Lördag

Igår morse så kunde jag inte skillnad på höger och vänster. Jag satte linserna i fel öga, vilket resulterade i att jag såg suddigt (tydligen inte innan jag kom till jobbet) och stundvis dubbelt. Började fundera på om jag var full eller nåt. Efter åtta undersökte jag problemet genom att byta plats på linserna.
Mysteriet löst. Elin får bli lite mer uppmärksam.

Åkte hem. Gick på promenad med min mor och såg film. Eller jag vet inte riktigt vad jag såg för att vara helt ärlig. Gick isäng strax före tolv och somnade som en klubbad säl.

Upp i morse. Frukost och sen, helt på eget bevåg, ut och stapla ved. Terapi för själen. Det kändes bra och konstigt nog avkopplande.

Sen så har vi bjudit damerna på surströmming. Damerna är alltså mormor och hennes syster. Gott var det. Inte så nyttigt skulle jag tro.

Sen drog jag med mig mamma på promenad nu efter tio. 4km och mamma ville helst sova. Kul att man kan trigga varann iallafall.. :P

Mormors syster var impad över hur "liten" jag blivit.

...

Liten vet jag inte. Mindre ja, men liten? Nej. Finns fortfarande alldeles för mycket av mig i denna värld. Ändring ska det bli.

20 kg till innan jul? Jatack.


Sådetså

Jag bestämde mig i torsdags att det var dags att åka hem till skogen och hem till mamma. Dels för att det var längesen, 1dag sen i april. Och så ställer man det mot varannan helg tidigare.

Jag hade abstinens helt enkelt. Efter mamma, efter skogen, efter katterna. Efter lite lugn och ro. Och det passade ju utmärkt eftersom Roger ändå inte skulle vara hemma i helgen.

Fast då när jag ringde babe precis innan jag skulle fara så sa han att dom var påväg hem. Att dom kom hem fredagskväll istället för söndag.

...

Jag åkte till burträsk ändå.
Jag saknade helt enkelt mamma för mycket.


Lagom

Ibland önskar jag att jag var en sån person som obekymrat kunde berätta vad som helst. Prata om vad som helst. Säga ifrån angående allt, alla dagar.

Jag önskar ibland att jag var en sån som bara inte brydde sig om vad folk tycker och tänker. Frispråkig. Intressant kanske. Vältalad. Tydligt.

Men jag antar att det hade gjort mig till en annan person. Jag skulle inte vara den jag är om jag inte var den blyga, mediokra talaren jag är.

Jag har så mycket jag skulle vilja berätta. Som jag inte kan berätta. Saker som folk förmodligen inte ens skulle tro på. Hahahah.

Men jag har blivit bättre. Tycker jag iallafall. Även om jag vissa morgnar kanske borde heja bättre ur skägget.


En paranoid Elin coming up!

Seriöst. Ett stort hus. Ensam. Skenande fantasi. Det är fan ett under att jag inte har dödat mot själv än. Jag hör saker som förmodligen är blåst, bil, katt, fläkt eller nåt annat naturligt.

Det kan också vara så att ljuden bara finns i min lilla skalle. Och att ljuden ekar omkring där. För var man en gång börjat inbilla sig så är det förbaskat svårt att sluta.

Första helgen Roger var borta sökte jag igenom huset. För att vara säker. Jag hade ju sovit en stund, och ytterdörren var ju inte låst. Och jag tror hjärtat slutade slå 5 gånger för att det var mörkt och jag inbillade mig att nån yxmördare skulle hopp fram. Jag hade dessutom såklart tagit ur linserna, så alla skuggor var ju bovar. För såna kryllar det av här i Sävar. Särskilt i vår källare.

Ikväll var lampan i duschrummet tänt och dörrarna stod inte så som de brukar. Såklart skenar fantasin iväg, även om det finns en bra förklaring och dom var förmodligen lika igår men så tänkte jag bara inte på det. Lampa. Glömde jag säkert släcka igår, även om jag brukar vara petig med sånt.

Ja. Den som vill döda mig kan ju bara komma och knacka på fönstret så dör jag nog. Det perfekta brottet, för det skulle ju se ut bara som att jag fick en naturlig hjärtattack.

22år gammal visserligen. Men jag väger ju mer än man ska. Och det finns ju i släkten också.

Nä jag kanske ska sova så jag slipper oroa mig i onödan.


Humörsvängen fritt fall

Jag har haft en konstig dag idag. Jag har inte alls känt mig på topp och jag tror jag har sovit ganska dåligt inatt också. Igår när jag somnade hade jag nämligen 4 kuddar och 2 täcken, eftersom roger är bortrest i jobb. När jag vaknade i morse så låg tre av kuddarna på golvet på andra sidan sängen, tillsammans med ett av täckena.

Sen har jag ... som haft ett litet smygande illamående hela dagen. Och ont i huvudet. Jag kanske håller på att bli sjuk? Det har gått trögt idag iallafall. Och mitt humör har bara varit.. lågt. Stundvis ville jag lägga mig ner på golvet och gråta.
Sen åkte jag hem och såg nåt sorgligt på teve och fick gråta av mig litegrann.


Nu ska jag gå ut och stänga fönstret till garaget som av någon anledning är öppet. Sen ska jag gå ner i källaren och akta mig för spindlar och göra mig klar för sängen. As usual. Men jag kommer inte kunna somna när jag lägger mig ändå, men chansen är väl större om man faktiskt går och lägger sig ändå.

Och inte fastnar i något program på dumburken.
Åhnä. Om jag ska ge mig ut bland myggen då, och försöka stänga det där jäkla fönstret som av någon outgrundlig anledning är öppet. Hm. Finns säkert en bra förklaring.

Retro

Berättade jag förresten att vi fick sälja den där gröna retromöbeln som följde med huset? Vi hade lagt ut den för 4000 på blocket. Högstbjudande på Lokus.

Jag hade en tjej som var intresserad för tusenlappen ungefär men hon slutade höra av sig förra veckan.
Så igår ringde det en kille på blocketannonsen, 4000 tyckte han var dyrt men 3000 erbjöd han. Skulle hämta den idag om det gick bra och om det var soligt. (Öppet släp).

Sagt och gjort, Roger flög ner till Malmö i morse så jag är kungen här hemma nu. Så jag fixade, vi hjälptes åt att bära ut soffan och jag fick 3000 i handen. Gött.

Så nu är det lite tomt här i vårt sovrum. Jag vet inte om jag ska försöka övertala mamma om att komma hit med lite grejer från burträsk kanske, fylla upp. Mohahahaha.

Men det känns skönt att ha det ur världen iallafall. Och att vi ändå fick så pass mycket för den.


Tisdagkväll

Jag har sett färdigt filmerna jag höll på se för någon månad sen. Underworld. Vampyrer, Varulvar, fight. Vad kan gå fel liksom? Så jag har sett dom fyra som har gjorts än så länge och nu hoppas jag på att det ska komma en femte och sista film, för att det var så abrupt slut på fyran. Det lämnade så mycket öppet.

Jag gillar filmerna. Dom var bra men inte direkt så att man trillar ur soffan. Typ. Dom är väl inte jätteorginella kanske, det är som en blandning av Twilight, Resident evil och typ Tomb raider (även fast jag inte sett just tomb raider-filmerna, men jag föreställer mig att det är mycket flyga runt i luften och skjuta folk).
 

Förövrig så är det så jäkla varmt i vårt hus när det är varmt (kändes som ett bra val att måla fasaden svart då det blev 35+ redan när det var blekt). Svetten rinner. . Jag kommer nog måsta köra fläkten inatt och hålla tummarna på att förkylningen inte bryter ut. Jag vet att jag har en på g.
Visserligen är det väl bra att den bryter ut innan semestern. Så den har ju 3 veckor på sig att smyga fram.

Mh. Nu ska jag nog gå ner i källaren och försöka kyla ner mig litegrann. Och sen sova, på Rogers sida såklart :)

At the dentist.

Idag har jag varit hos tandläkaren. Och som vanligt när jag ska till tandläkaren så äter jag inget innan, eftersom man vill ju inte ha massa matrester i tänderna när man är där.
Jag skulle till tandhygienisten, ska jag väl tillägga. Tandläkaren jag var sist tyckte att jag hade dålig teknik när jag borstade tänderna, då det var kvar matrester och så mellan tänderna. Sådär 15.10. För man äter ju inget under dagen. Alls.
Idag verkar dom lite förvånade över att jag ens var där. Berättade sånt jag redan visste och som jag försöker tillämpa. Vinkla tandbortsten uppåt till exempel, "massera tandköttet". 20 minuter tog det. Och jag fick tänderna polerade, och sen flourlackade dom dom värst utsatta tänderna.

"Och nu får du ju inte äta nåt på 1-2 timmar".

Mh. Bra. Super. Jag hade ju inte ätit nåt innan jag gick dit och jag var vrålhungrig. But I survived! Tjoho!

Personligt eller slump?

Igår blev vi bjudna på en trerätters hos svärfars. Roger smet iväg ganska snabbt för att fara och roa sig/köra cross och jag socialiserade med min svärmor. I två timmar. Jag tror att det nästan kan vara rekord (i jag och socialisera alltså) och jag minns inte ens vad vi pratade oms huset och jobbet förmodligen.

Sen när jag drog mig därifrån kring kvart över åtta så fick jag en smärre chock då jag fick inte bara ett, utan två ägg på rutan.

På bilen. Medan jag körde. Livsfarligt och tur att jag inte fick möte. Och att ägget tog på "fel" sida av rutan. Jag körde bara vidare men jag blev så förbannad.
Jag skulle pallnitat, backat och slängt mig ut ur bilen och slagit ihjäl dom. Mh. Eller bara pucklat på dom lite kanske.

Jag fick tvätta bilen först, funderade på att polisanmäla men det kändes så löjligt, och sen tog jag mig en promenad för att kolla läget. Och det var precis som jag trodde, det var ingen kvar.

Så jag försökte springa lite, springa bort ilskan och frustrationen men knät sa nej så jag fick förbli arg och gå snabbt istället.

Och idag.. Idag har tiden gått så sjukt segt att jag tror klockan var 14.30 i 4 timmar. Och jag har varit så sjukt jävla trött också. Så nät jag kom hem gick jag och la mig och fick väl sova iallafall en 30 minuter innan Roger väckte mig och berättade att fasaden blivit äggad också.

...


...


...


Suck.
Det är väl en sak att slänga ägg på bilar som ändå går spola av med högtrycken, men fan att slänga ägg på husväggar. Dödsstraff ta mig fan.

Vi som har nymålat och allt. Vi har varit måttligt nöjda kan man säga och ingen har sett något. Sen är ju frågan om det är en olycklig slump att det blev vi två gånger, eller om det är något personligt mot oss.

Men jag tycker inte att jag gjort nån upprörd. Inte ens på jobbet. Och jag tror inte att jag kört över nåns katt. Och alla är ju som tjenis med Roger här i Sävar...
Militanta veganer? (Det vore ju visserligen roligt med militanta veganer som kastar ägg).

Förr eller senare kommer det ju komma fram. Alltid är det nån som skryter om sina bedrifter. Patetiskt.
Rogers bror tyckte vi skulle utlysa en "hittelön" för den som kunde peka ut vem som gjort det.


Nä alltså... Jag skulle stannat bilen igår, backat och fan bankat vett i dom. Men jag hade väl aldrig kunnat springa ikapp, så nu blir det hårdträning så jag får kondis nog att springa ikapp och spöa skiten ur snorungar.

Nä då.
Vi pratade om att polisanmäla. Roger tyckte inte det. Kanske om det händer igen. Jag tycker vi borde göra det, för då står det oftast en notis i tidningen och då läser folk och blir mer medvetna och det ökar risken/chansen att dom åker dit.

Vi får se.
Jag hoppas att det var en olycklig slump.
Eller så var nån avis på att huset blev så snyggt. Och ägg syns ju bra på svart. Hmmmm...

Död åt snorungar utan respekt.


Ja jag är nöjd

Vilken lyx!

När jag kom hem från jobbet höll karlarna på att måla färdigt det allra sista på huset.

48 litet olja har det gått. Till ett varv. Turligt nog så kommer det inte gå lika mycket nu då andra varvet.

Och gudars vad snyggt det blir. Ser nästan ut som det är nybyggt. Svart med vitt runt fönstrena, trendigt. Med trät som lyser igenom. Underhållsfritt. Helt awesome.


Det blir lite förändring

Vi håller som sagt på att bråka med fasaden. Olja den med det enda vi kan använda, annars måste vi bryta lös fasaden och sätta dit nytt. Men det blir förjävla bra alltså. Jag var lite orolig där ett tag, men fy fasen vad snyggt det blir alltså. Det ser ju typ ut som att vi nyss har spikat ihop huset. Nybygge.

Från början så var vi under åsikten att "det kan ju iallafall inte bli värre". Men nu är jag lite mer under åsikten att ... det hade nog nästan inte kunnat bli bättre heller. Till sommarn (jag säger det fortfarande för jag tycker inte riktigt sommaren har kommit igång än. För mig är det fortfarande vår, eller försommar) så ska vi kitta om fönstrena och måla runt dom också och då kommer det att bli ruggigt fräscht.

Vi är typ kvarterets nya hjältar. Nästan alla grannar som passerat när vi har varit ute och målat har stannat och berömt oss. När vi flyttade in så var den stående frågan om vi hade tänkt göra något med fasaden. Nja, har vi sagt. Så småningom men det blir nog inte i år.

Ptja. Det brukar låta så på oss, och sen helt plötsligt händer det. Det var samma sak med hundkojan. "Äh men nä den tar vi ner till sommarn". Samma kväll var den jämnad med marken. Jag bor med en lite impulsiv man kan man väl säga. När han bestämt sig är det bara att hänga på. Fast demolera hundgården ville jag gärna göra också. För hand. Dom tog traktorn och bara körde ut den. Sen var det bara att plocka bråte.


Igår var Maria här och hjälpte mig att måla fasaden. Sen kom Svärfar förbi och hjälpte till lite också. Så vi har nu målat/oljat just lite mindre än halva huset. Jag ville skriva mer, men kom på att halva kortsidan är omålad. Vi var för kort i rocken, så vi har bara målat bräderna som går lodrätt. Dom som är på den övre delen av huset är vågräta, så det ska inte göra något att man målar dom på olika dagar eller så. Annars är det ju nästan dödsstraff att inte måla klart en vägg på samma dag. Nyansskillnader och så. Är lite skeptisk till att det faktiskt är samma sak med olja. Trät suger ju det den suger. Vilket i vårt fall är ganska mycket.

Ja jäklar vilken skillnad det blir.
Det är ju nästan en fröjd för ögat att komma hem nu.

 

Godkänd?

Häromdagen pratade vi om vad man skulle använda på fasaden, då det som den ursprungligen är målad med inte finns längre.

Känns tryggt.

Så jag blev väckt mitt i min sedvanliga tupplur på köksbordet av Roger som undrade om jag ville följa med in till stan och köpa olja.

Sagt och gjort, vi åkte in till stan och biltema och köpte 48liter svart olja som vi nu har slabbat på en halv långsida av huset.

Alla grannar har varit förbi och sagt hur snyggt det blir. Och en bil har passerat 5 gånger. En tant höll på cykla omkull för hon glodde så.

Jag gissar att det är godkänt.


Snart kväller då

Jag klev upp 3.34 i morse. Ganska precis. Ovanligt pigg. Sen har energinivån sjunkit kopiöst.

Jag ska nog lägga mig här och sova en tjuga eller så. Så man känner sig som en människa igen.


Oh, the nightmares!

Jag drömmer så konstiga drömmar nu för tiden. Jag antar att man blir lite skadad av att äga och renovera ett hus.

Vi har beställt ny persienner till vardagsrummet. Men jag drömde att vi istället för nya persienner fick nya fönster, med utanpåliggande persienner. I svart trä.

Tror ni man vaknar nå kallsvettig då eller?


Det är terrorism I tell you!

Igår var det personalfest. Och jag var inte där. Det känns lite både och. Tråkigt, eftersom det brukar vara ganska kul och man känner sig oftast ganska utanför när man inte varit med ^^.

Samtidigt känns det ganska bra, eftersom vi istället hann gå ut och äta och fira vår femårsdag (jag och Roger alltså). Och jag slapp spendera den här söndagen med att tycka synd om mig själv och vara bakis. Vilket hade varit extra jobbigt med tanke på att jag börjar en timme tidigare imorgon.

Sen har vi istället hunnit göra massa saker. Vi tänkte ju äta och sen hyra en film och slappa i soffan.

Vi åt, en och enhalv timme tog det, och sen for vi hem och skurade pannrummet. Så igår var det det renaste rummet i vårt hus. Sen gick vi ut och drog lite rötter innan vi kvällade.

Idag vaknade jag 6. Vägrade stiga upp. Klev upp 2 minuter i nio då svärfar skulle komma nio och hjälpa oss att mura igen rökkanalentjosanhoppsansaken i pannrummet, samt släta till väggen. Så det gjorde herrarna medan jag har städat hela övervåningen.

Sen har dom dragit lite mer rötter och jag tvättar. Sen ikväll ska golvet i pannrummet flytspacklas. Och jag ska ge mig på att försöka städa i källaren. Kanske främst dammsuga varenda skrymsle och vrå i bastun i jakt på den där övervidriga spindeln jag tyvärr la ögonen på en kväll i duschen. Det smartaste hade naturligtvis varit att dödat den där och då. Men jag kände mig feg, trött och lat den kvällen.

Och nu går jag istället ner i källaren med fasa, då jag vet att den gömmer sig någonstans där nere. Usch vilken terror.


Die monster die

Alltså... Jag har varit så sjukt trött idag att jag mest velat lägga mig ner på golvet och grina.

Jag gick och la mig, och somnade väl 22.30 nåt sånt. Vaknade 00.30, stensäker på att jag skulle till jobbet. (Jag klev dock inte upp, utan vaknade med ett ryck)(varje gång). För det upprepades, kring två, tre och fyra. Så när klockan faktiskt ringde på riktigt 4.30 så var jag så sjukt trött att jag blev tårögd.

Jag tog bort min markering på vårt internetsystem där man kan se sitt schema och lägga in om man kan jobba mer osv.
Jag hade skrivit att jag kunde jobba i helgen. Jag tog bort det. Vaknar man flera gånger på en natt för att man ska jobba så kanske man borde chilla lite.

Så det ska jag göra i helgen. Chilla lite. (Typ tvätta, städa, skura pannrummet och måla där, lassa lite ris och skit vi har på gården osv) (finns många små projekt). Ett av mina första projekt lär vara att lokalisera spindeläcklet i bastun and kill it!

Alternativt att laga någon slags middag av högrevsfärsen jag fick med mig hem igår.



But why

Jag och babe har ju fortfarande inte varit på vår 5årsmiddagsdejt. Så vi får väl fira något i stil med 5år och 10 dagar eller vad det nu blir och när det nu blir. Vi pratade tvärt om att äta i Skeppsvik. Men nu är vi mer inne på att äta middag och sen gå på bio och se ironman3.

Vilket kan bli problematiskt, då varken jag eller Roger har förmågan att kunna se 3d filmer. Och ironman3 visas bara i 3d. Och det suger. Och jag googlade litegrann. Var trettionde person kan inte se 3d, på grund av färgblindhet eller brytningsfel. Var trettionde! Och ändå så visar dom såna stora filmer endast i 3d. Ja...

Vi får väl helt enkelt vänta tills den kommer på dvd och se den då. Och försöka hitta en annan film som kan vara värd att se. Baksmällan 3 har jag hört ska vara kass. After earth har jag hört ska vara kass. Och sen går det inte så många andra filmer som kan tänkas intressera både mig och Roger.
 
Dumma 3Dteknik.
 
 

Utan anmärkning.

Anticimex var ju här. Blixtvisit, 20 minuter sen var dom klar. Å andra sidan var det ju inte jättemycket dom skulle kolla på - källaren och vinden.

Dom tyckte allt såg superfint ut, och deras utlåtande var att vi inte har någon hussvamp och att vi inte kommer att få någon hussvamp heller. Och om vi får några problem med getingar eller myror så ringer vi dom, för det ingår också i försäkringen.

Vilket ju är bra, med tanke på att vi har 10 påbörjade getingbon uppe på vinden. Fast vi dödade en geting häromveckan och sen dess har jag typ inte sett någon. Så vi kanske dödade den enda inneboende? The queen. Nä. Dom dyker nog upp dom jävlarna.

Det är ju förövrigt ett helt fantastiskt väder idag. Regnar så att det bara forsar nerför gatan. Vi bor ju på toppen av kullen så att säga, så risken att vi blir översvämmade är liten. Än om det, som jag fattat det, hänt en gång att källaren blivit vattenfylld. Men då var det, om jag inte förstått något fel, en ledning ute vid gatan som gått sönder.
Roger sa att jag ska vara glad att jag är parkerad under carporten. Och det är jag.
Men hur fan blir det sen när jag ska parkera utanför jobbet? Dyngsur förmodligen. Men det är ju några timmar kvar tills jag börjar, förhoppningsvis öser det inte ner då. Tiden går så fruktansvärt segt idag. Men det är väl för att jag inte är van att stiga upp 7 när jag inte har något att göra förrän vid tretiden.

Och jag kan inte eller tänker inte gå ut och gå/jogga/springa. Dels för att det regnar. Och dels för att jag typ isåfall inte har möjlighet att duscha sen. Eftersom dom håller på med det dom nu håller på med där nere.
Men det verkar som att dom blir klar idag iallafall.

Nä, jag får banne mig aldrig sova.

Idag är jag lite trött. Klockan var väl närmare halv ett när jag somnade igårkväll också skulle jag upp halv sju i morse. Mh. Det gick sådär eftersom jag gick och la mig igen och vaknade av att någon bankade på dörren.

Vilket jag ju var förvarnad om, dom är ju här och håller på att installerar bergvärmen. Finally! Äntligen slipper vi springa upp och ner på kvällarna och starta elpatron för att ha varmvatten att duscha i. När man ska diska så är det antingen att diska i kallvatten, eller att koka vatten så att det åtminstone blir ljummet. (½ kallvatten från kran, ½ kokande vatten ur vattenkokaren). För det är inte lönt att gå ner och starta patron för att diska. Det är för dyrt.

Hahaha. Fan vad snålt det låter alltså.
Vi är inte så snål som det verkar. Vi är bara ... ekonomiska.. som hellre lägger pengarna på något annat än att värma upp vattnet för att diska ^.

Om 20 minuter ska anticimex vara här och kolla för försäkringen. Jag förstod inte riktigt det där, men tydligen så är det en hussvampsförsäkring i vår villaförsäkring och för att den delen ska gälla så måste dom ha varit här och tittat först och bedömt risken typ. Nåt sånt.

Och sen ska man jobba. Jag vet fortfarande inte riktigt när, eftersom jag inte har fått några klara besked. Jag har framfört mitt önskemål till min kollega för kvällen, och inte fått nåt svar. Så jag vet inte riktigt... får jag inget svar så får jag anta att det är ett nej, och att jag ska köra på den tid jag blivit tilldelad. Än om jag hellre velat ha den tid jag tackade ja till. Jag vet inte riktigt vad som hände, men det fanns säkert en mening med allt det där.
Klockan är ju bara kvart över åtta än dessutom. Han har ju flera timmar på sig att svara. Huvudsaken är väl att jag vet att jag ska jobba. Och att jag gillar mitt jobb oavsett var jag blir placerad.

En tyst och lugn morgon.

Jag har en gnisslande grävskopa som försöker smyga runt huset. Min bättre hälft övertalade honom att gräva upp dom sista två stubbarna vi har på baksidan.

Det ser inte jättesmidigt ut.
På ett sätt är det ju skönt att gå det ur världen. Att få bort dom där jädra stubbarna så vi kan börja markplanera, tjoffa dit mer/ny jord och börja så en gräsmatta. Frågan är ju vad kostnaden blir. Om det blir nån kostnad eller om han gör det gratis. Vilket jag knappast tror. Såvida han inte tycker att det är jättejättejättekul att gräva upp stubbar.

Det ser inte ut att gå så jättebra.
Men det gnisslar inte längre.

Tycker det är ren logik.

Tydligen, för att nån skulle kunna ta lägenheten i förtid, var man tvungen att skriva på en fullmakt på bostadens hemsida. Vilket vi inte gjort. För att vi visste inte att det skulle göras, men nu är det gjort.

Jag är fortfarande arg på bostaden. Jag tycker fortfarande bostaden är ett gäng översittare.

Om vi har skrivit att lägenheten är tillgänglig från första maj.. Då betyder det att lägenheten är tillgänglig från första maj. Och om då nån hör av sig och vill ha lägenheten, och vi inte har skrivit på det papper som behövs för att nån ska kunna ta lägenheten efter första maj... HÖR MAN INTE AV SIG DÅ!?

"Hej ja du jag ringer från bostaden och jag har en här som är intresserad av att ta er lägenhet i förtid. Men ni har inte skrivit på den fullmakt som krävs för att det ska vara möjligt... Är ni medveten om detta?". Hur svårt skaré va?

Jag blev fasiken bara mer arg nu.
1+1 är fan i mig 2. Lägenheten är tillgänglig från 1:a maj. Lägenheten är tom. Kan det tänkas möjligtvis att vi har flyttat därifrån? Kan det tänkas att vi vill bli av med den efter första maj? Kanske? Jag vet inte.
Nä. Du vet, vi använder lägenheten för att lagra all den luft som inte rymms i huset vi har köpt.

Och Roger är den vuxna i situationen, som tycker att gjort är gjort och det är inte lönt att vara arg i onödan och man slipper ju ha något att göra med bostaden sen.
Och det är ju sant. Jag har en klok karl.

Men jag är 6 månader yngre. Jag har inte nått den mognadsgraden, så jag tänker vara arg. Och jag tänker avreagera mig här. Och hoppas att nån från bostaden läser det. Kanske får dåligt samvete. Vi kommer ju aldrig att få tillbaka dom 4000 vi gått miste om här (jag vet, 4000 är inte mycket pengar. Men vet ni hur mycket färg man kan köpa för 4000? Jag hade kunnat måla hallen, och/eller matplatsen för dom pengarna! Men nu gick dom istället till ett bolag som redan har en uppsjö av pengar. Ett bolag som har misskött sitt jobb enligt mig, men vad spelar det för roll när dom får pengar ändå för lägenheten. Råder det inte bostadsbrist nu? Jag har svårt att tänka mig att dom har så mycket att göra om dagarna att dom inte kan slå en signal när någon har hört av sig om att dom vill ha vår lägenhet men de rätta papperen är inte påskrivna.) (lång parantes) men kanske går det att förhindra att det upprepas. Någonstans är det ju nån som har gjort något fel.

Och det är inte vi.
Så det så, hör sen och därmed basta.

Nu är jag lite mindre arg.


Bostaden AB. Bostaden (Are Bullies)?

Idag är ingen toppenbra dag, än så länge. Dels har jag inte direkt fått sova som jag ska, jag drömde konstiga drömmar och jag drömde att jag var arg för att jag inte fick sova för att Roger väckte mig, och precis sekunden efter det ringer Roger på min mobil, i verkligheten alltså, för att berätta att jag måste kliva upp för att ja... dom ska ju vara här och gräva och installera och sådär.

Så jag fick verkligen inte sova.
Sen ringer han igen lite senare, och tydligen så är bostaden ena riktiga rumpnissar.

Vi sa ju upp lägenheten i april, så den är uppsagt tills 31Juli. Vi skrev också, i uppsägningen, att lägenheten skulle vara tillgänglig från och med 1a maj. Vilket den ju också har varit. Den har stått tom i 1½ månad.
Och tanten som bodde ovanför oss ville, eller vill, ju ha vår lägenhet för att hon inte kan gå i trappen. Och vi har ju sagt till henne att lägenheten är tillgänglig, vi har sagt till kvartersvärden att den är tillgänglig. Kvartersvärden har ju till och med varit in och tittat, när han skulle visa lägenheten för tantens barn som tydligen också ville se. Och godkänt den, att det klart från vår sida. Det är städat som det ska och ingen ersättning för hål i väggar eller så. Det grönt.

Men, om jag uppfattat saken rätt, när tantens son ringer till bostaden för att få ta lägenheten i förtid så att säga, så får han beskedet att den inte är uppsagd, att den inte är tom osv osv.
Det är klart att det inte spelar nån roll för bostaden, dom får ju in pengar ändå. Pengar som vi måste rulla ut med varje månad för en lägenhet som är tom som vi skulle kunnat blivit av med en månad i förväg.

Om jag uppfattat saken rätt alltså. Jag har ju fått höra det från en stressad Roger, som fått höra det av nån (sonen förmodar jag) som fått det beskedet av bostaden. Så det kan ju vara sanningen med modifikation. Men jag hyser ändå inga varma känslor gentemot bostaden. Det mesta som är kommunägt är dåligt. Dom gör lite som dom vill, för det spelar ingen roll om folk gillar dom ändå.


Arrrrrggghhhh vad jag blir arg.
Dom gör det säkerligen med flit dessutom. För att vi flyttade ifrån dom.
Översittare. Skit ner er.

Keso, Siv, och biv

Ingenting came to me, förutom mygg på min promenad/joggtur ikväll. Eller ja, magont. Typ mjälthugg men ändå inte, en annan sorts smärta.

Typ som att magsäcken släppt. Fast det vet jag såklart att den inte gjort. Jag skulle nog helt enkelt inte ja ätit pasta och druckit läsk innan jag gick ut.

Roger kallade mig keso ikväll. Det är ungefär samma som siv. Själv hävdar han att han är biv.

Ja. Just det. Roger är hemma igen. Han kom hem igår. Och imorgon kommer dom och gräver, för att ansluta bergvärmen färdigt på onsdag. Preliminärt besked iallafall.

Så det fanns visst nåt att skriva.


Inte just nu

Ja vad kan man säga.

Jag har inte haft så mycket att skriva.
Jag har inte så mycket att skriva.
Ibland har man perioder då man har allt att skriva.
Och ibland så finns det inget intressant alls.

Jag vill så gärna skriva ett bra inlägg.
Eller typ bara .. ha nåt att skriva om.
Jag kanske helt enkelt borde gå ut och gå/jogga/springa ifrån myggen och se if something comes to me. Eller ja, egentligen så finns det väl massvis man kan skriva om. Det gäller bara att hitta inspirationen att uttrycka det.

Den inspirationen har jag inte just nu.
Den kommer väl tillbaka så småningom.

My red little eye.

Idag har jag sett lite mer moggis ut än vanligt. Mitt ena öga, har for no reason at all, bestämt sig för att vi skulle köra den här allergiska looken idag. Eller snarare halvallergiska, eftersom bara ett öga var rött. Eller var, är rött. Det lugnade ner sig på dagen men nu verkar det ha blivit värre igen. Kanske är nåt med huset, ohmyohmy.

Fast det vore ju också konstigt, att få en reaktion efter fem veckor.
Jag gissar på att det är nåt skräp som irriterar, typ en mygga sen igår, eller linsen det är fel på. Eller så har jag legat och sovit med ett öga öppet, och tittat på den där skadliga lampan i vår myggdödarapparat. Hm.

Jag funderar på att stänga av den inatt. Men samtidigt så får jag ju inte sova om myggen kommer och bzzzzzz. Gud jag hatar mygg. I hate them.

Nu ska jag sova. Det borde jag gjort för länge sen.
 

Såhär stylish var jag idag.

Bziiiiii lät det bara. Bzzziiiiiiii.

Jag sov lite för länge imorse, hade ställt väckning på 8. Såklart klev jag upp 12. Det i sin tur innebär att jag inte är jättetrött nu. Vilket innebär att jag kommer vara jättetrött imorgon.

Vilket inte är jättebra.
Vad som däremot är jättebra är att jag sprang lite till ikväll. Och precis före mig så gick en kvinna som vek av på elljusspåret. Vilket gjorde att jag inte gjorde det, för att.. Ja.. Dels för att jag flåsar värre än en jävla grizzlybjörn som satt en lax i halsen och sprungit maraton. Och dels för att det känns pervigt. Jag vill inte att nån ska springa efter mig, så då ska väl jag inte springa efter nån heller. Men mest av den första anledningen.

Men det blev ju bra ändå, jag fick springa mest på asfalt men det blev lika lång sträcka och lite mer bebyggelse.

34 minuter. 4 kilometer. 6,5 minut snabbare än i tisdags. 4 minuter snabbare än igår. Fatta stolt jag är över mig själv!
Men jag måste erkänna att jag blev mest driven av myggen. Fy fan vad mycket mygg det är alltså. Och dom dras till svettiga människor. Jag som springer alltså.

Så det blir som en ond cirkel. Jag springer, svettas, lockat till mig mygg, försöker springa ifrån dom och svettas lite mer vilket attraherar fler mygg.

Mh. 4km är förövigt perfekt.


Improvement!

Jag for ut ikväll igen. Sprang/joggade/gick. Det gick bra. Kändes bra. Trots min träningsvärk. Jag körde samma runda igen, det gick lite trögare till en början men sen lossnade det som.

Jag var 2,5 minut snabbare ikväll. Kanske beror det på att det var mer mygg. Eller så fick jag mersmak. Eller så har jag insett att jag kan om jag vill. Och jag vill. Så nu jävlar i det ska här tränas.

Det är så tråkigt bara, att göra det ensam.


The best kind!

Jag var ju ute och joggade/gick/dog igår. För första gången på 7 år.

Och när jag kom in igen så strechade jag väl lite dåligt. Kanske. Möjligtvis inte alls. Nybörjarmisstag, kan man väl säga.

Så idag har jag haft lite värk i mina ben. Främst i höfter och lår. Så jag har väl gått lite konstigt kanske. Möjligtvis. Om det är någon som undrar. Men det är lugnt, för träningsvärk är väl den bästa sortens värk man kan ha? Och det betyder väl att man har använt muskler som man normalt inte brukar använda. Eller belastat dom mer än normalt. För just dom här "musklerna" använder jag ju dagligen. När jag går. Och står. Ibland även när jag ligger.
Eh.

Jag funderar på att ta en till runda ikväll. Kanske, möjligtvis, lite lugnare.

5 år.

Idag firar jag och babe 5 år. Det är alltså 5 år sedan vi blev tillsammans. 5 år är galet mycket, men samtidigt not so much. En fis i rymden om man jämför med t ex hur länge min mor varit tillsammans med sin sambo.
 
Varit tillsammans i 5år. Bott ihop 2,5år. Ägt ett hus 1 månad. Ingen kan ju iallafall komma och säga att vi har bråttomt.

I normala fall så hade vi förmodligen ätit på O'Learys idag. Det är det vi har gjort dom senaste 4 åren. Förra året var vi inte jättenöjda, så vi sa att vi skulle testa nåt annat ställe. Så egentligen borde vi varit ute och ätit idag, och firat. Och kollat på balbilar.

Men vi firar i varsin ände av Sverige idag. Vi är inte tillsammans och firar 5 år tillsammans. Vi får fira när herrn kommer hem istället. Så är det någon som har tips på Umeå's bästa restaurang så .. lyssnar jag.

Inte som då, men jag försöker iallafall

Jag fick nåt il ikväll. Jag slog igång elpatronen och for ut för att gå en sväng. Och började jogga. Även fast jag inte direkt kände för det.

Jag varvade att gå och jogga. 4,5 kilometer. 40 minuter. Ni kan kalla mig lilla snigel.

Till mitt försvar säger jag att jag är otränad. (Första joggingturen på 7år, tjoho). Och mina knän är kass. Och jag väger ju lite mer än vad som är hälsosamt. Kan man väl säga.

Det är inte som på den gamla goda tiden då jag tränade mer än jag åt och joggade 7km minst tre gånger i veckan. Det var då det.

Nu ska jag sova. Och se hur ont jag har imorgon.


The darkness



I_believe_in_a_thing_called_love_just_listen_to_the_rythm_of_my_heart.jpeg    // Elin 15år.

Det är väl inget man brukar hoppas på i normala fall

Har varit hos tandläkaren idag.
Det var inte lika horribelt som i Burträsk.

Men det var ju inte kul.

Och dessutom blev jag degraderad. I min frisktandvårdsförsäkring. För att jag hade karies. Jag vet egentligen inte vad karies är. Eller hur man får det. Jag antar att jag slarvar för mycket när jag borstar tänderna. Jag får googla.

Ja. Jag har inte fått några visdomständer. Jag är väl inte vis nog. Och jag har kvar en mjölktand. Men det visste jag redan. Det kommer ingen tand under och har jag tur så sitter den, och växer fast i käkbenet. Och då sitter den där den sitter sen. Det är det vi hoppas på.

Men... det blir typ 250 kr mer per år.
Jag är inte så insatt, men jag tror att det är värt det.

Om en spindel

Jag höll på dö i morse. Jag skulle bara stänga igen fönstret i källaren (man är ju lite paranoid av sig och tror att folk kommer krypa in).

Så jag stängde fönstret. Och upptäckte en svart stor äcklig spindel, 1 dm från min hand.

Så jag dog lite.

Har jag sagt att jag är livrädd för spindlar? När jag var liten så gillade jag dom. Sen försökte jag klappa en som bet mig, och sen dess är spindlar djävulen själv.

Särskilt om dom är högre än jag.
Alltså typ sitter i taket och inte på golvet. Och under nästan hela min uppväxt är det ingen som förstått hur skiträdd jag är för dom åttabenta kräken.

Jag dör litegrann inombords varje gång en spindel kommer lite för nära och lite för överraskande. Och kanske är lite för stor. Oftast.

Utrota spindlar. Och mygg. De är roten till allt ont.


En gammal man med glatt humör

Häromdagen fick jag ett trist besked. Min kära mor ringde och berättade att morfars bror hastigt avlidit.

Hjärtinfarkt var den officiella orsaken. Hjärtstopp den verkliga. Han dog innan han hann ta i backen. Och på ett sätt känns ju det skönt att veta. Att det gick fort.

71år blev han. Gamle farbror Sture. Som satte sig på Micke(katten) när han var kattunge. Som gjort att Micke inte lägre vill vara med då det är mycket folk.

Som alltid hade någon gammal jakthistoria att berätta, som den gången han och morfar var ute och jagade med hunden. Och hunden sprang hem.

Historier om "storjävlaälgtjurar" med en dialekt som är någon slags blandning mellan dalmål och norrländska.

Vi var ner till dom i somras. När vi for därifrån sa vi att det förmodligen var den sista gången vi fick se honom.
På ett sätt tror jag att han har det bättre nu. Men man vill ju att ens släkt och vänner ska leva för alltid.

Vila i frid gamle farbror Sture.
Vi kommer sakna dig. <3


Zzzz

Inatt har jag sovit som ett grottmongo. Hur nu ett sånt sover. Jag har sovit iallafall och klev upp 4.50. Lätt som en plätt liksom.

Allt har gått så jäkla bra idag att det nästan inte ens är sant. Försökte ringa dom på tandvården igen, kom på i morse att jag ännu inte hunnit eller fått tag i dom.

Men då var det upptaget. Så jag testade igen efter jobbet. Upptaget. Så då handlade jag och gick till bilen och tänkte att jag bara skulle testa en gång till innan jag for hem. Helt oförberedd så svarar dom då.

Och det gick så jäkla bra. Jag behövde inte ens fråga om förflyttning; hon gjorde det åt mig. "Jag ser att du har flyttat till Sävar ja.. Då kanske det känns långt att komma till oss, du vill väl hellre gå i Sävar?".

Jag hade ju tänkt gå den här gången i Burträsk men nu blir det inte så. Jag blir mer och mer Sävarbo. "Jag ska prata med dom i Sävar och se om det går få en tid innan sista juni" (mitt avtal går ut då).

Lite drygt en timme senare ringer dom från Sävar och bokar in mig på en tid redan imorgon. Ja man ska väl inte jubla över att gå till tandläkaren, men fy fasen vad najs att det gick lösa så snabbt.

Just nu ligger jag på kökssoffan och kämpar mot tröttheten. Jag funderar på att ge efter, men jag är rädd att bergvärmekillarna kanske kommer intraskande. Jag vet inte om dom år klara eller om dom ska göra mer idag.

Hmm.

Jag ska väl egentligen rengöra fläkten också. För imorgon kommer dom och besiktar/rensar den också.


Imorgon ska jag nynna på myggbiten

Ikväll har vi byggt ihop sängen. För första gången på en hel månad får jag äntligen sova i en riktig säng.

Får se om det blir lättare att ta sig upp imorgon.

Förmodligen inte.


Yeah I'm gonna bite you now. En miljon gånger.

Ja.

Jag lever.
Vi har bara gjort saker i helgen som gjort att jag inte haft tid att blogga.

Chrillos har varit här till exempel. Och vi har återvunnit. Grillat. Tagit en cider eller två. Filosoferat i stan. Målat i källaren. Eh. Spolat av taket. Rensat takrännan. Mh. Haft pensionssamtal vi telefon. Via Rogers telefon som är superjävlajättekass.

Och vi har sett film.
Och jag ska gå ner och måla en vända till. Och nynna på låten från southpark. Onklefucker. Skitbra.

Ja. Och utrota lite mygg. Fy fan för mygg. Död åt alla jävla mygg.


RSS 2.0