Onsdag

Dag 1 av 7 av denna tillfälliga ledighet. Jag börjar om att jobba igen på onsdag nästa vecka. But why, kanske ni undrar. Du hade ju fasen nyss semester, kanske ni menar.
Onsdag och Torsdag, alltså idag och imorgon, är mina "naturliga" lediga dagar. Lördag ska vi på bröllop och söndag kommer vi att vara bakis (helst inte kanske). Så jag tänkte såhär: Ska jag vara ledig två dagar (idag&imorgon), jobba en dag (fredag), vara ledig två dagar (lördag&söndag), jobba måndag för att vara "naturligt" ledig igen tisdag. 
Nä, tänkte jag. Jag fyller ju dessutom år på fredag, och jag har en massa föräldradagar att ta ut. Så jag tog föräldraledigt fredag&måndag, med en 2dagars semester där på lördag&söndag.
Resultatet blev alltså 7 dagars ledigt efter 6 arbetsdagar. HA! 

Idag har jag dock inte alls så mycket tempo eller ork eller lust. Jag funderar på vad jag ska äta för frukost, och om jag ska bemöda mig att göra något idag. Jag skulle vilja fortsätta stöka och bli av med lite grejer som känns överflödiga. Jag skulle vilja få upp den där hyllan i Svantes rum, samt de tre hyllorna jag köpte med intention om att förvara Svantes böcker på. 
Jag skulle också behöva åka på Ica, men för tillfället kommer jag banne mig inte ihåg varför. 
Jag skulle även behöva rensa lite bland Svantes leksaker, plocka bort sånt han inte leker med, saker som han har "växt ifrån" och kasta sånt som är trasigt. 
Jag skulle också behöva dammsuga och torka golven. Jag skulle behöva städa i källaren så att våra fantastiska - lånade - träningsmaskiner inte står och trycker längs väggen så man kanske faktiskt kan använda dom igen.

Vårt lilla bygge

Ja alla intresserade. Vårt lilla farstukvistbygge går ju inte i en rasande takt. Vårt mål var ju att vara färdig med taket på farstun innan semestern. Eller mål, vi hade väl hoppet uppe iallafall. Såhär en vecka efter att semestern är över så är vi fortfarande inte riktigt klar. Roger och en kompis gjorde färdigt grunden till taket för andra gången igår. Idag var Rogers bror förbi och inspekterade och gav oss beskedet att det måste göras om. Igen. 

Och så har det väl ungefär varit hela bygget. Men det blir rejält gjort. Men vi har fått backa några gånger och göra om saker vi gjorde tidigare. Så är det väl när man inte är någon byggare bob. Man lär sig hela tiden. Men det blir nog inget nytt tak i år, och vi funderar på om vi ska lejja för att göra det. Ska vi göra det själva så känns det som att det är något försent för att börja på det nu. 

Sen är det ju enkelt också när man får jobba ungefär 2timmar på kvällarna. Svante somnar ibland närmare 20, och då är det inte så mycket tid kvar. Vi lämnade bort busen en helg och fick upp stolparna och den bärande konstruktionen för takstolarna iallafall. Den helgen fick vi en hel del gjort. Och vi har väl resonerat lite så att man kanske inte kan jobba hela semestern, i synnerhet när man brukar ha det jobbigt att orka med på hösten när det blir mörkt. 

Första arbetsveckan efter semestern gick ju förvånande bra iallafall, om än några motgångar. Men det är ju bara 10 månader kvar tills nästa semester.. Men jag tänkte att jag går ut mjukt, så nu nästa vecka jobbar jag bara måndag och tisdag, sen tog jag ut lite föräldraledighet och semester... 
Och där i början av oktober blir det ju Stockholm med jobbet. Jag ser fram emot det, samtidigt som jag bävar en aning. Jag samlar mycket av min energi när jag är ensam då jag inte är natúrligt social, vilket innebär att den veckans "vila" kommer att gå bort när man ska spendera hela helgen, både dag, kväll och natt med arbetskamrater. Första gruppen åker om bara någon vecka, så man kanske får en insikt i vad som kommer att ske iallafall på resan. Jag vill ju även gärna ha en gnutta koll på vad som ska ske.... :)  

RSS 2.0