Kaos .. igen

Idag har jag tagit itu med lådan med Svantes urvuxna kläder som Elise inte kommer att ha. Pga blå, eller pojkiga. Vi har ju sparat ALLT Svante har ägt (nåväl, inte sånt som gått sönder såklart) men nu har jag börjat rensa. För några veckor sedan tog jag upp alla flyttkartonger med kläder, jajjamen KARTONGER - flera stycken! - och gick igenom vad Elise kan tänkas kunna ha och vad som absolut skulle bort. 
Sen har den här bortkartongen bara stått inne på kontoret och hånat mig för att jag inte har orkat ta itu med den. Men idag, plötsligt händer det. Så nu har jag ett antal annonser ute på den lokala facebooksidan och har fått några napp. Det är ju alltså riktiga fynd man kan göra, så jag fattar inte att det ändå går så trögt. 

Jag är ju förvisso själv ganska dålig på att köpa begagnade kläder. 

Häromdagen fick vi också en halv ullaredskasse med skor från Rogers systerdotter också, som ska gås igenom. Samtidigt som vi har en hel flyttkartong med Svantes gamla skor. Jag kanske får ta upp den igen och sortera skorna i storleksordning som sist och se vad vi behöver ha kvar egentligen. Det känns ju faktiskt lite roligare om Elise får ha lite tjejigare skor istället för spindelmannen och åter spindelmannen. Vet ni förresten hur stor en ullaredskasse är? Det är ungefär som tre stora Ikeakassar - fast i en. Helt makalöst. Förstår ni hur mycket skor det är ?! 


Jag får typ ångest av att ha så mycket grejer. Vi har hela källaren (nja) full med grejer som vi inte använder, som vi har tänkt he bort men inte tagit itu med. Det står en tom byrå i vår walk in closet som vi hade Elise kläder i när hon var miniminst, men sen köpte vi ju en ny byrå till Svante när han skulle byta rum. Hursomhaver, den byrån väger bly, men jag har tänkt att vi ska ta ner den i källaren och ha den teven på. Men då måste vi först städa och ordna upp lite därnere så det kör som ihop sig och sen blir det ingenting av någonting... 

Och just det tycker jag är lite jobbigt. När det inte blir något. Av något. Man har bara massa tankar och idéer och borden och måsten och sen händer det inget istället för man vet inte var man ska börja. . 

 
Nä men nu kanske jag ska ta och försöka ta itu med det här kaoset jag har orsakat så att Elise kanske kan vara på golvet när hon vaknar. 

Ett år

Har väl inte hänt jättemycket sedan senast. Finns inte så mycket att skriva om, så en månatalig uppdatering känns nästan lämpligt. Vardagen har kommit tillbaka, det här varmare vädret har stannat kvar ett tag och det är väl först idag det har varit lagomt kyligt för mig och mina stickade tröjor. 

För två veckor sedan gjorde Svante entré för första gången efter sommarlovet. Gissa om han längtat, och tydligen även varit efterlängtad. Bästisen - som går full tid på dagis - hade väl frågat varje dag i åtminstone två veckor om det inte var dags snart för Svante att komma tillbaka. 

I söndags hade vi kalas för Elise, som fyller ett helt år idag. Funkar inte riktigt med kalas mitt i veckan, och igår måndag var det ju jaktpremiär så vi tänkte att det kanske passade bäst att göra bort kalaset innan älgjakten. Sen råkade det bara bli så att det blev på min födelsedag, så även jag fick mig några fina blommor. 29år. Är det nästa år man fyller vuxen? Jag känner mig fortfarande inte vuxen, trots att jag har två barn och hus och lån och hela kalaset. När börjar man känna sig vuxen? Det kanske löser sig när man kommer tillbaka till jobbet och inser att folk födda 2001 jobbar. Då känner man sig lite gammal.
Jag hade dock tänkt köpa en present till mig själv, då jag sett färdigt dom CSIsäsongerna jag hade hemma. Men tydligen så finns inte säsong 14 att köpa vad jag kan finna, varken svensk eller import så jag får väl forever leva i ovisshet eller vända mig till köp och sälj-grupperna på facebook och hoppas att någon tröttnat. Konstigt nog finns säsong 15 att köpa, men vad ger det att ha säsong 15 om man inte har 14. Man kan ju inte hoppa över en säsong ju! Eller?? Lite deppigt är det ju, men det löser sig säkert. Den finns säkert att streama någonstans, men jag skulle ju som vilja ha alla 15 säsonger ... när jag liks redan har de första 13 och det är en av dom bästa serierna jag vet. 
 
 

Nåväl.
Ett helt år. Ett tufft år. Räknade lite på det och kom fram till att vi under det senaste året haft 60 vårdbesök. Och då har jag räknat dom gånger vi varit inlagda som en gång, och totalt har vi varit inlagda i ca 5 veckor. Det blir ett snitt på ungefär 2 vårdbesök per vecka, om jag inte tänker galet. Eller ett vårdbesök ungefär var fjärde dag. 


Min hjärna är inte helt säker, men det låter rätt för tillfället. 
 

RSS 2.0