Då har man fått det ur världen

Mm, vad jag har hållit er på halster här.

Glukosbelastningen gick bra, jag hade 4,5 innan jag drack sockeräckelvattnet och ett värde på 6 två timmar senare. Precis normalt alltså, exakt samma värden som vid första glukosbelastningen. Det var förmodligen oboyen som spökade på torsdagen, då jag hade ett blodsockervärde på 8,5... Man ska alltså inte dricka / äta oboy innan man ska gå till barnmorskan och lämna blodprov ^ Förmodligen inte om man ska lämna blod heller.

Och med äta oboy, menar jag äta oboy. Jag har ju en löjlig specialare. Cornflakes med oboy och mjölk. Väldigt sockrig tydligen.


Och alla däck satt kvar till besiktningen. Jag for två timmar i förväg för att vara på den säkra sidan, det stod nämligen i färdskrivaren att vägen jag tog skulle ta 80 minuter ungefär. Jag antar att jag kanske körde lite snabbare än tänkt, eller så ljuger appen för mig. Den gör ofta det. Så jag var på bilprovningen 1 timme för tidigt och fick snällt vänta. Jag litar lite mer på saaben nu, så jag kanske törs köra den dom sista dagarna här.

Jag fick ombesiktning, på jätteonödiga saker egentligen. Särskilt en punkt som jag inte ens förstår hur den kunde bli en tvåa. Jag har fel färg på lamporna på färdriktningsvisarna bak. Mina blinkers blinkar för vitt helt enkelt, och ändå är det samma lampor som har suttit dom senaste 4 åren. Konstigt.

Jag fick 4 tvåor. Jag visste redan att jag skulle få ombesiktning, jag ville bara veta hur mycket fel det är på skrället om det är värt att fixa. Och det känner vi väl inte direkt att det är, särskilt med en bäbä på gång. Saaben känns inte helt barnvänlig helt enkelt.

Det är hål i avgassystemet, vilket jag redan visste. Vi har försökt laga, men det spricker bara upp. Det är för mycket rost. Och att byta ut skiten kostar 1000kr kanske.
Och sen är det glappt i elsystemet, jag har stundvis inget helljus, blinkersen funkar inte alla gånger när jag ska åt höger och varningsblinkersen den har sitt egna lilla liv. Men det sa han inget om, besiktningsmannen.
Sen är det fel på halvljuslampan vänster fram, lyser för lite eller vad han snackade om. Kanske bara är att byta, eller så är det spänningsfel.

Och det är väl dom fel det var på bilen. Avgassystemet, blinkers bak, diffus halvlampa och inget helljus. Och utöver det så måste vi byta bromsslang bak innan nästa år, för den kommer nog bara klara vintern. Den går inte igenom nästa besiktning om den är sådär nästa år, sa herrn. Dessutom vet vi att den läker olja, vi tvättar ju motorn varje år innan besiktningen för att dom inte ska märka det (sneaky jag vet) så vi vet att topplockspackningen har farit. Och dessutom läker den spolarvätska som ett såll.

Så nej. Vi ska nog inte fixa upp den.
Vi är inne på att köpa en ny bil.
Så nu funderar vi mest på, har vi råd att ta ett lån. Eller hur stort lån snarare, har vi råd att ta. Vi har hittat några fina bilar, som vi kan tänkas köpa.. men då måste vi bestämma oss för vad vi har råd med.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0