Onödigt långt om två dagar

Jag har inte ännu blivit sjuk. Det kan vara så att jag inte kommer att bli sjuk heller. Hela jullovet kanske bara plötsligt kom ikapp och kroppen insåg att det kanske är jobbigare att ha två barn än bara ett. Särskilt när man också försöker rodda ihop något som ska försöka liknas vid ett fungerande hushåll. 
 
I morse slog det mig att jag kanske helt enkelt sover för mycket. Det låter helt befängt i och med att jag är uppe nån gång då och då på natten. I regel mellan 1-3, men ibland blir det så ofta som varannan timme. Yay! Men på morgonen sover (?) tjejen ganska bra, så då snoozar vi vidare medan Svante spelar på min telefon. Precis som jag sagt att han inte ska få göra. Saker förändras tydligen, när tiden går. Nuförtiden har jag dock ett krav. Han måste sova - HELA natten - i sin egen säng. Och det funkar oftast bra. Självklart finns det undantag då han får komma över t ex då han blir rädd, har ont eller känner sig sjuk. 

Igår kom han dock över redan.. tidigt. Rogers alarm hade inte gått av än iallafall, vilket också är en kriterie för när Rogers väckare går av så vaknar alla. Inklusive grannen och eventuellt dom på andra sidan ån. Det är hemskt. På riktigt. Jag dör lite varje gång. 

Jag driftade iväg lite där, jag kanske sover för mycket. Borde det ens vara möjligt med bebis och 4åring? Men på morgonen snoozar vi som sagt, Svante får ha telefonen som egentligen är förbjuden och lilltjejen sover - eller så ligger hon vaken men är väldigt nöjd ändå. När hon börjar känna sig hungrig dock, där kring 9-tiden då brukar vi kliva upp. Efter att hon ätit. Och det är det jag menar med att jag kanske sover för mycket. Jag kanske sover för länge? Ligger och drar för länge? Det kanske är därför jag blir så jädra seg.
 
Alltså. . . Hur mycket text om det här kan man skriva egentligen. Det är ju vansinne. 

 
Hursomhaver. Det känns inte som att det har hänt så mycket sedan sist jag skrev. Förskolan har börjat om, efterlängtat av såväl barn som förälder. med undantag att man måste stiga upp. Tidigt. "Tidigt". Det beror givetvis på vad jag har tänkt göra av dagen också, men igår klev jag upp 7 och gjorde mig själv i ordning. Gjorde gröt till Svante och mig, fick Svante att äta sin gröt, åt min gröt, letade fram kläder till Svante och la fram dom, letade fram kläder till Elise och la fram dom på skötbordet. Vek in lite kläder i garderoben, kollade om Svante ätit klart, borstade hans tänder och fick honom att byta om från pyjamas till kläder. Sen väckte jag Elise, bytte blöja och bytte från pyjamas till kläderna jag lagt fram.

Klädde på Elise overall och mössa och lägger i vagnen - oftast utan protester dock lite sura miner just den här morgonen. Fick Svante att lämna ifrån sig MIN telefon och fick honom att klä på sig overallen och hela utrustningen. Dubbelkollade i vanlig ordning att allt är av, allt är med. Gick till förskolan, lämnade Svante. Fridens. Första etappen av dagen avklarad. 

Efter jag lämnat Svante brukar jag ha tre alternativ. Gå hem igen och gör någon nytta i hemmet. Gå en promenad, och ha den överstökad. Eller gå till öppna förskolan och träffa andra vuxna, även om jag inte kan klassas som den socialaste. Vissa dagar är bättre än andra. 
Igår gick jag till öppna förskolan, det var ju trots allt närmare 16 minusgrader ute. Och dessutom terminens första öppetdag. Gick därifrån tidigare än jag brukar, mest för att Elise visade tendenser på att vilja sova och jag ville att hon skulle sova en längre stund = ville att hon skulle somna i vagnen. Gick hem, åt lunch. Rensade Elise's byrå på storlek 62 för att ge utrymme åt 68. 

Man kan säga att jag bara flyttade på problemet. Min mening är ju att jag ska sälja, och/eller skänka bort endel av kläderna, men just nu orkar jag inte det. Dels för att ingen ändå köper barnkläder i Sävar av någon outgrundlig anledning, även om man typ är hutlöst billig. Ja, det är väl om man har något väldigt speciellt. Så just nu har jag bara lagt kläderna i en icakasse i en annan garderob. Precis sådär som man egentligen inte ska göra för det blir bara kaos. Så att säga. 

Tog ut soporna. Tömde diskmaskinen. Vek in all ren tvätt från fraktbaljorna. Klädde på mig igen och gick och hämtade Svante. Väckte upp Elise och matade henne då vi kom hem igen. Löste lite korsord. Gjorde middag. Så var den dagen över i princip. 

Idag klev vi upp 10. Ja ni hör ju, vilket lyxproblem jag har egentligen. Kände mig lite seg och hade lite ont i huvudet och sådär. Ingenting lite alvedon och ipren inte kan lösa. Åt lunch (ingen idé att äta frukost om man kliver upp så sent), då blev det ännu bättre. 
Sen började jag stöka litegrann. Jag bar ner adventsljusstakarna i källaren igen. Jag hade redan plockat bort dom från fönsterna, men inte stoppat tillbaka i kartong eller burit ner. Så det kirrade jag idag. Har rensat Svantes byrå, kollat så alla kläder haft namnlappar och märkt upp dom som saknat + märkt hans nya kläder som han fick både jul och nu min och mammas senaste shoppingtur. Så strök på namnlappar och när jag ändå hade strykbrädan framme så strök jag Svantes två senaste pärlplattsfigurer. 
Sen har jag skrivit en inköpslista, eller påbörjat en iallafall, eftersom vi tänkte storhandla här någon dag i helgen. Men jag tycker det är skitsvårt att komma på vad man ska äta. Vad brukar man äta liksom. Hur äter man? Whaaaat. Jag blir helt förvirrad och hjärnan bara snurrar runt. Jag hamnar bara på falukorv, korv i ugn, korvstroganoff, makaroner och korv .. men vi har ju bestämt att vi inte ska äta så mycket korv, utan vi ska ju dels främst försöka äta upp det vi har i frysen och dels inte äta så mycket sk. "halvfabrikat". Men jag kommer verkligen inte på vad man -brukar- äta. Kyckling och ris. Men det kan man ju inte äta varje dag heller. Jag får nog ta livsmedel för livsmedel och typ jaha vad kan man göra med det här då: ish. Skulle verkligen behöva en typ inspirationskarta här känner jag. .. . . 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0