Dagarna bara flyger förbi

Hann ju passera några dagar. Helgen kom och helgen gick och plötsligt var det vecka igen och jag känner mig nästan mindre utvilad nu än förrut. Våra barn tenderar att vakna väldigt tidigt. Ja, det finns väl såklart barn som är värre, allting är ju relativt. 

Senast jag skrev var i onsdags, då hade jag varit på BVC och mätt och sådär och trodde att jag hade gjort bort alla veckans vårdbesök. Men efter lite konsultation med specialisterna inom Hydrocefalus på grund av att Elises huvud numer inte växer i omfång istället, så fick vi en tid för ultraljud av hjärnan på torsdagen följt av samtal med neuroläkaren. Ultraljudet gick si sådär, dom var inte helt nöjda då det blir svårare och svårare ju äldre hon blir och ju mer skallbenen växer samman. Det är alltså svårt att få till bra bilder som går att jämföra med tidigare bilder. 
Men, det gick rätt snabbt och smärtfritt trots en livlig Svante. Tur det finns leksaker i ungefär varenda vrå på sjukhuset. Nere på Neuroavdelningen fick vi dock vänta en stund. Vi hade ingen tid utan det var sagt att vi skulle komma förbi efter ultraljudet så skulle jourhavande läkare sökas. Låter ju bra i teorin, men sagda läkare behövde springa på akut operation så vi fick vänta. Svante fick spela radioapan på telefonen och jag läste en tidning .. dom sista fem minutrarna innan en annan läkare fick tid över. 

Beslut togs om att shunten skulle ställas om ytterligare, och vi skulle få komma tillbaka redan på fredagen - dagen efter - för att göra det. På fredagen kom även mamma på besök så det blev toppenbra att få lite hjälp med barnpassning under tiden jag och Elise behövde vara inne på röntgen och ställa om shunten. Så nu får vi väl se, hur många gånger vi behöver göra om det här innan man hittar en bra nivå. Det var även tal om att vi skulle få göra en ny MR, då dom som sagt inte var helt nöjda med ultraljudet. 
Snökaos var det ju också på fredagen. Så det blev inte så mycket mer utflykt än så den dagen, vilket vi ändå inte hade hunnit med. Precis när vi hade lämnat sjukhuset så ringde mammas sambo som var klar med sitt möte. Så perfekt tajming. Droppade av henne och åkte hemåt. 

Var lite i valet och kvalet om jag skulle boka en synundersökning på fredagen (till senare under helgen) men då det snöade så ymnigt och dessutom var sagt att snöfallet skulle fortsätta hela helgen så kände jag att jag inte ville åka ut med bilen i onödan. Jajjamen, Elin har blivit vuxen. 
Men när jag vaknade, eller steg upp, på lördagmorgon så var det ju jättefint väder. Det snöade inte, det var plogat och var till och med sol! Så jag kollade om det fanns några lediga optikertider, bokade en vid lunch och gjorde mig i ordning. 
Blev till och med så att hela familjen åkte iväg. Vi splittade oss med barnen, jag tog lilla i vagnen och herrarna åkte iväg bildelsaffären. Så nu är synen kollad, justerad och jag har dessutom beställt efter ett par nya glasögon. Det sved lite i plånboken, men det var halva priset på bågar när man gjort en synundersökning och senast jag bytte glasögon (bågar) var minst 10 år sedan. Förmodligen lite mer. Och jag är inte helt säker på om jag någonsin har bytt glas i dom under dom 10 åren. I så fall var det mer än 5 år sedan, så jag kände att det var dags. Jag lämnade också in en VHSkassett hos Audiovideo för att få den kopierad till DVD. Både glasögonen och bandet skulle ta ca 14dagar, så det passade ju alldeles utmärkt. 
Efter den turen på gallerian som sved i plånboken något kopiöst men som inte genererade i någonting att bära hem denna gång så åkte vi och storhandlade. Sen var typ den lördagen över. 

Nä, jag såg självklart finalen av melodifestivalen. Alla tycks vara överens i år om att rätt låt vann, förutom artisterna själva som "kommer att ta en paus från melodifestivalen". Vilket är ett sätt att säga att man är lite dålig förlorare. 
Kul för John dock, välförtjänt, och kul också att Burträsk var representerat på scen också i form av LouLou. Dubbelt kul för John som kommer tävla mot sig själv i stora eurovision också då han har skrivit låten som kommer representera Storbritannien. 

Söndag och måndag (idag) har sett ut som såhär. Ingenting. Vaknade. Lider av extrem trötthet. Lovar mig själv att "göra en tidigkväll", trots att det nästan aldrig sker och vaknar upp än mer sliten nästa dag. Svante har börjat kliva upp 5-6 och har för vana att komma och först kolla om Elise är vaken - vilket väcker henne - och sedan annonsera för morsisen att "jag var minsann duktig och sov hela natten i min egen säng". Vad gör man? 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0