Fridag.

Jag kan inte förstå hur det kan vara så svårt att stiga upp på morgonen .. när man inte har något att stiga upp för. Missförstå mig rätt här nu. Jag menar när man inte har något planerat.

När jag jobbar så är det enkelt, oftast iallafall, att kliva upp. 4.30.

Men när jag är hemma, inte har något planerat, då är det ett projekt utan dess like att ta sig upp före åtta. Svante är ju fantastisk på så vis att han låter mig sova till halv tio i många fall. Då ska han såklart istället ha mat på natten.

Jag ska försöka, se om det funkar, att få honom att kliva upp före sju. Lika bra att vänja honom, för det är inte länge kvar till dagis tänker jag. För om han vaknar tidigare så får han mer tid till lek - vilket kanske får honom att sova hela nätter istället. .
Det vore fantastiskt, för ska man börja jobba och ändå måsta kliva upp 2 och ge honom mat så... det funkar väl i någon vecka, men man orkar ju inte i längden.



Jag tänkte förövrigt ringa försäkringskassan, men det är svårt när att prata i telefon när man har en vilde som ska vara överallt samtidigt och gärna delta i samtalet. . Så jag tänkte ringa när han sov, men så vaknade han precis när jag var klar att slå numret. Typiskt.
Så jag tänkte att jag ringer när Roger har kommit hem.

Tror ni inte dom jävlarna har telefontid fram till 16 då. Rackarns. Får ringa på måndag då. Och verkligen se till att ringa på måndag. Kanske när Roger är hemma på lunch.. Om jag är hemma då. Får försöka lösa det på något sätt.

Tisdag

Klev upp kvart i 6 i morse för att måla panelväggen i hallen. Varv 2. Spontant känns det som att det kommer behövas 4 varv. Men jag ser väl ikväll då jag ska slabba på det tredje lagret. 

Har en tvättdag annars, sen vi köpte två tvättkorgar har jag hamnat lite efter. Man märker inte när det är dags ^^ 

Så det roar jag mig med. Ska renbädda Svantes säng också. Han har fått massa prickar överallt. Insektsbett, vattkoppor eller så är det något annat. Men det är ändå dags att renbädda, men man undrar ju vad det är. Har för mig att vattkoppor är mer vanligt på vintern?

Vecka 25

Ny vecka, nya äventyr. 
Den här veckan har jag jobbat. 5 dagar, midsommarveckan på Ica Maxi. Var ganska nervös där ett tag, kommer jag att ha glömt hur man stiger upp, kommer jag ha legat av mig, kommer jag att känna någon över huvudtaget? 

Många nya ansikten. Ganska omflyttade hyllor. Inte just på "min" avdelning, men typ allt annat. "Var är det?". Eehh vänta en stund här bara. 

Träffade Wilma och Charlie. Mammas sambos moster med man. Kände igen ganska många stammisar också.
Vissa saker behövde jag tänka igenom litegrann. Logga in på datorn, kolla lagerstaus osv. Men det kom sakta men säkert tillbaka.  Nu är jag mer orolig över hur det ska gå när jag är tillbaka på riktigt. Sista veckan i augusti. 

När jag ska börja beställa. 
Hur gjorde man det? Vad är nytt? Vad säljer? Jag får köra som jag minns det. Kommer börja köra hårt ut också. Måndag, ledig tisdag. Det är ju helt underbart! 

Har känt mig ganska mör i veckan. Måndag till onsdag har jag haft så sjukt ont i kroppen. Torsdag gick det ganska bra, och sista dagen, fredag, kändes det såklart helt fantastiskt i kroppen. Sömnbufferten var ju inte så påfylld dock. På fredagkväll när vi kom hem från midsommarfirandet så räknade jag ut att jag sovit 8 av 60 timmar. Vilket alltså är lite mindre än jag får sova en normal natt. . 

Umeå kommun = SIV.

Jag känner att jag blir lite såhär lagomt less när man ska göra rätt men det händer som ingenting. . .

Jag ringde till Umeå kommun för att höra huruvida jag skulle anmäla, eller ansöka om bygglov. Jag fick svaret maila, samt en mejladresss. Okej. Knåpade ihop ett mail, ett väldigt lätt mail, det här tänker vi göra - bygglov eller anmälan?
2½ vecka senare. Fortfarande inget svar. Man blir ju lite putt. Gick in på deras hemsida, hm. Chatt. Skickade iväg ett meddelande. Ring eller maila, fick jag till svar. Med en annan mejladress.

Underligt, tänker jag, och skickar ett till meddelande. Är det den här - eller den som står på hemsidan och som jag fick tidigare som gäller?
Svaret? Den andra är nog gammal, vi ska kolla upp det.


...

...

...

Behöver jag säga mer? Jag kommer bli fantastiskt arg om jag inte får ett svar i veckan. Och en arg elin är ingen vacker syn. Problemet är att jag sällan tar ut min ilska på de som förtjänar det ! . . .

Fattar inte varför kommunen ska måsta lägga sig i överhuvudtaget ändå. Det är väl min buissness vad jag sätter för beklädnad på huset osv. Dessutom ska dom ha en avgift för att bara säga ja eller nej. Okej om man bor i ett område med viss historiskt värde, eller i en kåk som är 100+. Men min är ju från -67, det är inget historiskt alls med den förrutom att den tydligen är värd 15 miljoner om man ska lyssna på tanten som byggde det med sin man. Var är guldet gömt, undrar jag?

Tycker faktiskt att kommunen inte borde bestämma så mycket. Ja visst, vissa regler - så nära tomtgräns, inga neonfärger osv osv, men ... när man bara vill byta från en hälsoskadlig till en vacker tegelliknande....

Det värsta är väl egentligen att det ska ta sån tid.
Dom vet att dom kan "slappa" för det är inte direkt så att man kan vända sig till något annat företag eller så. Umeå kommun kan man väl säga är inte särskilt serviceminded. . .

RSS 2.0