Färdig. Inte färdig. Aldrig färdig.

One step forward, two steps back.

Igår gick det inte så bra för vårt lag. Eller i förrgår. Eller nån dag.
Vi håller på att fixa väggarna i hallen, den riktiga hallen (för den andra är på låtsas). Vi rev ner en garderob som stod där, platsbyggd såklart - så det fattades väggar, tak och golv under. Nemas problemas tänkte vi, fixade taket - syns aldrig att det har varit ett hål där. Satte masonit på väggen och spikade. Och spikade. Och spikade. Jag spikade. För att, för att en masonit inte ska börja bångna och sådär så är rekommendationen att man spikar var tionde centimeter. Blev väl en si sådär 5-600 spikar. Bra övning. Men så var det en höjdskillnad mellan den gamla masoniten som tydligen var tjockare -67 än den som görs idag. Hmm. Ja men det är väl bara att spackla, tänker optimisterna.
Så sprang vi på målarbengt när vi var på rusta för att köpa tapet. Rådfrågade honom litegrann - för vi var egentligen där för att köpa reparationstapet för att få det ytterligare lite slätare. Vi var i valet och kvalet om vi skulle ha satt rep-gips också.
Men efter att ha pratat med Bengt så blev det ett lätt beslut. Ner med masonitskiten och upp med gips. Vi hade ju gips kvar sedan vi gjorde badrummet, så det skulle räcka och vi hade ju allt hemma och sådär. M. Jo. Såklart går det aldrig som vi vill.

Vi åkte hem, slet ner masoniten, spikdrog väggen - och ringde in barnvakten (svärmor). Gick ut i garaget för att kolla bredden på gipsen. Tror ni inte att skivorna har börjat mögla då. Sulan tar in vatten eftersom att den som gjorde stuprören inte riktigt tänkte efter. Och kanske för att vi råkade ta dräneringsröret när vi markplanerade för två år sedan. Men nu har vi lärt oss det, att kanske förvara byggmaterial längre från sidan där det kommer vatten.

Sen kom byggare bob förbi också, han som ska hjälpa oss med att sala dörrarna. Nä, men då var det ju fel grejer - fast det var grejerna han sa att vi skulle köpa. Inte värre än att vi får lämna tillbaka och köpa ut det vi faktiskt skulle ha. Vilket herrskapet försöker göra idag. Men dom blev bara kopplade ner till Stockholm, som jag förstod det, fast det är hit till Sävar dom ska ringa.

Så vi hade ett färdigt sovrum. En färdig toa. Färdiglistat i taket. Men så bytte vi innerdörrar. Och då togs golvlisterna, och listerna runt dörren bort i sovrummet. Och runt dörren på toan. Ja, dörren in till toan också. Den har inte hittat tillbaka ännu. Tur att vi inte har besök alldeles för ofta. Och att vi har fler toaletter om det skulle vara så.
Taklistningen var ju klar. Men eftersom att väggbeklädnaden i hallen var tvungen att komma ner igen så fick vi bryta lös 3 lister. Sen måste vi lägga lite mer golv på ett ställe, för att tröskeln - den bredaste på markaden - är för smal! Så vi måste baklägga så att det blir clicgolv typ 5 cm längre in mot vardagsrummet.
 
Så det är verkligen one step forward, two steps back. Vi dansar vals med huset.

Men det blir bra när det är klart.
Om det någonsin blir det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0