Sen sist.

Tänka sig att man överlevde jul och nyår! 

Blev inte den där sista jobbhelgen för året där i december. Först åkte Svante på magsjukan så vi blev kvar i Burträsk en dag extra. Sen körde jag hem på fredagaftonen för att kunna jobba helgen men när jag kom hem så kände jag bara att det inte skulle gå vägen. Jag sa till och med till Roger att hålla avståndet och att det var 99,9% sannorlikhet att jag skulle kräkas innan 22. Vilket också hände. 
Så jag sov på soffan. I fem nätter. Först för att jag var sjuk. Sen blev såklart Roger sjuk. Det var väldigt skönt att komma tillbaka till sängen sen kan jag lova. 
Och nu bråkar försäkringskassan om det. För att jag ansökte ju om tillfällig föräldrapenning för den 9:e. Och sen ansökte Roger om veckan efter, fram till 16:e. Dvs vi höll Svante hemma från dagis i 7 dagar. Men då fick vi brev idag att Roger skulle behöva skicka in läkarintyg för att "det krävs om man är sjuk mer än 7 dagar". 
Men lär er räkna känner jag rent spontant. Fredag till Fredag. Det är 7 dagar. Inte Mer. Inte Mindre. Och det måste dom ju kunna räkna ut själva att om man har angivit orsak magsjuka så är det även inräknat "karantändagarna", dom 48 timmar han ska vara symptomfri.. Så vi får väl ringa tillbaka och bråka en aning. Inte för att det kanske handlar om så mycket pengar, men rätt ska fan vara rätt och jag betalar skatt! Haha. 

Vi överlevde nyår. Inga raketer skickade vi, men vi har ju varit värst 2 år i rad så vi kände att vi skulle ge dom andra utrymme också. Tror nästan grannen våran var värst i år. På den här sidan ån iallafall. God mat, vi stod för efterrätten. Mastig som vanligt, men hallonmoussen jag gjorde på dom misslyckade hallonen blev ju rätt bra iallafall. Blev inte jättemycket kvar att trycka dagen efter. Tyvärr. 
Smördegsgrottor med röktskinkaröra till förrätt. Oxfilé med klyftpotatis och tomater med pepparsås till huvudrätt.. Också vår efterrätt några timmar efter, chockladmoussetårta med pistagenötter och maräng. Och hallonmousse, för att bryta av det hela med något fräschare. Fin kväll med bra mat, bra sällskap och helt mobilfritt. 

Svante sov en sen lunch och efter det så busade han och kusinen ända tills vi gick hem igen, kring halv ett på natten. Vilken kämpe! Men han somnade ganska omedelbart när vi la honom också. . 


Efter det har dagarna som flutit ihop. Vissa dagar har varit bättre. Vissa sämre. Förkylningen som dök upp i mellandagarna har som aldrig riktigt släppt taget. Jag har inte riktigt känt mig utvilad, och det börjar väl även märkas känslomässigt och i tankarna. När jag kör forden så sitter jag helt plötsligt på helspänn som om att jag körde Saaben som helt utan förvarning kunde släcka lamporna, tappa däcken eller dö i tändningen vilket resulterar i rattlås. Och det är liksom 2½ år sedan den mötte sin skapare. Eller vad man ska säga. 
Vissa dagar känner man sig ganska värdelös. Kass som inte ens kan... vad det nu handlar om. 

Men idag har jag haft en bra dag! Jag har fått latja på en annan avdelning av avdelningen. Sen ringde dagis. Svante var sjuk. Han åt väl som han brukar, men var lite snuvig, hostig och hade feber så om vi kunde komma och hämta hem honom... Så jag skickade Roger på det uppdraget idag, och imorgon blir det jag som är hemma med lillfisen. Får se vad vi ska hitta på.. om vi ska se Zootropolis för 23:e gången i ordningen. På 2 veckor. 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0