Två helger i rad

De senaste åren har ju jag och kära mor åkt iväg ca 2 gånger per år och bara tagit en mor/dotterhelg och bara myst. Men sedan vi var i Piteå och såg David Batra förra våren har det inte blivit av på grund av graviditet och sedan då en lätt besvärlig start på tvåbarnslivet. 

Förra helgen kom vi oss dock iväg på en weekend i Sundsvall. Mamma slutade jobba vid lunch, och var här i Sävar ca 15.00. Så vi åt middag, och åkte en stund efter att Roger kommit hem. Sen stannade vi till på Strömpilen och botaniserade på systembolaget och handlade gotta för kvällen på maxi innan vi slutligen kom oss iväg strax före 18. 

Halv tio på kvällen ungefär, landade vi på hotellrummet lagomt möra efter en minst sagt påfrestande bilfärd. Första 5 milen var det dålig sikt på grund av regn, också låg vi bakom en nisse som körde långt under hastighetsbegränsningarna när det var enkelfiligt, och så fort det blev dubbelfiligt så la han sig i mitten eller väldigt nära mitten och ökade hastigheten. Men, strax innan vi passerade Nordmaling så samlade vi mod och körde om. Då hade regnet lättat också, så det var bättre sikt. 

När vi passerade Örnsköldsvik bytte vi chaufför och jag fick köra resterande 16 milen. Mamma hade ju redan kört först till Sävar och sen de första 10 milen ner då, så det blev rättvist ändå. Efter Örnsköldsvik så har dom ju dock byggt om vägen, och det var ett flertal gånger som iallafall jag helt tappade var vi var eller hur långt vi kunde tänkas ha kvar. Passerade vi skuleberget? Docksta märkte jag aldrig av. Tillslut kom vi fram iallafall. 

Rummet var något större, trots att det var ett "vanligt" hotellrum. I normala fall brukar man ju ungefär ta sig mellan sängen och skrivbordet som alltid finns på rummen men vi hade ju faktiskt lite svängrum där i sängänden. 

På lördagen blev det hotellfrukost och sen ut på stan för att shoppa. Vi var lite tveksamma till en början, ingen av oss var riktigt på humör och hittade väl ingenting som vi kände var helt vad vi var ute efter. Sen kom vi på Lindex ... man kan väl säga att det som lossnade där. 
Men stan hade vi gjort bort relativt snabbt, och hade fortfarande en massa tid "kvar". Så vi tog bilen och åkte först på Dollarstore, och sedan på Åhléns outlet. Och det var nog ganska tur det för annars hade vi aldrig kommit oss hem på söndagen då vi först skulle shoppa på Birsta. Det vart sent nog ändå, trots att vi redan "betat" av flera butiker..
 
På lördagkvällen blev det middag på Stekhuset hörnan, ett måste om man är i Sundsvall. Dom har en så fruktansvärt god fårost till vitlöksbrödet att ojojoj. 
Söndagen bjöd som sagt på shopping på Birsta city innan vi styrde hemmåt igen. Tror vi kom hem där strax före åtta på kvällen. Var inte helt optimal körning hem heller, fram till Örnsköldsvik gick det helt fint, vi låg och seglade över 100 iallafalll men när vi passerat Ö-vik så började det snöa och sikten blev dålig och temperaturen började shifta mellan plus och minus. Så då får man ju dra ner hastigheten för man vill hellre komma hem sent än inte alls. Vissa verkar ju inte alls leva efter den devisen, när man ser vilka tokiga och rent av livsfarliga omkörningar som görs. 

Hem kom vi ju iallafall, inte nödvändigtvis mer utvilad än innan vi åkte. Men efter att ha varit hemma med bägge barnen i snart 18 månader så kändes det oerhört skönt att få åka iväg och bara behöva bry mig om mig. 
 
Och i helgen tog jag barnen med mig och åkte hem till Burträsk, för att Roger skulle få återhämta sig som kompensation. Det var ju första gången han var ensam med bägge barnen längre än 6 timmar ^ ^. 
 

 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0