Rip saapen.

Idag har vi gjort samhället en tjänst.

Vi klev upp, åt frukost och åkte sedan till Västerbottens bildemontering och lämnade in saapen. Jag kände att det var dags att säga farväl efter nästan 5 år. 

Det var ju mer fel än rätt på skiten, och den har ju fått jobba hårt. 
39700 mil. På en årsmodell 97. 

Första vintern frös framdörren igen. Jag var sen till ladugården. Jag slet, med våld, och upp gick dörren men fick en fin byngel. Såg ut som nån vikt plåten. 

Tomgångsmotorn är paj. Man måste hålla lite gaspådrag för att den inte ska dö. 
Den läker olja och topplockspackningen är nog påväg att fara. 
Elfel överallt. Höger blinkers funkar lite när den vill. Helljuset funkat om man inte kör i för kraftiga gupp. Har man otur så slocknar det bara. Varningsblinkersen funkar inte. Jag har absolut ingen aning om varför. 

Tändningslåset är kasst. Man måste dra ut nyckeln helt och stoppa in den igen för att starta om den. Och drar man ut nyckeln och hjulen rullar så går rattlåset i. Ingen bra kombo med icke fungerande tomgångsmotor alltså. 

Spolarvätskan läcker. Ingen idé att fylla för det rinner rätt igenom. 
Centrallåset funkar 1 gång av 20. Låset på höger bakdörr är helt paj. 
Lacken har sett sina bästa dar, solblekt så den är mer beigerosa än röd. 

Glaset på blinkersen bak är trasigt. Det är rost lite här och var, och det är en grop i taket som orsakar en mindre sjö när det regnar. 

Hål i avgassystemet. Drivknutarna knackar och mår dåligt varje gång man svänger. Bromsslangen bak måste bytas inom 1år. 
Belysningen i dörrarna existerar inte längre, lamporna har lossnat och glaset är krossat. 

Antennen är böjd, den ska egentligen dras ner när man stänger av bilen men nu surrar bara motorn och inget händer. 



Hmm... 
Nä det var nog bäst för alla att den åker i metallbingen.

En stund till


Mina fötter är inte nätta och fina i vanliga fall, men det här är hur dom såg ut häromdagen. Sandaler är gränsfall att jag kan ha. 

Så ikväll är det fötterna på högläge (på ett ihopvikt täcke) och "stödstrumpor" i beredskap för morgondagen. Samt att jag intagit extra mycket vatten - som konstigt nog ska hjälpa om man samlar på sig vätska. 

Imorgon, eller tekniskt idag eftersom klockan är över 00, ska vi kliva upp i ottan och åka till k-rauta och spendera pengar och skälla lite. 
Imorgon är jag dessutom 100%. Fullgången. Dagen D. Beräknad födelse. 

Men vi har försökt övertala den att stanna några dagar till. Alla andra är övervänt. Till och med rogers farbror undrar om vi inte ska köra några guppiga vägar så det kommer igång. 

Men vi känner att den får mer än gärna stanna tills helgen iallafall. Så vi kanske får något rum klart innan det är dags .. Även om vi mer än gärna vill träffa krabaten som gör livet svårt för mig. 





Vi fick tapetserat idag också. Imorgon blir det golv. Och förhoppningsvis salning. 



I veckan

Aftonbladet igår: 
Glädjebeskedet: Nu kommer värmen! 30+! 



Dom känner verkligen inte mig... 


I veckan har vi sjåat med fönsterbyte. Det flöt på ganska bra första dagen, andra dagen så blev det lite special då fönstrena var precis så brett som hålet. 
På onsdagen bråkade dom med burspråket. Hade jag vetat att burspråk var så komplicerade hade jag tagit helfönster där istället. 
Hela underredet på burspråket var ruttet, vilket vi delvis visste, så herrarna fick bygga en helt ny grund. Men nu sitter det där. 
Jag och Roger smet in till stan, tul och sen handla lite material på byggmax. Tul gick förövigt bra, bäbä väger 4kg och är beräknad på måndag.. 

Så vi börjar känna stressen. 

På torsdagen justerades burspråket och sen började dom med täcklocken. Så nu är det specialfönsterna kvar, altan och burspråket. 

Vi har lejt bort tapetseringen, så den karln kommer idag och smackar upp de resterande våderna. 
Roger ska bygga klart runt altanfönstret, jag ska måla täcklocken. Typ nu. Så dom hinner torka någorlunda. 

Så här kan jag ju inte sitta. Jag ska städa sen också. Full rulle ända in i kaklet. Men jag vill inte ta hem bäbä till byggkaos deluxe. Så jag sover hellre mindre.. Vilket känns. 

Också har jag börjat få ont i ryggslutet. Så det kanske är något på gång... Hoppas inte. I det här fallet har jag faktiskt inget emot att gå över tiden en vecka eller två ^ 

Nu eller aldrig . Eller sen

Plockar och donar lite men gör egentligen ingenting vettigt. Är det nån dag man ska vara fysisk så är det väl idag när det inte är så förbanskat varmt. 

Tänk ändå om man kunde ha fått hem byrån någon gång, så man fick måla den och göra klart där så hade man någonstans att lägga grejerna också. 

Jag kanske ska försöka lura hit min kära mor med byrån jag har där.... 

Ekonomiskt.

Givetvis, efter mitt inlägg om att det var bättre igår än dagen innan, så blev det varmare. Och idag, ännu varmare. Nästan outhärdligt. Det är ju en jävla tur att det finns fläkt och att man inte har några större åtaganden på gång.

Jag gjorde en to-do lista, och då gick det mycket bättre att få saker gjorda. Det är så kul att få bocka av grejer och se att "jo, men nu snart är jag klar!". Jag har packat väskorna, stoppat dom i bilen. Så om bäbä känner att now is the time så är det lugnt. Bädda sängen kan man ju göra när man kommer hem igen.

Jag har kollat över vår ekonomi idag. Jag trodde att jag hade koll på det mesta, vilket jag väl egentligen har eftersom det är jag som betalar alla räkningar. Men jag har som sagt bara koll på vad vi betalar till olika företag, inte på hur mycket pengar som faktiskt försvinner.
Men nu har vi ett dokument, smidigt och bra, sammansatt av Rogers bror. Så nu är det bara att föra in allt vi handlar där, spara kvitton och försöka undvika onödiga köp (godis?!) och kanske få ordning på torpet.

Som det ser ut nu, räknat med bara det vi sätter över på det gemensamma så går vi back vissa månader. Och det är beräknat på dom senaste 6 månaderna. Vilket ju också är dom månader då vi renoverat som hårdast känns det som. Det är gips och spackel och färg och lampor och sladdar och det ena med det andra.
Men. Vi går ju inte back. Det är det som är så förvirrande. Vi använder bara mer än vad vi har satt in just den månaden, medan vi föregående månad kanske använde mindre än vad vi satte in.

Det är ju ingen lyxfällansituation vi sitter i. Vi måste bara göra klart badrummet och sovrummet. Helt klart. Sätta in fönsterna, och sen luta oss tillbaka ett tag. Det är där pengarna har flutit iväg som mest, och det är där jag inte haft någon större kontroll. Renoveringsspalten... den är inte att leka med. Men den ska minska nu. Vi ska betala fönsterna, kontant, och sen är det lister på det.

Men det är klart man får lite ångest. Särskilt när man ser att vi vissa månader, jag vet inte hur det har hänt, har ätit ute för 1000 spänn. Och då har vi ätit typ på McDonalds, eller tagit en pizza.
Nä det är skärpning i hushållet nu. Vi måste börja planera våra matinköp också.

Mm, better

Har bättre levnadsstandard idag, bättre drag genom huset och stundvis upplever jag det nästan kyligt. Aldrig är man nöjd ^ 

Har snart tvättat klart. Har 2 Bäbäplagg kvar att tvätta och sen ska jag ge mig på våra kläder. Sen ska jag packa bb-väskan. Nu finns det ingen ursäkt, kläderna är rena och allt jag behöver (nästan, det viktigaste iaf) finns. 
Måste sluta tänka "jag hinner sen"... För hur kul är det att packa väskan när det väl har kommit igång med värkar och grejs. Inte så kul... Kan jag tänka mig. 

Vi har beställt golvet nu iallafall. Det kommer nästa vecka. 
Babyskyddet är installerat. Vagnen är packad bak i bilen, med färdigbäddad liggdel. 

Om jag kunde slita mig från internetet så skulle jag nog faktiskt kunna få en hel del gjort idag. Om jag bara visste hur ^..^

Jag kanske ska skriva en to-do... Som jag får bocka av, så kanske det känns som att jag gör något på dagarna ... 

Varför har vi skjutit på allt för ?

Jag börjar förövrigt känna mig något stressad. 

Vi har bf om 14 dagar. 
Vi har fortfarande inte gjort klart sovrummet.
Bytt fönster. Pappa kommer och börjar med det nästa vecka. 
Städat. Det är grejer överallt känns det som. 
Hämtat hem eller målat byrån som ska innehålla bäbis kläder. 
Köpt golv. Det ska vi dock beställa i afton. 
Gjort klart badrummet. Taklister, fläkt och skåpet ska upp. Det är det enda. Och fönstret. 

Tvättningen blir jag nog klar med idag. Om det bara fanns ett snabbprogram för 60grader också ... 
Packa väskorna, sätta in babyskyddet i bilen. 
Bädda i ordning vagnen och stoppa den i bagageluckan och bädda spjälsängen...
Ställa i ordning skötbordet så det är redo att användas när toan väl blir klar..

Det är ju mycket relativ snabba grejer som tar lång tid för att det är så förbannat varmt! Olidligt. Dåligt planerat av oss. Dåligt med beräknat födelsedatum mitt i varmaste högsommaren. Dålig stil av svenska sommaren att svika mig såhär. 

Nu borde kanske tvätten i maskinen vara redo för upphängning. Hoppas. I så fall hinner jag nog med att köra 2 korta tvättat och sen starta en lång innan vi åker till golvtittarbutiken.

När luften står still

Ogravida jag är inte superförtjust i värme. 

Höggravida jag är inte alls heller särskilt förtjust över det faktum att det är 30 grader ute, vilket resulterar i en innertemperatur på 53. Och det blåser knappt. 

Vi har öppet altan och dörr men får inget direkt korsdrag ändå. 

Och tanken är att jag ska orka göra något idag. Hah! Glöm det! Jag tror jag får börja vara uppe på nätterna istället och dona när det är svalare. 

Jag skulle packa bb-väskan, och skötväskan idag. Men det är lite svårt när kläderna jag vill ha med mig inte är tvättade, och dessutom har vi inte allt heller. Tydligen. Lite småskit som fattas. 

Sen är det så svårt att packa ombyte till Bäbä när man inte vet, dels om det blir en hon eller han. Och när man dessutom inte vet hur stor Bäbä blir... 56 borde bli lämplig storlek. Men vi har bara ett plagg i den storleken. Samtidigt borde man kunna bara vika upp byxben på byxorna som är 62.... Men då behöver vi ändå kanske några bodys i 56. 

Ja det är inte lätt när det är svårt, och det hjälper inte att jag håller på att brinna upp heller. 

Och hela dagen försvann

Jag vaknade 6 i morse och var ganska pigg och tänkte att idag ska jag vara duktig och hinna mycket och göra det och det och det. Men sova lite till först, Roger börjar ju jobba nio så då kan jag kliva upp. 

Pfff... 
Halv tolv klev jag upp och ringde mamma. Halv ett åt jag frukost. Startade en tvätt med rogers vintertäcke - tänkte det är dags nu - och sen pillade jag på med mobilen, vek lite rena kläder och åkte klockan två och städade Saaben. Jag hittade 4 hjulbultar i bagagen. Tänk om man vetat det för 2 månader sen.... Dom var visserligen ganska rostiga. Hittade en oöppnad risifrutti vid reservhjulet också.... Bäst före 2010 eller nåt sånt. Pax inte... Haha ^ 

Så nu är Saaben urstädad, så lite grejer har det inte varit på 5 år i den där bilen. Spolade av den och tog kort. 
Nu ska Roger bara meka med crossen, sen ska vi försöka få igång vårt internet igen. Och sen försöka sälja Saaben. Och går inte det, som sagt, så kör vi den till skroten - tar igen däcken och stereon - och skrotar den. Sen säljer man sommardäcken, vinterdäcken och stereon. 

Kostar det att skrota förresten? 500 har jag för mig. Dumt om det är så, för skroten tjänar ju pengar på att sälja delar till dom som vill ha... 

Edit: blev såklart nyfiken och googlade. Kompletta bilar är gratis att skrota, saknas motor osv kostar det 500. 

Det närmar sig

Bäbä bökar på, gör det jobbigt för mamma att sova på kvällarna. Nu har h*n börjat bli riktigt duktig på att hitta av urinblåsan... Sen var det kanske inte bäst att äta isglass och vattenmelon innan läggdags igår.

I söndags var vi och kikade på en bil. Idag ska vi åka och hämta den. Så planen för helgen var att städa Saaben, plocka igen allt jag vill ha kvar - slänga skit - och lägga ut den för försäljning och se om det finns någon dumfan som vill ha en Saab 9000. Är den inte såld innan månadens slut så blir det nog skroten, eftersom den får körförbud 23:e. 

Annars har jag varit i burträsk måndag-onsdag. Traskat på marknaden, träffat släkt och vänner. På tisdagen gick jag runt runt runt med först mor, sen mormor med syster. Sen skulle jag gå och se vad paps pysslade med. Han var på marknaden. Och gick runt, runt, runt. När vi gick hem för att se om deras gäster hade kommit så var dom precis påväg ut på marknaden. Så vi gick runt, runt ... Man kan säga att jag cirkulerade där från 10 till... Halv tre. Runt. Runt. Runt. 

Igår var jag hos barnmorskan. Magen har vuxit 1cm, alltså inte fortsatt att skjuta iväg - vilket är bra. Alla värden var bra, bänk låg bra och lät bra. Fick en ny tid för tillväxtultraljud, då den var så stor förra gången. Så 16 ska vi in igen och titta.. Ska försöka ha allt klart då, tvättat och sådär. Städat osv. 
Eller egentligen borde jag ha det klart redan nu, eftersom jag räknas som fullgången och kommer värkarna igång nu så kommer dom inte stoppa det.. 

Så det känns skönt att få hämta bilen idag, det är ju 40 mil enkel väg. Sen ska jag inte göra några större utsvävningar från hemmet.. 



RSS 2.0