju lite andra grejer också. Som ... är under allt det där. (Jag har räknat med klinker,kakel,mosaik,fibotrespo eller vad det nu är vi ska ha). Men det är ju något under det också. Lim? Fog? Tätskikt? Gips? Spån? Vill vi ha golvvärme?

Sen ska jag kolla vad kostnaden blir för ett nytt golv i hela huset. (Billigt billigt) Förmodligen en sådär 13-17 000. Ja. Men det är ju tur att vi känner folk som kan och får göra vissa saker. Som rördragning och sånt skit. Mh. Men jag måste ju räkna med rörkostnaden. Bröl!

JA... Ingen som vill jobba lite mindre så jag kan jobba lite mer? Någon? Ingen som vill slappa i en vecka så jag kan jobba 6-21.30 dom kommande ........ 7 månaderna? 12? Ingen? Nähä skit då, bara att spara pengar då.

Vah?

Roger och Sven bråkar med diskmaskinen ikväll.

Och det är tydligen mitt fel.
För att mamma kommer imorgon.
Jag fattar ingenting?


Jag tror jag är kär.

Jag vill rätta det jag skrev igår. Vi har rensat halva vinden. Vi har den inre hälften kvar. Den som kommer vara ännu jobbigare men nu vet vi att det inte räcker med en skopan och att jag ska sortera skiten direkt på carportstaket.

Nåväl.

Jag har jobbat kväll och varit på göttans bra humör. Sen kom jag hem, och fick en glad överraskning. Vi hade besök, av Rogers bror, hans sambo och lille man utan namn. Lilleman är 6dagar.

Jag har snusat och klämt och masserat mage. Och jag tror jag är kär.

Längtan efter egna barn minskade väl inte direkt. Kan man väl säga. Litegrann.

Han var så liten. Och söt. Till och med när han började gråta och skrika av hunger. Och släppte en blötfis på mig.

Till och med då var han supersöt.


För att vi hade tid över

Ikväll har vi rensat halva vinden på allt bajs som var kvarlämnat. Jag lovar det var med flit för det var ett riktigt äckelgöra.

En traktorskopa och en transitlast senare så kände vi att vi inte jobbat nog, så vi började med källaren. Roger tog ur och donade med pannan som ska ut senare och jag tog fram skurkäppen och började svabba gillestugan. 10 svängar senare blir vattnet fortfarande svart.

Det är inte okej.


Och ögonen står i kors

Det här med självdisgnostisering har aldrig varit min grej.

När jag blev gravid som 16årinh så tog det 2 veckors försenad mens, morgon illamående och ett utlåtande från UM för att jag skulle fatta vad som stod fel.

Nu läser jag på Aftonbladet att trötthet kan vara brist på hormoner, och tänker "men det kanske är det jag har".

Nä, Elin, med dina humörsvängningar har du knappast brist på hormoner. Det du har Elin, är en oförmåga att gå och lägga dig i tid, sova en hel natt och vakna pigg och utvilad.

Sov mer, slit mindre. Problem solved.


I sedvanlig ordning så fungerar inget som det ska

Sådär ja. Jag kom mig inte isäng i tid för att jag har suttit och rumpat med internetbanken som jag inte riktigt har börjat förstå mig på än. Jag lär mig väl. När jag har ett riktigt skrivbord jag kan sitta vid. Organiserat. Och sådär. Då blir det bättre. Och när jag slipper panikgöra det för att förfallodagen är imorgon men det sket sig ändå. Det förs över på måndag, men då har dom ju ändå förhoppningsvis inte hunnit skicka inkasso på oss. Isåfall är dom jävligt snabb.

Ja men.. 20 in och 14 ut är väl lämpligt. Tack som fan att vi är två. Kanske så kan vi få det här att fungera ändå, det är ju bara massa engångsavgifter nu, som sotarn till exempel. Och husförsäkringen. Och radiotjänst kommer ju bara var tredje månad.

Nä om jag ska ta och smyga ner i källaren och dra av en snabb skållande dusch kanske och pallra mig isäng. Nä. Det blev inte före 23 idag heller. Och innan jag somnat så är den halv tolv också sover jag oroligt och vaknar några gånger och sen så ringer klockan halv fem och sen drar jag mig och sen blir det bråttom som fan.

Som vanligt.
Som vanligt, som vanligt. Jag brukar ju alltid vara ute i god tid. Förr var jag ju på jobbet 20 minuter innan jag började. Nu har jag fasiken jävligt tur om jag lyckas vara där 10 minuter innan. I bästa fall 12. Någonting har hänt.

Jag måste skärpa mig.

Och inte sova så mycket.
För det är ju det jag gör. Sover. Mycket. Särskilt på natten.
Eller. . Nä. Det blir som en jäkla ond cirkel det där. Jag sover lite på natten så jag är så trött att jag somnar vid köksbordet. Vilket i sin tur innebär att jag kanske inte är supermegaduperjävla trött när jag väl ska sova. Så då sover jag lite. Och dåligt. Och upp och jobba. Också jobbar jag hemma. Också jobbar jag i drömmarna.

Jag börjar tro att jag ska lyssna lite mer på mina bästa arbetskamrater.

Jobba inte ihjäl dig nu Elin.
Nä, just det. Jobba inte ihjäl dig. Gå och lägg dä!

Inte bäst

Det här var alltså en sån kallad "bad idea".

Att lägga sig på kökssoffan med dålig rygg när man har det färskt i minnet hur det gick sist.

Roger fick hjälpa mig upp.

Roger är inte hemma nu. Och här ligger jag som en strandad jävla sjöko. Och tar mig inte upp.

Jag får kanske rulla och ta fallet. Kanske kommer jag mig lättare upp från golvet. "Nä alltså jag kan inte komma och jobba på lördag.. Jag sitter fast på soffan."

Bra där Elin. Lös problemet nu och trolla sen fram lite varmvatten så du kan diska bort berget i köket.


Rikedomar

Allrightsy.

Allt som allt tog det typ 5 timmar att stycka 300kilo kossa.

Det måste jag väl få säga är en ganska bra tid när man styckar 1-3 gånger om år och alldeles för sällan just nöt. Kossa mu.

5 timmar fördelat på två dagar.
Och bra betalt fick jag också. För något jag gillar. Helt fantastiskt awesome. Min frys är grymt värdefull just nu.

Nåde mig om den går sönder.
Diverse bitar till ett värde av närmare 3500kr.

Vem vill komma på middag i helgen? ;)


The meatgod.

Har styckat lite mumu ikväll. Kossa. Ungko. Finkötte.

Hon vägde 600kg vid slakt. Räkna bort huvud, skinn, magar och allt sånt. Dom trodde 300 kg. Typ 160 per halva.

Fatta mycket kött det är.
Fatta tungjobbat.

Men jag har känt mig som en Gud ikväll. "Elin vad är det här" "Elin kom och skär ut här" "hur kan jag göra nu". "Titta på det här". "Vad kan man göra med den här biten?"

I am God. Of meat.
Imorgon tar vi sämmerhalvan. Den halva som är orsaken att hon fick dö. Hon bröt bakbenet.


Kanske?

Jag väntar på att Roger ska komma tillbaka från Ica så vi kan äta middag någon gång.
Kycklingsallad dagen till ära så maten kan ju liksom inte bli kall.

Men han har varit borta i lite mer än 30 minuter så jag börjar tro att han cykla vilse på vägen hem. Men det är ju ologiskt eftersom han har bott här i 23år.

Det är mer troligt att jag cyklar vilse.


Dom kanske inte kan läsa för det är inte första gången.

Jag är inte alls på bra humör idag. Eller jag var väl inte på dåligt humör till att börja med men nu börjar jag bli.

Och inte får jag fika heller.
Eller får får jag väl, men jag orkar inte dra fram allt ur kylen igen när dom har plockar bort och städat. 45 minuter för tidigt.

Grrrrrrrrrrrrrr.

Jag får ta en banan till.
Och hoppas att jag inte dödar nån sen.


På allvar

Jag har insett en sak.

Jag hatar baslådor. I synnerhet på kvällen. Och när musiken är kass. Och bara bas.

Och jag försöker sova.

#jagslårsnartsöntden!


Så har nån 13000 liggandes så vet jag nån som är intresserad.

Det blev så att jag invigde tvn igår. Eller tvrummet. Hann de typ dom 5 sista låtarna igår. Sen såg jag halva röstningen och så tröttnade jag och gick och gjorde nåt annat. Jag vet inte riktigt vad, för att klockan blev typ halv två innan vi gick och la oss.

Och vaknade av att det skramlade på utanför fönstret. Ja då var det bara upp och hoppa för det hade svärfar bestämt. Halv tio är väl visserligen en ganska bra tid på en söndag.

Så vi har fällt ett träd åt grannen. Eller vi. Svärfar gjorde väl det mesta arbetet. Och Roger och grannen lite mer än mig. Jag stod mest och kikade på, och försökte undvika att bli förblindad av sågspån.

Också har jag haft tvättid idag. Vi har ju inte någon fungerande tvättmaskin så vi, jag, tvättar hos svärfars. En gång i veckan tills vi har råd med en tvättmaskin.

Det duger ju bara med en sort också. Miele. Och dom är ju gratis. Eller inte.


Feed me.

Roger är ute och äter middag med sin far och ... Jag skulle vilja säga kollega, men det stämmer nog inte riktigt heller. Han som äger oljemärket som dom använder sig av och gör smörjsprutor till .. Eller vad det nu är dom riktigt pysslar med.

Visst är det fantastiskt. Vi har varit tillsammans i snart 5 år och jag vet fortfarande inte riktigt vad dom gör på det där företaget. Men det behöver väl inte jag veta heller. Egentligen. Vi har väl roligare saker att prata om.

Men dom är ute på middag. Dom lurkarna. Och jag funderar på om jag ska orka göra någon middag idag, eller om jag ska struna i det som jag gjorde igår. Men då blev inte min mage så nöjd, igår. I morse knorrade den som aldrig förr och jag har varit hungrig som en jäkla varg idag.

Så att skippa middagen är nog inte ett alternativ. Om jag inte går och lägger mig igen. Men jag tror att det blir ett stycke entrecôte i grillpanna kanske. Eller bullens pilsnerkorv. Kanske micrar jag pannkakan jag har i frysen.

Herrarna var här på husesyn. Deras kollega är från England. Han pratar Engelska. Och det är pinsamt hur dålig man är på engelska när man är nyvaken och när man ställs mot en som pratar engelska jämt. Ge mig en timme med honom, vid ett bord, ensam och ett samtalsämne så borde det gå lättare.

Nu ringde Roger innan dom kom, tack och lov.
"Sov du? Det är bäst du pallrar dig upp för nu kommer vi och ska kolla på huset".
Ja jösses, tänk om jag hade legat och snarkat på soffan när dom kom. Vilket första intryck.

Nä, om man ska ta och försöka göra sig någon mat.
Jag kanske till och med unnar mig en efterrätt.
Kanske inviger jag till och med teven i det nya huset.
Hur sick är det inte att vi inte har sett på teve på två veckor.
Vi har inte haft tid!

Du har gjort illa dig.

Igår så gjorde Roger den jäveln ett sugmärke på min hals. På framsidan av min hals. Och jag försökte sminka över det i morse, men det gick inte med produkterna jag kunde lokalisera. Vilket var puder. Sugmärket gick inte att pudra över.

Och det är ju inte direkt så att det inte syns.
Och det är ju inte direkt så att folk inte har märkt det.
Och kommenterat det.

Jag hade till och med en kund som påpekade det.
"Du har gjort illa dig på halsen"
Mmm...
"Du är medveten om det?"
Mja, det är lite svårt att missa. (Jag var osäker på om hon drev med mig eller inte, om hon på allvar trodde att jag hade gjort illa mig, typ gått in i något när hon fortsatte:    )
"Farligt det där.."
(Sen var det tyst en stund och här började jag förstå att hon mest drev med mig)
"Jag har ett barnbarn som brukar ha såna där också.".

Hon var ju visserligen suupertrevlig.
Men jag hade föredragit om Roger hade gett fan i att ge mig ett sugmärke. På halsen. Typ inför den varmaste dagen i år. (Det gick ju inte köra turtleneck då).
Jag ska hämnas.

Dammsugare. Inatt. Rogers panna.
Mohahhahaha. (Han jobbar imorgon).

Kallt som fan.

Så nöjd.

"Gå du och duscha först, det finns bara varmvatten så att en av oss kan duscha åt gången".

Nä.

Det fanns fan i mig inte varmvatten alls.
Why?
För att någon, nämner inga namn, glömde slå igång elpatronen.

Men jag är inte bitter.
Dör jag av lunginflammation vet ni vems fel det är.


Pengaångest

Jo men det här känns ju roligt. Har precis suttit och betalat lite räkningar eftersom förfallodagen på vår villaförsäkringsfaktura var imorgon. Så jag passade på och betalade resten som jag hade liggandes också.

7676 kronor gick kalaset på. Och då har vi inte ens betalat hyran på Sportlovsvägen och inte något till banken heller. Fast å andra sidan, som jag uppfattat det så ska inte banken ha något förrän i juni. Men Bostaden lär ju vilja ha sina pengar iallafall, så det blir ju minst 4200 kronor till.

Vi får leva på vatten och bröd.
Fy fan vad jobbigt det känns just nu. Men vi är ju två som ska dra lasset, men vi vill ju kunna göra andra saker också. Som till exempel köpa golv så att vi kan flytta in i ordinarie sovrum.

Blir inget mer godis, ingen mer dricka. Inga mer onödiga utgifter. Bara äta det vi har i skafferiet så länge det bara går. Det blir väl kött och makaroner tills jorden går under. För det har vi ganska mycket av. Pasta iallafall. Pasta till frukost, lunch och middag? Inga mer "glömda" matlådor. Nu är det bara att dra åt svångremmen om vi ska få det här kalaset att rulla dom här tre första månaderna när vi står på dubbel hyra.

Om bara tantfan där skulle kunna flytta ner så vi kan slippa betala för en tom lägenhet så vore ju allt bara fröjdens. Men nä, tanta där ska ju renovera lägenheten också. Och så länge vi står och betalar så kommer det inte in en jävel dit. Antingen så får ju tanta stå för hyran under renovering, eller bostaden.

Vilken tur ändå, att det inte kommer att vara såhär jämt. Till exempel så var ju 4700 en engångskostnad, eller.. vi måste betala det igen om ett år om vi vill ha villan försäkrad. Och radiotjänst kommer ju "bara" var tredje månad. Och telia behöver vi inte betala dubbelt.

Så det ska nog ordna upp sig tillslut det här.

Men jag känner mig så jävla fattig just nu.
Och det är hela 11 dagar kvar tills lönen kommer.
Men jag har nyss laddat telefonen. Och tankat bilen.
Det borde gå räcka i 11 dagar?

40 minuter senare.

Jag sitter i telefonkö. Eller jag satt i telefonkö. Sen tog jag chansen när dom sa att man kunde trycka ett för att slippa vänta och istället bli uppringd. Men nu undrar jag istället om det var dumt gjort, man kanske kommer fram snabbare om man härdar ut.
Dom ringer väl upp när kön dött av, men det vet man ju inte när det blir. Eller ringer dom upp när dom kommer till där jag stod i kön. Jag fick ju inte veta vars i kön jag stod heller. "du är nu nummer i kön". Ja, men vilket nummer? Du är nu nummer i kön. Tack. Jag är en i mängden. Det var ju roligt.

Nu får dom ju fan ta och ringa upp någongång!

Ologiskt, men samtidigt logiskt eftersom det var där jag hade dom sist

Nä. Det blev inte någon tidigkväll ikväll heller. Visst är det väl bara självaste fan att det ska vara så svårt. Nåväl, det blev ju en "tidig"kväll igår, då jag kom mig i säng hela 22.30! Amazing!

Igår när jag kom hem från jobbet hade herrarna varit effektiv under dagen med grävare och allt och fått bort 8 av 10 stubbar. Anledningen till att dom sista två inte togs är för att dom inte är stubbar ännu. Dom är fortfarande träd. Så när jag kom hem så höll dom på att trimma syrén lite, och den blev så fin, så fin.

När pojkarna gick ner för att skära mer i tanken så gick jag ut och krattade och klippte, krattade och klippte. Så nu är häckarna fina. Inte alls så ruggiga och tilltuffsade som de var innan. Som grannen sa när hon kom hem igår. "Här händer det grejer". Hände det inte grejer här innan, frågade Roger då. "Inte i den här takten". Vi är tydligen effektiva. Och det blir väl så när man har en svärfar som är lika ivrig som en själv på att allt ska vara gjort helst igår.

Ikväll har pappa och co. varit här. Jag fick så ruggit dåligt samvete, eftersom dom var tvungen att fara så fort. Mest på grund av att vi blivit bortbjudna på middag till svärfars, så vi blev lite dubbelbokade. Så här har jag tjatat och tjatat att pappa ska komma och kolla och så när han väl kommer så får han bara stanna 90 minuter. Fy vad taskig jag är. Det är väl klart att han inte kommer och hälsar på oftare, det blir ju dyrt som fan. (Det här var andra gången han är här sedan jag flyttade till Sävar. 2010.)

Nästa gång får jag bju igen. Lite bastu, en öl och en god middag kanske kompenserar? Jag måste ringa och be om ursäkt imorgon. Remember Elin, remember!

Har panikat här igår och idag för att jag inte kunnat hitta papperen där mina koder till korten står. Jag har nästan psykbrutit för att jag vet ju att papperen ska vara här nånstans på något logiskt ställe. Idag lättade det, jag hittade igen papperen. Dom hade hamnat i kläm, mellan skattepapperen.
Men det är ju himla skönt att ha hittat papperen. Så jag kanske kan börja överge Swedbank och försöka lära mig Nordea för att jag vill och inte för att jag måste. Eller... ja...

Nu ska jag gå och sova, för att jag håller snart på att grina ihjäl mig för att jag är så rackarns trött. Åh sängen, vad vi får ligga och kramas länge imorgon!


Sova säng sovasova

Jag tänkte skriva ett litet inlägg här om min dag. Men jag tror ta mig tusan att jag sover istället. Nu när jag har chansen.

Det blev ju lite tidigkväll för mig. Roger och hans vän är ute och håller på lasta ris i skopan. Känns lite taskigt att inte hjälpa till, men jag börjar ju faktiskt tidigt imorgon. Jag kan inte jobba ihjäl mig både på jobbet och hemma. No can do.

Sova var det. Medan man har chansen.


Save tonight

Igår var jag så jävla slut att jag somnade med pannan mot bordsskivan när jag kom hem från jobbet där kring fyrasnåret. Och jag vaknade en timme senare, helt sinnesförvirrad och trodde att det var fredag. Och att jag sovit förbi hela jobbardagen.

Hur slut i huvudet är man inte då?



Idag sov vi till elva. Vi fick sovmorgon, ingen som var baki dörren och plingade i morse.
Jag har inte gjort mycket idag. Tvättat. Städat lite. Gått en kortkort promenad. Och lagat middag. Bjudit på middag.

Roger håller på att skära ner tanken (det sitter för närvarande en kombipanna i kåken, ved & disel och det är tanken till den sistnämnda han håller på att mörda ikväll). Till sin hjälp har han två kamrater, och det är dom som har fått avnjuta en middag i vårt sällskap.

Kalvstek, hasselbackspotatis och en vitlökssås blev det. Jag hoppas att dom blev nöjd. Dom åt då upp. Men det betyder ju inte att det var gott. Hahaha.

Nu funderar jag bara på vad jag ska pyssla med medan dom lever skithus i källaren.
Det finns faktiskt inte så jättemycket kvar jag kan göra här hemma. Ute kanske, men det regnar ju.

Alla vet väl att jag är gjord av socker.


Heute abend

Idag har jag inte gjort många knop. Bråttom hem för värmehjälpen skulle komma 16. Vi hann både äta och filosofera innan han kom, men det gör väl inte så mycket.

Vi känner oss lite klokare iallafall.

Och fick lite mer att göra.

Det visar sig att vinden inte är urstädad. Lite skidor och rappel vi måste göra oss av med alltså. Kul.

Nu tänkte jag hängs upp mina nya gardiner, gardinstängerna i vårt provisoriska sovrum och kanske testa om duschdraperihållaren räcker eller om jag måste köpa en längre. Jag håller tummarna för att det räcker. Pretty please.

Först ska jag ta mig upp ur soffan. Och uppsöka någon av våra tre toaletter. Fattar ni hur stort hus vi har köpt?


Kanske är det alla andra?

Ibland undrar jag om jag inte har något slags fel. Nån störning i systemet som gör att jag inte riktigt kan uppföra mig som folk.

Jag har tex oerhörda problem med att se folk i ögonen. Om jag gör det så är det bara en kort stund. Det känns bäst för mig att få kolla på något annat och prata än att prata och se någon i ögonen.

Jag vet inte varför det är så.
Och om någon ger en komplimang säger man tack och om man vill förbi säger man ursäkta eller nåt sånt.

Nä ibland går inte hissen ända upp hos mig. Hissen går men maskinisten är död. Hjulet snurrar men hamstern jer dö'. Lyse är tänt men ingen är hemma.

Glappt i kontakten. Jag kanske blev tappad som barn.


Working 9 to 5

Vilken helg detta har varit alltså. Vi har hunnit så sjukt mycket! Vi har ju inte ens bott här i en vecka och har redan hunnit packa upp alla 30 kartonger. (Vi=jag). Vi har hunnit stapla och flytta veden i källaren så att vi (Roger) kan skära ner tanken framöver.

Vi har totalkvaddat trädgården. Vi har rivit hundgården, dragit upp några buskar och kört riset på återvinningen. Vi har lastat allt brännbart i två skopor som ska iväg på åvc också.

Vi (jag) har hunnit städa alla garderober, hela vardagsrummet och klädkammaren. Nästan hela köket.

Men då har det ju blivit ganska tidiga morgnar och sena kvällar.
Igår var han vi köpte huset av förbi med resterande nycklar. Vi har två som inte passar någonstans så vi får väl se var dom hör egentligen.

Efter jobbet ska jag fara och köpa lite grejer så vi kan göra lite mer här. Ska tillexempel köpa ett telefonjack så vi kan täcka för det som inte har nån plast över sig. Också ska jag se om nån sån här plastlåda att lägga i bestickslådan att sortera besticken i.
Och en trädgårdsspade. Och två par gardiner och tre gardinstänger.

Sen är det bara att rocka loss.
"Bara". Det är ju en jäkla tur att vi har händiga ena i släkten.


Lördag

Vi har som varit duktig idag tycker jag. Mamma och mormor kom på besök och hjälpte mig med att få upp gardinstänger med fästen och allt. (Allt=strukna gardiner).

Sen har jag packat upp lådor, hjälpt Roger att stapla ved från pannrummet till rummet som är innanför.

Sen kom Sven med L30'n som dom säger. Traktorn säger jag. Så rev vi hundgården som stod där på baksidan och skottade upp nå vinbärsbuskar och nyponbuskar och träd och grejer. Så nu har vi istället massa ris och bråte liggandes på gården som ska köras bort imorgon.

Så vi ska upp åtta har vi sagt, så kanske vi blir klar med upppackandet och städningen inne också. Men först tar vi utsidan. Så ska vi komma på en lösning för stubbarna här på tomten också. Är det nån som har ett fint tips för art bli av med tallstubbar så mottages dessa med glädje.

Det är ju intet för intet det heter Tallstigen. Så att säga.

Men först sova. Det var varit en lång dag idag..


I don't like to move it, move it!

Idag har vi flyttat och flyttat och flyttat. Sen klockan tio har vi hållit på och vi ska snart köra sista lasset. Och sen ska vi försöka få nån ordning på grejerna i huset.

Just nu jävlas vi (Roger) med skåpen där diskmaskin har stått. Sen kan vi nog säga att vi är klar här. Jag ska tömma kylen och frysen, med det kan jag inte göra förrän det börjar bli färdigt med svordomarna här.


RSS 2.0