Lite snorig

Jag har gått och blivit snuvig.
Jag hoppas att det bara är en tillfällighet, och att jag inte håller på att bli förkyld på riktigt. Jag är lite nervös inför den dag jag blir sjuk faktiskt. Det kommer att ske, but when? Nog för att jag har ett snällt barn, men att inte få sova så mycket som man ofta vill när man har barn kommer nog att bli tufft. Å andra sidan så är det någon gång man ska bli sjuk så är det väl nu, när han är så pass liten och inte kräver så mycket av mig. Annat är det väl när han börjar krypa, eller gå! Då blir det tufft att vara sjuk, för då måste man hålla efter.

Än är han ju ganska nöjd om man går runt med honom litegrann, så han får se lite grejer. Eller om han får ligga på mage och spana. Gissar på att det kanske är läge att köpa några färgglada små leksaker snart. Han har bara tre än. Sophie le girafe som jag berättat om, som vi fick av Maria, en kanin med skallra - som vi fick av min käre bror, och sen har vi en bitring/skallra i form av en björn. Ja också några mjukisar då, varav en ugglabollprassel...typ. Är väl på sin plats att kanske införskaffa några hårda leksaker, som han kan suga/tugga på också. Som kanske är lite färggladare än grå/brun..     

Eller så ska man helt enkelt sluta googla grejer. Vi har ju babygymmet också visserligen. Sen jag och min bror var små. Där finns det ju både hårda och färgglada saker. Så det är nog ganska lugnt. Stressa upp sig över småsaker!

Han är duktig på att prata på också. Vi brukar ha små pratstunder här hemma, särskilt på skötbordet. Känner verkligen hur IQn sjunker hos mig, många intelligenta samtal. Han har mycket att säga, vår lilla gosse, men mest har han att berätta på morgonen. Jag antar att han berättar om nattens äventyr?


Skulle så gärna vilja..

Jag önskar att jag hade någon slags talang. Eller alltså... Att jag kunde något riktigt, riktigt bra. 
Att jag typ var musikalisk.
Eller kunde det här med ord. Både i tal och skrift. Jag skulle vilja skriva en bok, men efter att ha läst Fredrik Backman, Jonas Jonasson, Per Nilsson eller bara boken min vän chrillos skrev så förstår jag inte hur det skulle kunna ske. 
Jag har inte sån fantasi. Jag kan inte formulera mig så med ord. Eller nog skulle jag kunna skriva en bok. Det är väl enkelt. Men den ska ju hålla någon slags nivå också. 

Eller om man kunde det här med måleri. Skiss, konstnärlig ådra. Övar man kanske, men det är den där fantasin. 
Har en tavla jag fick av min morbrors tjej, som inspirerar mig något så fasansfullt. 

Nä. Jag får väl fortsätta att drömma om någon sån talang. Och fortsätta skriva korta ointressanta texter, rita som en full 7-åring och sjunga som en skata med en kratta i halsen. Och fortsätta inspireras av andra. 

Helg. Igen.

Jag väntar besök från Burträsk. 
Vi hann städa bort det mesta igår. Och även ha sönder den andra köksstolen. Som nu är en pall. 

Idag har jag försökt hinna mer än jag hunnit. Har fållat upp sovrumsgardinerna - dom var bara 1 dm för lång. Sen har jag duschat, och dammsugit. Allt till ljudet av världens ledsnaste unge. 

Nu sover han. 
Han somnade i min famn och när jag försökte lägga ner honom i sängen så kom ett gallskrik så då var det bara att plocka upp honom och vänta på att han somnat djupare. 
Så nu ligger han i sin säng och snarkar, och jag har fått ära lunch och ta det lite lugnt. 

Får som sagt besök från Burträsk i afton. Jag funderar på att baka paj. Sen är det väl läge för middag också. Beror vad det blir för middag, om det blir korvstroganoff eller hur det då blir.
Min kära mor kommer nog att ringa snart. 

Och imorgon kommer los chrillos och stannar till söndag. Sen är det ny vecka. Usch vad tiden går fort. På torsdag blir palten 2 månader. Och vi måste fundera på mellannamnen. 1 månad innan det ska vara bestämt. Sen blir det väl något namngivningskalas. Inget dop. Vi är inte särskilt kyrkliga, det får han välja själv när han blir äldre i så fall. 

Väx upp, Grow a pair!

Alltså.
Man kan väl säga att jag är ganska less på politik. På den smutskastning som alltid pågår. Att alla dras över en kant. 

Alla som röstar på SD är nazister, rasister, fascister, idioter och bonnlurkar. 
Alla som röstat på F! är manshatande kvinnor som vägrar raka sig under armarna, som vill avskaffa män. (Nä jag vet inte exakt vad som sägs ärligt talat, men vad jag brukar höra/läsa från folk som är mot F! är ungefär det där).
Alla som röstar på M är snobbar.
Alla som röstar KD är homofobiska kristna som tror på en bok skriven för 2000 år sedan om en man som kunde gå på vatten och återuppstå - come on!

(Inte mina åsikter btw)
Det måste vara liksom svart eller vitt. Man kan inte inte vara idiot och rasist och rösta på sd, för att ta ett exempel.

Istället för att kasta hårda ord omkring sig och anklaga folk för det ena och det andra så borde man väl kanske ta och växa upp, öppna ögonen, förstå varför så många röstat på SD och göra något åt saken. 

Och alla ska vara så jävla pinne-i-röven. "Nä jag tillhör det röda här, så ett samarbete med dom äckliga blå där vore otänkbart! fullkomligt otänkbart!" 

Borde inte politikerna försöka jobba TILLSAMMANS för att göra det bästa för Sverige istället för att ha samarbetssvårigheter för att man har "olika färg". Det om något är väl rasistiskt. Dom bedriver ju i stort sett samma politik.

Nä vilken jäkla röra. 

Imorgon....

Jag har lite ångest inför imorgon. 

Jag vet inte vad jag ska rösta. Jag vet inte vad partierna lovar. Och även om dom lovar så håller dom det sällan. "Mer jobb! Alla ska vara sysselsatta!"

Det är en lögn. Några måste vara arbetslösa för att ekonomin inte ska kollapsa. Eller nåt. (Uppdrag granskning). 

Jag har haft för avsikt att kolla upp de frågor jag anser viktiga - t ex eu, euro, skola, äldrevård, sjukvård, integration och invandring, bränsleskatt osv. Men jag fastnade i en bok. Och med Svante. Och sen for vi till stan. Och sen såg jag idol. Och tiden flög. Också plockade jag fallfrukt. Också åt vi middag. Och så strök jag mina mörkläggningsgardiner. 

Eller jag är inte klar än. 

Men imorgon är det val.
Och jag vet inte vilket parti som är bäst för mig. Bäst för Sverige. 
Valkompassen litar jag inte på. 

Jag litar inte på politiker. Varför blir inte smarta människor politiker? 
T ex i Umeå. 

Vi spenderar alla skattepengar på att bygga en "kulturväv". Medan skola och omsorgen bara dalar. 
Vi plockar bort hundlatrinerna. Alla. Inser att det kanske var dumt och sätter upp hälften. 
Laga vägar? Skit i det. Bygg ett nytt badhus trots att vi redan har ett!

Jag tycker att folket borde få vara med och bestämma lite mer. Inte bara bestämma skit för att majoriteten tyckte att just dom verkade smart. 
När det handlar om något så stort och kostsamt. 

Nåja. Ska väl stryka min andra gardin, och plocka av bordet.

För du har blivit luuuuurAd

Kringelkrångel. 
Vi har fått en påminnelse från GE moneybank. Avbetalning på en kredit, som vi inte har. Eller... Ja det står inget på fakturan, för vad det är - men vi vet ju att det är för torktumlaren som vi fick i julklapp.  Men den var ju betald. Men för att få garantin för det så var man tvungen att ta det via deras .. 
Ja hur det nu var. Den är ju betald. Men dom vill att vi ska betala av det ändå. Det är ju någon som har gjort något kopiöst fel någonstans. 

Jag misstänker att det blir en stadsresa idag. Till Mats-Åke på teg. Så jag ska börja med middagen. 

Vilken jävla skitvecka. 
Vi blev ju pålurade nytt elavtal. Av kundkraft. Så nu är vi bundna i ett år på ett elbolag med rörlig elkostnad. Kul!! Not! Det kan ju bli hur dyrt som helst! Vi får leva i mörker med sänkt pumpverksamhet. Bara så vattnet inte fryser... 
Det blev vi uppmärksammad av i måndags. Och vi är ju bunden till det nu då. I ett år. För kundkraft har två veckor ångerrätt - och innan dess får man ju ingen faktura. Jävla bajsnissar. 
Elbolag borde ha telefonförbud. Ja, jag tycker det är elbolagens fel, för min andra hälft gick ju bara efter det dom sa. Och det lät ju bra. 

Men. Tips från coachen. 
Använd elskling. I lugn och ro. Jag säger alltid det, att jag vill titta över det i lugn och ro och bestämma mig sen. Så hinner jag sätta mig in i det och inte binda upp mig på ett skitavtal som kan kosta hur mycket som helst. 


För ni vet väl hur kundkraft funkar? Dom väljer det bolag som är billigast just nu. Så när det bolaget har "tillräckligt många kunder" så kan ju dom öka priset igen - för att det är så dom tjänar pengar. 

5 tidningspunkter.

Jag tror jag är för smart för att läsa tidningen.
Eller för besserwisserig.

1. Det enda politiska jag följer inför valet är rubrikerna i tidningen. Och utifrån rubrikerna har jag uppfattat det som dagisnivå. Istället för att lyfta fram vad som är bra med ens egen politik så håller man på med "aaaahmenduråååå?!". Det jag kommer ihåg från valrörelsen än så länge - och nu har jag förvisso ammningshjärna och kommer ihåg saker i typ 7sekunder - är att Löfven blev arg över lådan. Vilket väl är förståeligt, sätt Reinfeldt i en grop istället. Why not liksom? Alla partier kastar skit på Åkesson - även fast han är den enda som är modig nog att ta upp det här med invandring, vilket ju är det enda han vinner på också.
Och, för att vara ärlig, anledningen till att det kommer upp så mycket skit om SD är ju för att man gräver så oerhört i alla SDares historik. Lusläser bloggar, stalkar på stan för att höra om dom säger något opassande osv osv. Gör samma med alla politiskt aktiva, S - M - KD - V osv, så ska ni se att det kommer att komma upp en hel del illaluktande korvar. Och nej, jag sympatiserar inte särskilt mycket med SD. Men dom har väl en och annan poäng. Och jag hoppas att jag slipper rassekortet nu, för det är det man brukar åka på om man på något vis erkänner SD som intelligenta på något plan.

Jag tror förövrigt inte att folk längre vet vad det innebär att vara rasist. Men det kan jag ju ta i ett annat inlägg. För det här skulle ju handla om min besserwisserighet gentemot tidningar / folk som kommenterar tidningar.

2. En personbil voltar ner i Umeälven. En person hittas död i bilen, men personen i fråga kan inte identifieras. Två frågor uppstår, såklart, för mig. Fanns inget körkort? Inte? Nähä, men vem står bilen registrerad på? Då kanske man får fram en identitet på så vis. Kanske. Jag vet inte. Jag kan ha sett för många kriminalfilmer. Men om bilen är registrerad på Åke, 56, från Lycksele. Och bilen var påväg till/från lycksele - den avlidne i fråga är en man i 55årsåldern så kan man ju kanske ringa till någon anhörig och höra om dom har hört av Åke något. Eller ringa Åke? Hur svårt är det att få fram lite info i dessa dagar. Men det är klart, dom måste väl vara lite delikat också, och inte oroa eventuella anhöriga alltför mycket.

3. En person blev attackerad av en björn! I skogen! Oh my god! Nu ska björnen avlivas. Och under artikeln så är det folk som skriver att "det är klart den ska avlivas om den oprovocerat attackerar en bärplockare". Vilket ju är kul, för i artikeln står det att kvinnan var ute för att räkna träd, och i rubriken till samma artikel bärplockare. Kul jobb förresten.
Men vadå oprovocerat? Det kanske var en björnhona med ungar. Den kanske försvarade sitt mat. Den kanske försvarade sitt ide - i väldigt god tid förvisso (eller när går dom i ide?). Är man i skogen kan man väl inte säga att den kanske går till attack oprovocerat.
Om den stod och åt i blåbärsriset och hon kom för nära. Om björnen tidigare stött på en älghund och taggat till då. Om hon bara råkade smyga sig på björnen. Jag tycker väl att den som blivit attackerad borde få avgöra ifall björnen utgör en risk för andra människor eller inte. Kanske var björnen skadeskjuten? Finns ju dom som inte rapporterar in sånt också - om man tror att det inte tog. Eller om någon är ute och tjuvjagar, finns såna också.
Varför ska björnen dö undrar jag. Visst, kolla upp björnen så den inte är sjuk eller skadad eller så men annars reagerade den väl bara instinktivt.
Förvisso, vad gör en björn mer eller mindre i dom norrländska skogarna.

4. För att fortsätta ovanstående - en annan kommentar skyllde den minskade älgstammen på att det finns alldeles för mycket björn och att dom som inventerar björn i dagsläget är inkompetenta och borde ersättas. M.
Kan det vara så att älgbestådet har minskat för att man skjuter ganska mycket älg - varje år? Man skjuter ju praktiskt taget bort två generationer varje år. Du får skjuta en ko, och en kalv. Ja - kalven växer ju inte upp då och producerar vidare och kon kan ju i sig inte reproducera vidare från döden heller.
Viltstängsel påverkar också. Viltolyckor. Tjuvjakt - JA det existerar även i Sverige. Vad sägs om att pausa älgjakten ett år? Gå ut i skogen och bara titta på älgen och konstatera att den finns. Om det har blivit så överpopulerat med björn så borde det ju ses en hel massa björn nu för tiden också, men det har jag då inte hört något om.

5. Det blev mycket lokalt nu, men den här mordbranden. . . Hur jävla dum i huvudet får man vara? Man har en beef med någon i huset, så man bryter sig in - häller ut bensin - och tuttar på utan en tanke på att branden kan spridas och bränna ner hela kvarteret. Hela jävla umeå om man har riktigt otur. Någon kan brinna inne. Någon kan dö! Hur jävla dum är man inte om man inte fattar det? Nu dog ju visserligen någon. 2 katter brann inne :(
Jag är på allvar orolig över vart mänskligheten är påväg.



candykingen

Jodå, det gick bra igår.

I den bemärkelsen att jag lyckades amma och byta blöja på lillen utan att någon blev märkbart upprörd. Men det är klart, inne på waynes fanns det ju en som drog 100 gånger mer blickar till sig. Jag och maria kom fram till att det inte var en kjol hon hade på sig. Det var ett skärp. Jag sa att den var på gränsen för kort, men vi enades om att den förmodligen passerat gränset med ca 5 cm.
Och lilleman grät ingenting, han var vaken till stor del av tiden men han låg tyst och nöjd nere i vagnen. Ungefär tills vi kom till jysk, då var han lite missnöjd stundvis.


Själva shoppingen gick väl sådär. Kom hem med massa grejer som jag egentligen inte skulle ha, och handlade inte det jag skulle ha. Dvs en rullgardin eller mörkläggningsgardin. Men jag vill inte stressa fram något, och bara köpa första bästa. Det ska vara en snygg mörkläggningsgardin serru. Inte bara svart. Hittade en grön på rusta, men grönfärgen var inte helt i min smak. Och priset på en längd! Inte att leka med. Nä då ska man hitta en som man verkligen vill ha.
Också var vi på Clas Ohlson för att köpa likadana ramar som jag redan har. Tror ni inte att det inte fanns då. Dom skitnissarna. Inte en enda fyrkantig ram fanns det. Eller jo, alla var väl fyrkantiga. Kvadrat menar jag. Alla sidor lika lång. Tänkte väl beställa fler bilder i framtiden, från printasqare. Man framkallar sina instagrambilder. Superawesome! Och det finns ingen som har likadana tavlor som du då.

Så var det ju den rackarns matmarknaden, som var mest godis. Kom hem med engelsk fudge - vissa bitar var ju ärligt talat bättre än vissa. Och italiensk choklad. Åh, den är snygg, den luktar gott och den är såååååååå god!
Jag smakade bara spetsarna (det är skuret som tårtbitar) och alltså.... hade jag inte haft någon slags självbehärskning så hade nog hela lådan åkt.
Men det kostar ju. Fudgen kostade 29;-hg. Jag köpte ca 900g måste det väl blivit, för det landade på 203kr. Och chokladen kostade 32;-hg. Och det blev väl ungefär samma där. . . Men när det gäller chokladbitarna så är det absolut helt klart värt det. Jag skulle nog säga att dom kan ta ännu mer. Den var helt makalös, men jag gissar att den är ganska maffig att trycka i sin helt själv på en gång ^^ Vilket väl kanske är tur.


I morse gick jag till öppna förskolan, klev upp i tid och gjorde oss i ordning och lallade iväg för att vara där hyffsat tidigt för engångsskull. Nä, men då var det ju såklart stängt då. Dom sätter in ljudplattor för att sänka ljudnivån där inne, vilket ju är helt kanoners. Dom har sagt att det kommer ske, men inte när. Eller dom har inte vetat när, för vissa är lite dåliga på att kunna informera om sånt. Igår vet jag att det skulle vara stängt, för utbildning eller nåt sånt.
Nåväl, jag fick en promenad. Gick och handlade. Har kört en tvättmaskin. Myst med Svante, sovit en stund. Gjort lunch, gjort lunch nr2 (blir middag sent så då behövs flera luncher). Plockat ur diskmaskinen, jagat flugor. Efterlyst sällskap på facebook, men ingen ville tydligen - eller hade tid.

Så nu funderar jag på att kanske tvätta en tvätt till. Kanske se en film. Svante snarkar, och jag håller på att flyta bort för att det blir 100 grader när solen har lyst vid matplatsen. Det är rent vidrigt.

Lite övernervös kanske

Jag ska på stan idag, för första gången sedan... Ja. Det har nog inte hänt i år, och definitivt inte sen Svante ploppade ut. Jag känner mig lite nervös, och det känns jättelöjligt. 
Själva gå med barnvagn i stan är jag väl inte så orolig över, det är väl mer innehållet i vagnen som kan vara något oberäknelig ibland. 

Och det här med amning. Jag vet att man får amma offentligt. Överallt där jag får äta får mitt barn äta enligt lag. Det är mer det här att jag inte känner mig helt komfortabel med att snöra fram mjölkfabriken framför en massa folk. 

Och på stan brukar det ju vara en massa folk. Särskilt kanske idag, då det dessutom är internationella matmarknaden. 

Sen anledningen till att jag ska till stan är att jag inte direkt har några bra kläder att amma i. Jag har inga amningslinnen eller så vilket ju underlättar en hel del. Kan jag tänka mig. 

Sen är det det här med blöjbyten också. Finns det skötbord gratis någonstans? Han brukar inte vara nöjdast när det är alltför klibbigt. Och mysesjuk brukar han vara också. Så jag kanske måste plocka upp honom ur vagnen. Så hur klär man honom då utan att det blir för varmt eller kallt....



Går det bra idag så kommer jag våga igen. Går det dåligt låser jag in mig hemma tills han är stor nog att klara sig själv^^ 
Skämt åsido, jag tror jag är mer nojjig än jag behöver. Jag tror jag kommer vara den som besväras mest om Svante gråter. Jag har för mig att Umeåbor är rätt toleranta. 

Det löser sig. 
Problemet är att han har sovit sedan 20.30 igår, vaknat, ätit 2 gånger och somnat. Han var vaken då jag duschade, men nu sover han igen. Kommer han alltså vara vaken hela tiden i stan? Jag hoppades att han skulle sova i vagnen hela tiden, för det är då han är snällast ^^ 

Och en sista grej jag är orolig över är folk. Förkylt folk. Jag har i te varit ute mycket men nog fasen är det någon okänd som har stuckit in huvudet i vagnen när jag inte tittat. Vissa saknar helt respekt. Kanske får ha han under täckning hela tiden ^^ 
Sen flyttar folk inte på sig om man kommer med vagn. Jag förstår inte vad det är för fel på folk ?! 

Maria får vara mitt moraliska stöd så jag inte bryter ihop idag! ;)

Burträsk

Igår var vi ju i burträsk också, åka bilen är ju himmelriket för lilla Svante. Han sover som en stock oftast. 

Blev bara att åka till mamma direkt, mormor kände sig inte kry så det skippade vi och likadant så var chrillos förkyld så då håller vi avstånd ^ 
Men det var trevligt hos mamma också, känns som vi bara fikade och åt. Först fick vi blåbärspaj, sen grillat och blåbärspaj igen. Vår nyttiga satsning går sådär. Kan man väl påstå? Ny vecka, nya tag. 

Tant Eva var förbi när vi var hos mamma också, för att titta på lilleman. Och presenter, jättefina kläder från Kappahl ! Vår lilleman kommer ju bara vara den stiligaste på kvarteret för all framtid! 

Efter middagen åkte vi till pappa, på väg hem. Men där blev vi inte långvariga för att Svante var så himla trött, han bara skrek så det nästan klirrade i fönsterrutorna på kåken. Han var så arg/ledsen så vi var tvungen att åka hem. Och vi hann typ bara sätta in han i bilen så blev han lugn.... 

Vi får åka dit tidigare nästa gång. 

BVC

Vi var på BVC idag. Läkarkontroll, allt såg bra ut förutom att naveln behöver lite hjälp på traven, så på måndag ska vi dit igen och ... Göra nåt? Dom kunde inte göra det idag för att det var slut.. Det dom behöver för att göra det dom nu ska göra... 

Längd och vikt och huvudomfång togs. 60cm, 5800g och 39 runt huvudet. Dom tyckte att jag skulle ha han mer på mage. Men han blir ju så arg, lillkillen. Man ser ju inget då^ 



Jag bjöd oss på middag

Jag ringde mamma kring lunch och berättade att dom bjuder oss på middag imorgon. Grillat, tydligen. 

Vi har bara ätit grillat 2 gånger i sommar. 2 gånger max. Vilket innebär att det troligen är bara 1 gång. Och ingen gång har vi gjort det själv ^^ 


Idag lyxar vi till det med fläsklägg. Rogers kompis var också inbjuden, men det lät som att det skulle bli pizza för honom istället. Hur kan man välja pizza framför fläsklägg, det är för mig ett under. Särskilt om man blir bjuden, pizza kan man ju köpa vilken dag som helst ;) nåväl blir mer över till oss!

Liquid Elin

Jag fattar inte hur det, återigen, blivit så varmt i vårt hus. 26 grader och jag håller på flyta bort. Man får väl lägga på någon grad för anmaningshormonerna. 

Ser nästan fram emot vintern. Minus snön. Fast jag tror det kommer bli en extremt kall vinter - då det nu varit en extrem sommar. Så då kommer jag väl gnälla då också. 

Pffft och vi som funderade på vintertäcken för bara någon vecka sen ^^

Men han sover tillslut

Åh så lilleman varit på dåligt humör idag. Man har knappt fått ens tänka tanken att lägga ifrån sig honom. 

Gaser. Mycket gaser tydligen. Jag har sovit en stund och rogers vän var förbi. Han kunde inte riktigt tro att det var unge herr Berglund som fes så hemskt.

Mmmmm, choklad

Häromdagen var världsbästa maria här och skämde bort mig. Presentkort, The, äppelmust och choklad med smak av lakrits.Det är ju fredag idag, så kanske unnar mig det ikväll. 


Ja, Svante fick också sin beskärda del - 2 supersöta pyjamaser och Sophie le girafe (tuggleksak när han börjar få tänder). 
Och bara dagen innan så var svärmor förbi med lite (mer) kläder till Svanteman. Han kommer då inte behöva gå byxlös, eller krypa. 

Men han är inte bortskämd, han är bara väldigt väldigt söt. Och lite mer omtyckt, som man brukar säga ^^

Och på tisdag blir det nog en shoppingtur, med världsbästa maria. Måste skriva en inköpslista tills då. Och mäta sovrumsfönstret. 


För jag är ju lite socialt.. sär.

Kan väl säga som så att tårtan blev utomordentligt bra, om än något stor. Men den strök med, liksom alla kakor. Även om det typ var jag som åt upp alla dagen efter. Undra på att jag har börjat gå upp i vikt igen. 
Nu blir det till att skärpa sig. Inte banta, men man behöver ju inte äta kakor, paj och godis varje dag. Nä det är färdigbakat... Eller färdigätet socker.


Jag kan ju försöka inbilla mig det iallafall.


Har varit på öppna förskolan idag. Spädbarnsmassage, och en liten sångstund efter, och sen häng. 
Har känt igen en som tusan men inte riktigt kunnat placera hon. Med mitt jobb så vet man aldrig om det är en kund, någon som man bara gick gymnasiet med eller.. Också är man för  kass för att fråga också. Men det visade sig vara ännu en burträskare, I'm not alone! Men hon försvann innan jag hann prata mer med henne, jag är för dålig för att prata över halva rum med andra ljud. 
Ibland undrar jag om jag har något fel med öronen. Eller om det är koncentrationen det är fel på, Är likadan i telefon också. Går inte om det är för mycket ljud.

Men min igenkänningskill börjar alltså försvinna. Om jag inte kan känna igen en typ jämnårig från samma samhälle. Som dessutom bara bodde ett stenkast från hem nr3 (mammas sambo)... 

Jag skäms nästan. Eller inte ens nästan. 
Men hon visste vem jag var iallafall. Sen om det är bra eller dåligt får vi väl kanske erfara framöver ^.^ 

Happy B-day to me

Jo men... Klockan är strax efter 12 och jag har snart gjort allt jag skulle på hela den här dagen. Kanske kanske att jag gör en till sats med äppeljuicesafttjollahopsanhej. Ska se om jag hittar något okomplicerat (det jag har är ganska enkelt också). Men kanske ännu mindre komplicerat. Kanske går bara koka äpple och vatten och frysa in och få äppelkoncentrat? 

Men men, klev upp 6.30 för då tyckte Svante att det var godmorgon på riktigt. Så då klav jag upp, åt frukost.

Hängde upp gardiner i matplatsrummet/köket. Var förstås tvungen att stryka dessa. Sen har jag stoppat tillbaka "pyntet" i fönstret. 
Har gjort fläskpannkaka så Roger hade lunch. 
Har bakat marängtårta. Eller den är i ugnen just nu, vi får väl se skicket på den då den kommer ut. 
Har tvättat 2 maskiner med tvätt. 


Så jag ska torka golven, och renbädda sängen sen har jag gjort min lista. Och, koka mer äppeltjosan. Om det finns något bra recept. 

Ja just det.
Sen fyller jag år också. 


RSS 2.0