25/3

Jag tog personligt rekord i besök på öppna förskolan på en vecka i veckan. Jag har varit där 3 dagar av 3, men imorgon blir det nog inte för att jag smiter iväg till Burträsk med Svanteman. På lördag blir första natten han sover borta, och jag tänker att han väl kan få känna in omgivningen lite innan jag bara dumpar honom där ^^

Jag åker till Burträsk förutsatt att vi inte missförstått varandra, min älskade och jag. Om jag smiter till Burträsk innebär det att även bilen smiter. Vilket innebär att Roger blir utan och därmed måste låna en bil då han ska jobba i Umeå t ex.

Har betalat räkningarna idag. 14 000 ut. Och då är inte lånen betalda än. Men anledningen till att det blev en dyr månad är för att vi köpte nya innerdörrar med nya trycken = 9000. Alltid kul när pengarna knappt hinner landa på kontot innan man slänger iväg dom. Fast dom går ju till saker som är nödvändiga...ish. Tak över huvudet, mat och sånt. Visst kan man spara in på onödiga köp på Ica och sådär, men man ska ju leva också. Njuta. Inte äta nudlar och räkna ören. Så länge man får det att gå runt så ska man vara nöjd :)

Svantos

Igår var vi med vår lilla vilde till BVC. Eller vi. Jag, Roger jobbar ju som en blådåre. Han växer så det knakar, Svante alltså. Roger har jag ingen större koll på gällande längd och vikt...
Vår lilla heffaklump, som blir 8 månader nu på tisdag (??) den 24:e, mäter 73 cm lång och väger 9590g. Nästan 10kg!! Han har ju fått sin första tand också, så nu är det tandborstning också som gäller. I morse borstade jag TANDEN för första gången. Han verkade tycka om det. Det kittlar väl skönt av stråna. Men på tandkrämen står det ju att den inte ska sväljas. Men hur fasen får man ett så litet barn att spotta??

Han har ju börjat resa sig i sängen också. Han klamrar sig fast vid spjälorna och drar sig upp och om jag inte är vaken så står han och gör böneutrop rakt in i örat. (Spjälsängen står ju alldeles vid våran säng, på min sida). Men han är ju så söt att det inte går att bli irriterad. Skulle Roger göra det däremot så skulle det nog bli ett himla liv ^^

Sen börjar babyskyddet bli lite trångt för vår lilla heffis, så vi har kollat på bilbarnstolar. . Men hur vet man vilken som är bra eller inte. Frågade mina kamrater på fejjan, men det verkar inte vara någon som har en stol att rekommendera. Alla suger, med andra ord. Hahahah. Nä men jag tror väl inte att det säljs så många undermåliga stolar (såvida man inte börjar googla, för att då verkar det ju vara som att välja mellan pest eller kolera).

Min baby är snart ingen baby längre :( Snart är han 18 och flyttar hemifrån. Hemska tanke!

Tisdag

Jag är dagavill i veckan. Jag har onsdag idag, trots att det bara är tisdag. Veckorna springer bara iväg. 

Har varit på öppna förskolan både idag och igår, så det är väl dom tidiga morgnarna som gör det. Hade sån otur också att Svante sov hela natten igår, but I did not. 

Tror att vi kanske har plockat upp någon basilusk på öf. Jag har börjat få smygont i halsen och Svante är snorig. Å andra sidan är Roger inte helpigg heller, så kan vara han som smittat också ;)


Sömnlös i Sävar.

Alltså.. Hur lat får man bli egentligen?
Det är svårt att göra saker när man har lilleman, vilket jag ju har hela dagarna nuförtiden då Roger jobbar 13timmarsdagar. Man kan passa på att göra saker då han sover. Men då vill man ju göra sånt man tycker är kul som man inte hinner när han är vaken. Som att sova själv t ex. Eller spela lite. Eller bara vila upp sig.

Lilleman har sin första tandsprickning. En liten liten tand har börjat kika upp i nederkäken och han är helt omöjlig på nätterna. Jag får nog sova 1½ timme som längst åt gången. Sedan vara uppe med Svante i 30-40 minuter och sen repetera.
Men det är ju synd om honom. Men lite synd om mig också. Det är nog dags att avveckla ammandet helt, för gud nåde vad dom där små tänderna är vassa.

RSS 2.0