Fredag

Jaha. Då var snart denna dagen över också. 

Vi överlevde allt vad som hette vårdbesök och det var mycket väl behövligt att vara två föräldrar för annars hade det aldrig gått. Svantes ögonläkarbesök var först, 8.20, så jag börjar känna mig lagomt mosig i huvudet. Somnade väl ungefär någonstans mellan 22.30 och 23 efter att ha kollat att skötväskan var preppad och vagnchassit redo att stuvas i bilen. Elise vaknade 3 gånger inatt typiskt nog och klockan ringde klockan 6. Ska man rodda ihop det med två barn som behöver mat så krävs det att man har lite försprång.

Så jag var uppe 6, väckte Elise som ammade en stund. Kvart i sju ungefär gjorde jag i ordning gröt till mig och Svante, väckte Svante. Åt gröt, fixade till mig (det lilla jag fixar nuförtiden). Väckte upp Roger och Elise 7.05 ungefär, eftersom vi siktat på att åka halv. 

7.35 tror jag att klockan var när vi satte oss i bilen och brummade iväg. Bara lite efter schemat. Vi hade sån tur att det precis åkte iväg en bil från den annars överfulla parkeringen så vi fick en plats vid rätt ingång. Annars hade vi ställt oss på långtidsparkeringen - där man såhär års får typ ställa sig lääääängst bort för att det är för kallt för alla universitetsmänniskor och sjukhusmänniskor att cykla. Man märkte det så jättetydligt, eller Roger gjorde - jag var ju mest inne på sjukhuset medan Roger pendlade fram och tillbaka, så fort det blev väderväxling och det här varma gosiga höstvädret byttes mot nollgradigt så svämmade parkeringen över. Och det är ju inte direkt så att dom bygger mer parkeringar runt sjukhuset, nej dom plockar bort parkeringarna en efter en. 
Nåväl, vi hade tur och gick in och anmälde oss i receptionen och jadajada. När vi satt i väntrummet började vi fundera på om vi gått rätt. Hon i receptionen hade ju frågat om vi visste var vi skulle, och jag bara antog att det var samma ställe som sist. Men hon hade liksom ändå sagt "ögomottagningen också vänster" för att förtydliga.

Men istället för att förtydliga blev vi förvirrade. Vi satt ju i rätt väntrum, vi frågade en i personalen till slut, och fick bekräftat att vi var rätt. Men vi hade ju gått höger, sen vänster. Till det jag antar är ögonmottagningen - för barn. Det är liksom lite mer inrett åt det hållet så att säga. Så vi fick komma in, Svante fick läsa på en tavla bingostyle. Barn kan ju i regel kanske inte vad alla bokstäver heter, så istället får man hålla en bricka i handen och peka på samma bokstav som är markerad. Sen fick han kolla på lite bilder med diffusa bilder.
Vi fick först träffa en ST-läkare, sen en mer rutinerad... ögonspecialist antar jag. Hon skulle kolla sammarbetet mellan Svantes ögon och lite såna grejer. Skelning och sånt dom kollar. Roger kände igen henne som faaasen och frågade ju rätt upp och ner om han inte hade behandlats av henne en gång i tiden. Och förmodligen, då hon varit på samma ställe i över 30år. Det är ju beundransvärt. 
Mig kände hon igen, men kunde inte riktigt placera varifrån. Så hon blev ganska lättad, eller vad man ska kalla känslan, när det kom fram att vi varit där bara förra veckan med det andra barnet. Dom tog fram gåvoleksakerna och Svante tog samma sak som förra gången - en studsboll. Och det var då jag påpekade att "det tog du ju förra gången också, när vi var här med lillasyster". Han har dock lyckats slarva bort både en och två av dom där studsbollarna.
 
Sen fick han ögondroppar som vidgar pupillerna också fick vi vänta i 40 minuter (det var den biten som typ inte hade funkat, eftersom vi också hade tid med Elise på morgonen). Så medan Roger och Svante väntade på att dropparna skulle verka så lallade jag iväg till röntgenmottagningen för att få Elise´s hjärna ultraljudad. Vad dom bilderna visar lär vi väl få veta nån gång i en snar framtid. Eller det kan man ju hoppas iallafall.
 
Så vi var klar fem minuter efter att den tiden skulle ha börjat, då vi fick komma för lite tidigare. Så jag lallade tillbaka till ögonmottagningen och där satt dom snällt mina pojkar och väntade på att få komma in till ögonläkaren igen. Och fick komma in typ precis då. Timeing. 

När vi var klar på sjukhuset åkte vi ett ärende innan vi vände tillbaka över hela stan för att äta lunch på Maxi. Jag har mitt tio-kort gratisluncher, varav jag bara nyttjat en. Ja fyra nu då. Och det där kortet upphör att gälla i slutet av december, så jag måste ju passa på att nyttja det då. Särskilt idag när vi ändå var ute i lunchtid och det var riktig fredagslunch med rostas och rotsaker med bearnaise. Vad kan gå fel liksom, det var fantastiskt gott. 

Hem, snabbmata Elise och sedan iväg igen till nytt vårdbesök. Hörseltest för Svante, utan anmärkning. Förvånansvärt nog. Vi upplever att han hör väldigt dåligt, men det är väl selektiv hörsel då. Städa, sova. Nej det hör han inte.. Chips, popcorn, karameller. Hur lågt man än viskar det så.. jajjamen, det hör man. 


Nånå, ikväll har jag återvunnit och pantat. Nu ska jag se Idol. Jag har ingen klar favorit, men jag har gillat väldigt mycket av det Sebastian gör. Och Kadiatou. Men jag upplever inte att någon är väldigt mycket bättre än alla andra. Det finns ingen "självklar" vinnare, som förra året. Det här kan ju gå hur som helst.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0